reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

terminy i wyniki badań/USG

dzisiaj mialam kolejna wizyte u poloznej. dowiedzialam sie, ze nie mam HIV, syfilisu ani zapalenia watroby czy cos w tym stylu (hepatitis). ;-)
dzidzia sie wierci,ale przynajmniej od razu znalazla jej serducho, bo ostatnio sie strasznie chowala i nie chciala dac sie posluchac, mala wiercipieta :-p
czytam o waszych krzywych cukrowych, mozliwe,ze tez bede miala robiona (babcia miala cukrzyce). czy w polsce to jest standardowe badanie i wszystkim robia jak leci? tutaj tylko jak ktos mial w rodzinie. no i polozna bardzo mnie pocieszyla, bo tutaj podaja taki napoj, ktory nazywa sie lucozade (to chyba glukoza z dodatkami, sportowcy to pija i jak, np ktos lezy w szpitalu, to wtedy tez im sie to zwykle kupuje, na wzmocnienie, jak u nas owoce). w kazdym razie pilam to juz kiedys, nie powiem, zeby mi smakowalo, bo nie lubie gazowanych napoi, ale w smaku prawie jak oranzada, hurra. jak powiedzialam poloznej,ze u nas rozpuszczona glukoza w wodzie, to jej oczy wyszly, hih :tak:

od kilku tyg mam kotka, ale jak pytalam o toxo, to mowila tylko,zebym nie dotykala kuwety i myla rece, to wszystko bedzie ok :confused2: hmm...

reklama
Olcia mnie pobolewa dół brzucha, myślałam, że to wiązadła macicy, bo to w tym samym miejscu (+/-) i rzeczywiście trzeba się przygarbić, bo ciągnie jak się prostujesz.
Jeśli boli Cię od pępka w górę, to może żołądek, bo teraz macica z dzieckiem go uciska. A najlepiej to podejdź do swojego lekarza lub do szpitala na izbę przyjęć i tam Cię zbadają i upewnisz się, czy wszystko w brzuszku o.k.

niunians
Powiedział mi, że mam ją brać jeśli poczuję że mnie boli/ciągnie w dole, sama jestem zaskoczona tymi skurczami, bo ciągle myślałam, że to wiązadła macicy mnie ciągną. Z resztą pisałyśmy o tym na forum i pasowało mi to do wiązadeł, ale jak widać pomyliłam się.

witam :-D
gratuluj wsyzstkim dziewcyznom po badaniach...
a ja jutro juz mam wizytę u ginki i będę miała 3d....
strasznie się nie mogę docazekać... i upewnię się czy to jest napewno dziewczynka:-)

Olica, Madziek, mi ten mój nieszczęsny brzuch też dokucza. Właściwie, jak tylko skończyłam 1 trymestr zaczęły się problemy. Za każdym razem jak jestem u gin, ona pyta jak się czuję, ja, że brzuch boli, ona, że macica się rozciąga i wiązadła naciągają .. A mnie nic nie ciągnie, tylko mam wrażenie, że mam bombę w dole brzucha:baffled:
Czasami mam uczucie ciągnięcia w dół, albo nagle brzuch mi bardzo twardnieje:no: Gdzieś wyczytałam, że jak twardnieje, to znaczy, że są skurcze??
I ciągłe upławy... Już to wcześniej omawiałyście. Dzisiaj po raz trzeci dostałam pimafucin i pobrała mi wymaz.. Tylko nie wiem czy to na posiew?? Na skierowaniu nie było nic napisane.
Swoją drogą spotkałam się z opinią, że upławy w ciąży są stanem fizjologicznym, że w ciaży tak może po prostu być.. I bądź tu mądry:eek:

malina ja też mam upławy ale wszystko jest w porządku i nic mi nie jest, więc to raczej normalka :)) nie martw się u mnie nawet są czasami dosyć spore :))

dziewczyny trzymam kciuki na pewno bedzie wszystko w porzadku :)
Kam pisz o wiesciach z usg :)
Gosia a ty ile mialas glukozy bo czytalam a nie moge znalezc :(
mi wyszlo pierwsza 65 czyli niska, ale druga 114 - wysoka ale mam przedzial do 110 :|
i boje sie ze teraz dietka sie zacznie itp :( i ze bede musiala znowu glukoze pic wrr....

i wyszly mi w moczu b liczne fosforany :| nie wiem co to moze oznaczac :(
reszte wynikow mam dobre ... ale jednak troche sie podenerwowalam :(

katarzyna napiszę:tak:ale wrócę gdzieś pod wieczór dopiero bo do mojego piolskiego gina mam daleko :sorry: więc jak już jedziemy daleko to od razu robimy sobie shopping i wogóle.....

reklama
hihi wiadomo zakupy wazna rzecz i odstresowujaca :D powodzenia u lekarza :)
mnie do szalu doprowadzaja ostatnio wyprzedaze - tyle fajnych rzeczy a ja nic nie moge kupic bo nie wiem jak bedzie po ciazy itp :((( wrrrr

Do góry