reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie kobitki, ja nie należe do takich rannych ptaszków. o 6 rano, to przewracam się na drugi bok:-D a budze się tak przed 8.00:-p
Dziś zaczynam kolejny tydzień ciąży. Ale ten czas leci:tak: Ani się nie obejrzymy i będziemy miały przy sobie, nasze brzdące:-):-):-)
Paula, wynik Nt zależy między innymi od wielkości dzidzi (powinno się robić, gdy CRL wynosi od 45 do 84 mm) i chyba troche późno robiłaś te badania, bo jak widze na suwaczku to 14 tc .Ale kość nosowa jest, także wszystko ok:tak::tak::tak: Na mnie lekarz "nakrzyczał" w 13tc+1 że tak późno przyszłam na pomiary:tak:
A różne obawy o nasze dzieciątka, to już chyba będą nam towarzyszyć do końca życia. W pierwszy trymestrze martwiłyśmy się czy ciąża się utrzyma, w drugim, czy dzieciątko zdrowe, w trzecim pewnie też znajdziemy sobie powód do zmartwien, a jak się urodzi, to kolejne lęki i obawy. Już zaczynam się do tego przyzwyczajać, bo to już tak chyba będzie do końca życia. Teraz zaczynam rozumieć moich rodziców...:tak::tak::tak::-p

reklama
Nikki
wg gina kończę w tym tygodniu 17 tydzień (wg mnie to 16, bo pamiętam kiedy my ten teges i tak było na początku, ale po ostatniej wizycie przesunął mi do przodu tydzień) więc od poniedziałku poleci mi już 18 tydzień uff to tak w skrócie już sama nie wiem komu wierzyć czy lekarzowi czy sobie i swojej pamięci zresztą gin też zmienia zdanie ostatnio powiedział, że jednak o tydzień starsze jest dzidzi a jak pójdę znowu to jeszcze się okaże że mi cofnie więc wszystko zależy chyba od wielkości dzidziusia.

Tak, chodzilo mi o to, ze badania nieinwazyne nigdy nei dadza 100% pewnosci, aminopukcja owszem.
Mysle, ze nie mozna mowic czy warto czy nie. Decyzje musi podjac kazdy indywidualnie i kazdy ma do tego prawo. Po prostu.
No chyba napisałam, że moim zdaniem nie warto i mam prawo swoje zdanie wyrazić, także nie rozumiem z czym problem?

Witajcie kobitki, ja nie należe do takich rannych ptaszków. o 6 rano, to przewracam się na drugi bok:-D a budze się tak przed 8.00:-p
Dziś zaczynam kolejny tydzień ciąży. Ale ten czas leci:tak: Ani się nie obejrzymy i będziemy miały przy sobie, nasze brzdące:-):-):-)
Paula, wynik Nt zależy między innymi od wielkości dzidzi (powinno się robić, gdy CRL wynosi od 45 do 84 mm) i chyba troche późno robiłaś te badania, bo jak widze na suwaczku to 14 tc .Ale kość nosowa jest, także wszystko ok:tak::tak::tak: Na mnie lekarz "nakrzyczał" w 13tc+1 że tak późno przyszłam na pomiary:tak:
A różne obawy o nasze dzieciątka, to już chyba będą nam towarzyszyć do końca życia. W pierwszy trymestrze martwiłyśmy się czy ciąża się utrzyma, w drugim, czy dzieciątko zdrowe, w trzecim pewnie też znajdziemy sobie powód do zmartwien, a jak się urodzi, to kolejne lęki i obawy. Już zaczynam się do tego przyzwyczajać, bo to już tak chyba będzie do końca życia. Teraz zaczynam rozumieć moich rodziców...:tak::tak::tak::-p
Andzie ,a jeszcze jak ktos ma taką naturę ,ze lubi się pomartwić(ja taką mam)to już wogóle czasem się od zmysłów odchodzi i wymyśla niestworzone rzeczy.Paula napewno wszystko jest w porządku-myśle,ze gdyby lekarz miałby jakieś wątpliwosci to by cie skierował na dalszą diagnostykę:tak:

Nikki
wg gina kończę w tym tygodniu 17 tydzień (wg mnie to 16, bo pamiętam kiedy my ten teges i tak było na początku, ale po ostatniej wizycie przesunął mi do przodu tydzień) więc od poniedziałku poleci mi już 18 tydzień uff to tak w skrócie już sama nie wiem komu wierzyć czy lekarzowi czy sobie i swojej pamięci zresztą gin też zmienia zdanie ostatnio powiedział, że jednak o tydzień starsze jest dzidzi a jak pójdę znowu to jeszcze się okaże że mi cofnie więc wszystko zależy chyba od wielkości dzidziusia.

Czyli masz suwaczek wg ten teges a nie OM? Dobrze rozumiem? Ja też co drugie usg mam dzidzi o tydzień starsze i dlatego OM się trzymam, ale akurat ten cykl miałam 28 dni, także data OM pokrywa się się z datą wg ten teges:tak::tak:

:wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::wściekła/y:Ja mam dosc niedosc , ze chora to jeszcze Nicola tak odwala , ze szkoda gadac ani chwili spokoju normalnie to ona o tej porze spij , dzisiaj jej cos dobilo i jest walka ze mna , myslalam , ze jak ona zasnie to i ja sie poloze , ale nie wyglada na to , poprostu mam dosc.....:no::wściekła/y:

Dziewczyny czy wy juz regularnie czujecie ruchy dzidziolków?czy tylko czasami?i wogóle mnie cos brzucho ciągnie:-(

reklama
Do góry