reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

bedzie dobrze moj urodzil sie dwa tyg przed terminem wazyl 3kg ale widoczne byly u niego cechy wczesniactwa tj. zle napiecie miesniowe,oraz nie umial ssac wiec nie karmilam go piersia bo nie umial,ale wszystko jest juz ok.a starszy synek ur sie 2 tyg po term i wazyl 4750 i z nim nie bylo problemu.

czy ty urodzilas w terminie?

Ja rodziłam w 39 tyg niepotzrebnie tak długo zwlekali może tylko ze względu na wage malutkiej bo ja juz w 36 tyg miałam potworne bóle a od 37 sączyły mi sie wody więc ten ostatni tydz przed cesarka to jedna wielka masakra i strach o dzidzie.

reklama
Ja zmykam bo moj mlodszy obudzil sie i musze sie nim zajac,bo mezus jeszcze ze sklepu nie przyjechal.

wiem kochana co przezywasz bo ja w tej ciazy tez plamie i tez sie zastanawiam czy wszystko ok,jak mialam robione usg to bylo wszystko w porzadku,lecz czlowiek i tak sie martwi.bo o ta dzidzie starolismy sie z M 2 dlugie lata przy czym rok temu poronilam.Wiec teraz wole dmuchac na zimne.

Kurcz edytka pewnieże tak lepiej uważać od początku ijak cos nie takdo lekarza.

ponoc kto pyta nie błądzi..a lekarz to zawsze lekarz,a nie rada sąsiadki czy znajomej..dlatego zawsze jak tylko cos nas nie pokoi warto go o to pytac:] 3mam kciuki za Was wszystkie mamuśki,że spokojnie w lutym będziemy dzielic sie wrażeniami jakos pełnoetatowe mamuśki:]hihi;-)Pozdrawiam:)

dobrej nocy Śnieżynki.
zostałam sama w domu bo mój pojechał załatwiać jakieś ważne sprawy z przyszłym mieszkaniem u dewelopera. nie dziś ale jutro tyle ze wcześnie rano wiec spać będzie u krewnych. to pierwsza noc od czasu gdy wróciłam od rodziców ze nie jesteśmy w nocy razem. ech pewnie się nie wyśpię bo nie będzie kto miał mnie przytulać

Cześć dziewczyny...próbuje nadrobić zaległości ale nie wiem czy mi się to uda...
Nie pisałam już dawno bo byłam cały czas w pracy...a po pracy miałam totalnie dość wszystkiego...ehh
U mnie nadal bez zmian...więc całkiem dobrze.
Odliczam dni do pierwszego usg- mam 11 sierpnia...:tak:
Cieszę się że i u was dobrze....niech fasolki zdrowo rosną :tak:

Ja dziś byłam w sklepie...i już miałam kupić małe buciki- prześliczne z NEXT dla dziewczynki....cudne były...ahhh Jednak się powstrzymałam..bo kto wie czy to chłopiec nie bedzie...:sorry: A poza tym troche jednak mi za wcześnie...poczekam...
Mam nadzieję że i buciki będą w sklepie czekać :-p

Pozdrawiam was i mam nadzieję ze niedługo będę miałą więcej czasu na pobyty na BB ;-)

Hej Dziewczyny!

Dawno nic nie pisalam bo w weekend bylam u mamy a dzisiaj nie mialam checi i sil do pisania. Jakas taka wycienczona jestem totalnie :-(
Wczoraj rano u mamy zaliczylam tez pierwsze w tej ciazy wymioty :baffled: ble! oby sie nei powtorzyly wiecej, oby nie. Mieso to tez i dla mnie kara ale nie zawsze, w sumie najbardziej odpowiada mi arbuz i nektaryny oraz sok pomaranczowy :-p Od slodyczy mnie raczej odrzuca, dzisiaj zamowilam sobie w kawiarni mrozona czekolade i puchar lodowy z ananasem. Zaplacilam 30zl a zjadlam tylko ananas. Wszystko zostawilam :eek: Moj G. powiedzial ze w tej ciazy nie nadaje sie do towarzystwa w kulturalnym miejscu :eek::-D:-D

Patitka jesli masz problemy ze wzdeciami to mozesz psokojnie zażyć Espumisan bo on jest dozwolony w ciazy i w okresie karmienia piersią. Wiem, bo sama go stosowalam w pierwszej ciazy i to za zgoda lekarza. :tak: choc nalezy uwazac tak jak ze wszystkimi medykamentami w ciazy ;-)
To lista leków ktore wolno stosowac w ciazy:
https://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/leki_z_kategorii_a.html

Jest tez podana osobno lista lekow ktore mozna zazywac w razie koneicznosci i calkowicie zakazanych.

Ostatnia edycja:
luczynka martwiłysmy sie o ciebie :)
Teraz ja mam wzdety brzuchol , z własnej wizny bo sie nazarłam mandarynek . Ale mam taki apetyt ze konia z kopytami bym wżarła :D
Ja mam ciężką zagadke z tym czy to chłopak czy dziewczyna ...
W ciągu dnia rzucam sie na pizze a zaraz potem na sałatkę owocową ...ale nie za bardzo chce mi sie słodyczy ... od czekolady mnie odrzuciło ... może nie tyle odrzuciło , ale jej jedzenie nie sprawia mi jakiej przyjemnosci jak kiedys ... a byłam czekoladocholiczką !!! Powaznie , jak nie zjadłam dziennie czegoś czekoladowego to mnie nosiło jak kornika w starym taborecie ...
A i jeszcze tylko 9 dni do wizyty :)

reklama
Witam! Jestem nowa na forum ale od jakiegos czasu juz was czytałam! Termin porodu mam na 3 luty i szczerze mówiąc jak czytam wasze posty to każdemu życze takiej ciąży jak moja! Zero wymiotów mdłosci też praktycznie żadne jedyna dolegliwościa jest go ze moge spac nawet 14 godzin dziennie! Dzis sie chyba zasiedziałam wiec juztro pewnie przed 12 niewstane! Pozdrawiam

Do góry