reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

reklama
ja po prostu gotuję i polewam zasmażką z bułki tartej jako dodatek do ziemniaków i mięsa .... za bardzo nie chce mi się nic z nim kombinować :zawstydzona/y:

Ja też nie znam dań z bobem, my jemy go zwyczajnie gotowanego w wodzie z solą, bez żadnych dodatków.

No ja też,ale myślałam,że może ktoś jakos inaczej robi.Bo mi taki zwykły juz sie "objadł",a mąż uwielbia.:tak:

ja po prostu gotuję i polewam zasmażką z bułki tartej jako dodatek do ziemniaków i mięsa .... za bardzo nie chce mi się nic z nim kombinować :zawstydzona/y:
a ta zasmażka to na obrany bób:szok:(tyle roboty) czy taki w skórkach, bo jakoś trudno mi sobie wyobrazić Gosia jak wy ten bób konsumujecie:eek:
u nas tradycyjnie, ugotowany z solą i każdy sobie obiera sam:tak:

Ja bób uwielbiam, ale jem go zawsze z czosnkiem :tak: Najpierw gotuję w osolonej wodzie 1kg bobu, odcedzam i dodaję drobno pokrojone ze 4 wielkie ząbki czosnku. Mieszam i zostawiam pod przykryciem żeby bób przesiąknąć czosnkiem. Pycha!
A łupinki też zawsze jadłam, w tym roku dopiero zaczęłam je wypluwać :-p

Żebym nie zapomniała: Rosmerta pieknie dziękuję za przepis, jest rewelacyjny! :tak:Będę często sobie tego gyrosika robiła i raczej bez ogórków i dodatków, tylko właśnie taki jak podałaś, pychota :tak:

reklama
Do góry