reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam:-)z maluszkiem wszystko dobrze ma 8 cm jak to ginekolog mówi wszystko na tak:tak:ślicznie się ruszało(zdjęcie jutro wkleje):-)pokazał mi oczka nosek ustka serduszko ładnie biło:-)no i teraz co do płóci jak to powiedział że na 100% powie za miesiąc a na dzień dzisiejszy możemy się tak pobawić:tak:no ale co z tej zabawy wynikło pokazał mi siusiaka i powiedział tak"na dzien dzisiejszy obstawiam że to chłopiec"tak więc dziewczynki będe mieć małego Alanka a tez już na to się nastawiam bo tak dzidzia była ułożona że tego siusiaka mi ginekolog pokazał i było ładnie go widać:tak:TAK WIĘC SYNEK:tak:troszke popłakałam ale jest już lepiej to był tak troszke dla mnie szok ale juz jest ok ciesze się ze jest zdrowe że dzidzia pięknie się rusza co czekam na mojego małego smrodka:-)

Gratuluje:):)Super ze wszystko ok

witam wszystkich

ja dziś miałam wizytę u gina ale bez rewelacji, wyniki w normie, dostałam skierowanie na kolejne badania i kolejna wizyta za miesiąc;)

powiedzcie mi co myślicie o takim wózku?
Babymerc

Tez mi sie spodobal i to dokladnie zielony:):)

Hej Dziewczynki :-) Jestem już po usg i wszystko jest w porządku :-) Dzidź majuż 6,25 cm i wymiary z usg pokrywają się z terminem wg OM:-) Straszny leniuszek mi rośnie, przez całe usg spał, jedynie raz sobie machnął nóżką i cały czas kciuka ssał :-D Później wkleję fotkę w odpowiednim wątku, ale najpierw troszkę muszę ochłonąć. Jeszcze tylko badania genetyczne w czwartek i będę mogła wziąć głęboki oddech:tak: Ale i tak jestem już jakoś spokojniejsza:tak:

Super, gratuluje!!!! Genetyczne tez na pewno beda ok:tak:

Dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki bo jak nie zwariuje do tego czasu to mam usg. A teraz uciekam sie dalej stresowac. Milego wieczoru

reklama
Cześć dziewczyny ;-) wysłałam co do niektórych wiadomności wiec proszę przeczytać ;-)

ja dziś padnięta przepracowana pracuję i pracuję jak nie w domu to w pracy jak wołek zbożowy normalnie :baffled:

cieszę sie że u waszych maluszków wszystko ok :tak: nadrobię jak będę mieć wolne ;-)

a ja dziś odebrałam wyniki badań i nie za ciekawe mam :no: wszystko ponad normy lub poniżej ich :baffled: w czwartek do ginekologa wiec zobaczymy co powie jeszcze sie na innym forum eksperta (diagnosty laborat.) pytałam może jutro mi napisze czy mam się tym nie przejmować czy może coś jest nie tak :zawstydzona/y:

a ja dziś odebrałam wyniki badań i nie za ciekawe mam :no: wszystko ponad normy lub poniżej ich :baffled: w czwartek do ginekologa wiec zobaczymy co powie jeszcze sie na innym forum eksperta (diagnosty laborat.) pytałam może jutro mi napisze czy mam się tym nie przejmować czy może coś jest nie tak :zawstydzona/y:

Gosia a bierzesz witaminy? bo piszecie niektóre, że gin nie zalecał wam witamin dla ciężarnych od początku ciąży, ja biorę od samego początku i mam wyniki książkowe - wszystkie!!!

Przyznali nam kredyt w koncu na remont naszego M3 i niedługo zaczynamy, w koncu na swoje, ale ja sie ciesze:-D

Gratuluję, no to teraz sporo pracy przed Wami, udanego remontu!!

Dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki bo jak nie zwariuje do tego czasu to mam usg. A teraz uciekam sie dalej stresowac. Milego wieczoru

Jolu, kciuki zaciśnięte, nie stresuj się, będzie super!!:tak::tak:

Gosiu, może powinnaś zwolnić tempo, a ogólnie jak się czujesz?:-(

kurcze...a ja nie wiem kiedy:zawstydzona/y:tylko u nas to tak nie do konca planowana dzidzia, chcielismy zaczac staranka w wakacje, zeby na wiosne sie urodziło, ale troszke nam nie wyszło:-Di kurcze... za duzo razy sie przytulalismy i to jeszcze z gumami:-pi bęć, jest fasolka:-D

A ja tez w ogole nic nie kupuje jeszcze dla dzidzi:tak: własciwie nie wiem co kupowac, bo ciuszki mam po córce i bede miec 2 komplet na chłopca od ciotki, a pewnie tego jest mnóstwo:tak: jedynie łozeczko i posciel kupie, no i lezaczek... ale to na sam koniec, bo czeka nas przeprowadzka w listopadzie/grudniu i tam dopiero bedziemy urzadzac wszystko dla maluszka:tak:

Przyznali nam kredyt w koncu na remont naszego M3 i niedługo zaczynamy, w koncu na swoje, ale ja sie ciesze:-D
Ja też nie wiem kiedy "kopulowaliśmy", wiem tylko, że na pewno w Polsce i zapewne po jakiejś imprezie, a więc na pewno nie na trzezwo:baffled: Wakacje sprzyjają...:tak:
Gratuluję kredytu:tak:
Jola24 trzymam kciuki:-) i szybko daj znać:tak:

zAgatka ja nie biorę witamin a wyniki mam też książkowe - chyba to nie jest zależność. Zywność moze... bo od lat mam lekkiego fioła na tym punkcie

Asiowo - brawo bedziecie urządzać gniazdko to wspaniałe

jola.24 - będę trzymać, ja mam w czwartek

Gosia a bierzesz witaminy? bo piszecie niektóre, że gin nie zalecał wam witamin dla ciężarnych od początku ciąży, ja biorę od samego początku i mam wyniki książkowe - wszystkie!!!

no to racja ja takze biore od skończenia 12 tc i wyiki książkowe i ogólnie badajac jest ok:tak:

A i wam zapomniałam powiedzieć że ja waże 51.2 kg ginekolog powiedział że na tutejszy etap ciąży tzn.na 15 tc to moja waga jest w sam raz że dopiero nieco później zaczne tak przybierac 2 kg na miesiąc no chyba że bym się jakoś rozpuściła w jedzeniu to może i więcej:-Dale ogólnie jeśli chodzi o dobre przybieranie to tak jak gin mi powiedział czyli się nie martwie wagą;-)bo jak narazie u mnie jest akurat co mnie cieszy:-)

zAgatka ja nie biorę witamin a wyniki mam też książkowe - chyba to nie jest zależność. Zywność moze... bo od lat mam lekkiego fioła na tym punkcie
ja fioła nie mam, jedynie staram się jeść jak najmniej przetworzoną żywność, po prostu co się da sama gotuję;-)
Często spotykam się z opinią, że przy prawidłowej diecie witaminy nie są potrzebne.
Tylko jak tu trzymać prawidłową dietę przy tych zachciankach :-D:-D:-D
A poważnie - witaminy chyba nie zaszkodzą, nawet jeśli można się bez nich obejść:tak:

reklama
zAgatka - napisałam lekkiego :-) zwracam uwagę na to co jemy w domu; mialam nawet etap pieczenia chleba ale teraz kupuje - z zaufanej piekarni, nie korzystam z konserwantow, polepszaczy, nie mam jednak mega fioła :-) i zachcianki się nie liczą :szok: mam na koncie pare zupek z torebki na początku ciązy :szok: to chyba na zasadzie przewrotnosci bo nie jadlam lata... na szczęscie na kilku torebkach się skończyło :-)

Miłej nocy :-)

Do góry