reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja mam niby wg usg dziewczynkę, ale wolałabym, żeby na usg w 20 tc okazało się, że jest chłopiec... Ale jak będzie dziewczynka, to też się będę oczywiście z niej cieszyć...
A przeczuć nie mam żadnych...

a powiedz mi dokładnie w którym tc ginekolog ci potwierdził i jak to wyglądało i co mówił;-)bo u mnie to jak pisałam a dzidzia była ustawiona tzn.gin tak ustawił to usg że pokazało od strony przodu nóżek tzn.że nóżki po bokach i pośrodku było widać i palcem mi na to pokazał i powiem że było to nieco duże:tak:ja właśnie nie wiem jak to wygląda u dziewczynek co nie potrafie powiedzieć czy to jest podobne czy nie:sorry:a chciałabym wiedzieć miej więcej jak to wyglada u dziewczynek:tak:

reklama
Patrysiu, czasem u takiego maleństwa można za penisa wziąć łechtaczkę, spotkałam się z takim przypadkiem, mi lekarz na usg w 14 tc powiedział, że obstawia dziewczynkę, ale nie na 100%, między nóżkami oglądał w dużym powiększeniu i były taki fałdki jakby wargi sromowe, ale powiedział, że na pewno stwierdzi, jak te organy płciowe dokładnie zobaczy, bo teraz tego na wyniku nie napisze, bo za słabo widać.... A i na pewno nic nie wystawało...

a ja sie nie nastawiam na nic, obojetnie dla mnie czy beda chlopcy czy dziewczynki czy od razu parka, moze za kilka tyg sie dowiem, ja mysle tylko o tym zeby byly zdrowe a co bedzie to sie bede tak samo cieszyla. przy pierwzszym dzieckuu zazwyczj plec nie ma znaczenia dopiero przy kolejnych chcialoby sie miec do parki. a jak tak jak ja mam dwa naraz to dla mnie to w sumie bez roznicy :-)

a mi w 13 tc nic nie chiał powiedzieć, stwierdził że to za wzceśnie jescze i nie będzie wprowadzał zamętu.Moze to i dobrze bo dalej mam nadzieję na dziewczynkę;) serduszkowaliśmy chyba4 dni przed owulką :-D

a mi w 13 tc nic nie chiał powiedzieć, stwierdził że to za wzceśnie jescze i nie będzie wprowadzał zamętu.Moze to i dobrze bo dalej mam nadzieję na dziewczynkę;) serduszkowaliśmy chyba4 dni przed owulką :-D
To masz duże szanse na dziewczynkę!!

A ja akurat zadzwoniłam i umówiłam się na usg połówkowe w 20 tc, na 17 sierpnia. Już nie mogę się doczekać!!

Nikki ale Ci zazdroszczę, ja dopiero na początku września bo mój gin stwierdził że najwcześniej żebym przyszła w 21tc a najlepiej to wogule w 22;-) i w zw z tym muszę czekać do 1 września a też chciałam się zapisać na sierpień.
no nic poczekam bo co mam zrobic;-)
jełśi chodzi o płeć to ja czuję że noszę dziewczynkę (albo sobie już tak wkręciłam):-D

NIKKI dziękuje za odpowiedz:tak:no u mnie powiedział że coś widzi i potem mówił ze na dzien dzisiejszy by powiedział że to chłopiec ale mówił że to jest jeszcze nie pewne ze narazie się tak możemy pobawic:tak:hmm a czy to wystawało hmm powiem że to była duża kropka:-Dnie wiem jak to powiedzieć ale na pewno była jedna kropka nic dwa czy coś troche rozdzielone tylko jedna duża kropka:tak:no i te 2 dni przed owulka no niby jest to przed owulką ale jak się ma te plemniczki mocne to same wiecie;-)a ty bardziej chłopca byś chciała tak hehe ja na odwrót ale natura robi swoje hehe:-)a ja mam wizyte 24 sierpnia i potem jeszcze mi wypisze badania:baffled:jak ja je kocham robić:baffled:

Witajcie Styczniówki
Cześć dziewczynki!
Wczoraj już nie miałam siły czytać i pisać na BB, więc dziś od rana nadrabiam:) Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków - przydały się. Od wczoraj jestem Panią Magister Dziennikarstwa i strasznie się cieszę, że już to wszystko za mną. Zestresowałam się dopiero jak mi komisja zaserwowala 3 pytanka ze studiów.Na szczęście nie bylo źle:) Dzidziuś dobrze zniósł mój stresik i nic mnie nie bolało, chyba że nogi od butów na obcasie;) Także jeszcze raz pięknie dziękuję wszystkim za wsparcie!!
Chylę czoła pani mgr:-)

hej dziewczyny ;-) wróciłam w końcu z tych nieszczęsnych Mazur. Nieszczęsne "dzięki" komarom,myślałam,że mnie szlag trafi :-) !! ale za to z D mieliśmy duuużo czasu dla siebie hmm ;-) no i troche wypoczełam.
A jeśli chodzi o wczorajsze usg-nie chciała mi powiedzieć jaka płeć,powiedziała,że w tak wczesnej ciąży zdaza sie duzo pomyłek i ona nie chce później być "winna";-) Ale za to z 40minut gapiłam się na Maleństwo,bo nie chciało się dobrze ułożyć,aby pani mogła je zmierzyć dokładnie. No i pierwszy raz był ze mną mój D- łzy w oczach miał jak mu dzidzia machała :-D -liczyliśmy razem jej paluszki,tak ślicznie nam je pokazywała :-D ma już 7,5cm, podobno to nawet troche wiecej niz powinno być w 13 tygodniu- MOJA KREW:-) I te wszystkie badania są w normie,także jestem MEGA SZCZĘŚLIWA ;-);-);-);-) Tylko mi pani doktor zdjęć dzidzi nie dała.. nie wiem czy to przez zapomnienie, czy po prostu musiała je sobie zachować żeby tamta mogła je obejrzeć,kiedy wróci z urlopu :-(
Gratuluję super wiesci:-)
A ja rano byłam u lekarza, mocz ok, cisnienie ok i słyszałam serduszko, tak pięknie biło:-):-):-). Więc chyba wszystko ok:tak:
Miłego dnia:tak::tak::tak:

reklama
Nikki ale Ci zazdroszczę, ja dopiero na początku września bo mój gin stwierdził że najwcześniej żebym przyszła w 21tc a najlepiej to wogule w 22;-) i w zw z tym muszę czekać do 1 września a też chciałam się zapisać na sierpień.
no nic poczekam bo co mam zrobic;-)
jełśi chodzi o płeć to ja czuję że noszę dziewczynkę (albo sobie już tak wkręciłam):-D

Ja jestem 6 dni w ciąży przed Tobą, a będę wtedy w 19t6d ciąży czyli akurat. To się naczekasz, ale cóż, trzeba wytrzymać!:tak::tak:

NIKKI dziękuje za odpowiedz:tak:no u mnie powiedział że coś widzi i potem mówił ze na dzien dzisiejszy by powiedział że to chłopiec ale mówił że to jest jeszcze nie pewne ze narazie się tak możemy pobawic:tak:hmm a czy to wystawało hmm powiem że to była duża kropka:-Dnie wiem jak to powiedzieć ale na pewno była jedna kropka nic dwa czy coś troche rozdzielone tylko jedna duża kropka:tak:no i te 2 dni przed owulka no niby jest to przed owulką ale jak się ma te plemniczki mocne to same wiecie;-)a ty bardziej chłopca byś chciała tak hehe ja na odwrót ale natura robi swoje hehe:-)a ja mam wizyte 24 sierpnia i potem jeszcze mi wypisze badania:baffled:jak ja je kocham robić:baffled:

Patrysiu, jednak penisa jest łatwiej zauważyć, a żeńskie narządy wiadomo, blisko ciała, także jak dzidzi malutkie, to ciężko zobaczyć. Wszystko u mnie wyjaśni się 17 sierpnia.:-D
A plemniczki męskie szybsze, pewnie czatowały w jajowodzie i czekały na jajeczko.:-D
A chłopca wolałabym szczerze mówiąc, małe dziewczynki działają mi na nerwy, ale chyba będę musiała zmienić nastawienie!;-);-)

Do góry