reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Gosia a ty ile mialas glukozy bo czytalam a nie moge znalezc :(
mi wyszlo pierwsza 65 czyli niska, ale druga 114 - wysoka ale mam przedzial do 110 :|
i boje sie ze teraz dietka sie zacznie itp :( i ze bede musiala znowu glukoze pic wrr....

i wyszly mi w moczu b liczne fosforany :| nie wiem co to moze oznaczac :(
reszte wynikow mam dobre ... ale jednak troche sie podenerwowalam :(

Kasia ja miala 3klucia:
-82na czczo
-125 po godz od wypiciu glukozy
-104 po 2godz od wypicia glukozy
To z tego co piszesz mialas tylko po godz sprawdzany cukier tak??to ja mialam po godz wyzszy i juz sie w sumie tym zmartwilam ze mam za wysoki:-(dobrze ze jutro rano mam ginka

Dziewczyny mnie tez czasami tak kluje brzuch i pobolewa jak Opisywala Madziak i Olica:-(

reklama
Gosiu - tak - mnie na szczescie tylko dwa razy kula.. raz na czczo i raz po glukozie... zastanawiam sie jednak nad tymi wynikami, moze do niej przedzwonie dzisiaj.. ale nie chce panikowa wiec mowie Was zapytam :) Gosiu a ty wszystko lekarce poopowiadaj i zobaczymy co powie.. na pewno ty bedziesz bardziej spokojna...

ja do mojej gin za trzy tygodnie dopiero ide :|

A ja dziś była na kontrolnym badaniu u mojego lekarza, bałam się, ze nie da mi L4, a on mi dał, bo zrobił mi badanie ginekologiczne, pomacał brzuszek, sprawdził tętno dzidziusia i sam powiedział, że da mi chorobowe na 3 tygodnie, ponieważ mam lekkie skurcze macicy, muszę leżeć :-(,a w razie bólu mogę wziąć nospę.

to witaj wśrod bardziej leniu****ących
powiem Wam że jednak czuję różnicę jak więcej leżę jest napewno lepiej
nie całkiem dobrze i bezbólowo ale lepiej

czekam na wizytę w czwartek

malina spróbuj może clotrimazolin jesli pimafucin nie pomaga
można też korą dębu przemywać

ja też mam cały czas upławy raz mniejsze raz większe ale tym się nie martwię za bardzo ale dopytam na kontroli czy coś z tym trzeba więcej zrobić

Odebrałam wynik posiewu moczu i wynik jest UJEMNY.
ILOŚĆ BAKTERII W MOCZU : < 10^3 W 1ml moczu
Czy ktoś wie co to znaczy?

Hej mamuśki

w czwartek miałam rutynową wizytę u mojego gina tym razem w szpitalu (bo tam jest lepszy aparat do USG) no i już w tym szpitalu zostałam. Niestety wyniki badań moczu nie byly rewelacyjne a do tego brzuszek za twardy ciut. Trochę mnie kroplówkami potraktowali przeleżałam 3 dni w łóżku i wszystki wróciło do normy. Mam teraz definitywny zakaz pracy i nakaz odpoczywania.
Na szczęście z moim maleństwem wszystko w porządku waży ok. 620 gram i uwielbia bawić się paluszkami własnych stóp, narazie leży pupa do dołu w pozycji która u dorosłego pewnie pewnie spowodowala by uraz kregosłupa no ale jak mu tak wygodnie...
Jutro czeka mnie jeszcze wizyta w pracy, szczęśliwi to oni nie będą, że do niej nie wracam, ale ja się tym już martwić nie zamierzam.

krplówkm

na upławy tez dobry jest płyn do higieny intymnej z Ziaja- szałwia lekarska, ja go używam, jest super, ma przyjemny zapach:tak:

pimafucin to też brałam, pomogło ale na bardzo krótko!!!:-( Potem dostałam Gyno-Femidazol i po tym jak ręką odjął:-) 15 tabletek dopochwowych i ulga!

reklama
dziewczyny odebrałam dzis wyniki... no i krew dobra według mnie, mocz tez ale obawiam sie o to obciazenie glukoza bo mam 50g (a to chyba mało prawda)...Mma nadzieje ze nie bede musiała powtarzac...Moze to tez byc dlatego ze po badaniu piłam wode niegazowana, bo było mi niedobrze??
Pisze tez tam :
glukoza na czczo 3,12mmol/l
glukoza 60 min 4,91 mmol/l
a o co w tym chodzi nie wiem....
Jutro ide do lekarza i zobacze co powie... ale troszke sie boje ze bede musiała powtarzac albo bedzie cos nie tak....

Do góry