reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Nadineczko, no niestety prawo jest tak skonstruowane, żeby nie można było wziąć zasiłku tylko na swoje dochody a dziecko wychowywać z konkubentem, bo w tym momencie małżeństwa by były pokrzywdzone, bo tu zawsze dochody obu osób się liczą. Konkubinat to z definicji wspólne gospodarstwo domowe i wspólne wychowywanie dzieci. Jeśli osoby w konkubinacie mają wspólne dziecko, wtedy są traktowani jako rodzina i wspólnie mogą występować o zasiłek rodzinny. Wydaje mi się, że w tym momencie nie liczy się fakt meldunku, a stan faktyczny zaistnienia konkubinatu i wspólnej rodziny.
zgadzam sie i uważam to w pewnym sensie za sprawiedliwe :tak: mimo ze ja wtedy też bez ślubu byłam :tak: ale z jakiej racji ktoś kto wychowuje wspólnie dziecko z konkubinem ma dostać kasę tylko dlatego że ma inny adres zameldowania a żyją wspólnie ?:sorry:

Dziewczyny powiedzcie mi ja to robicie że jesteście w 14-17 tygodniu i nie tyjecie ??:confused2: Ja jestem prawie w 15 tygodniu i już 9 kg mam na plusie :wściekła/y: mimo że jakoś drastycznie więcej nie jem :-(
to dużo :szok::sorry:;-) ale znam szczupłe dziewczyny co 30kg w ciąży przytyły a teraz są chudsze niż przed ciążą ;-)

u mnie waga na +0 ale jutro z rana musze sprawdzić bo ważyłam się w dzień już po jedzonku i w ciuchach i pokazało niecały kg więcej wiec myślę ze ubranie tyle ważyło i jestem nadal na +0 :tak:

reklama
an78 ja to sie czuje napompowana jak detka. Prawdopodobnie przez te upaly i przez to, ze zatrzymuje wode. Szczerze mowiac to nie moge sie doczekac, kiedy pogoda sie nieco ochlodzi, ale to pewnie dopiero we wrzesniu :szok: to wtedy odpuchne

Tycie to bardzo indywidualna sprawa, ja narazie przytyłam 1-2 kg to góra ale też różnie ta waga od dnia zależy. Generalnie zasada aby "jeść za dwojga" jest niedorzeczna, trzeba "jeść dla dziecka a nie dla siebie". Na ile mamy zachcianki to uważajmy aby nie były zbyt kaloryczne. Ja w pierwszej ciąży przytyłam tylko 9 kg, teraz myślę, że będzie więcej ale nie chciałabym wiele wiecej. Mam inny start niż wówczas :szok:
An - schudniesz potem ale jeśli przybędzie ci około 20 kg to nie będzie takie szybkie i łatwe ale na pewno do zrealizowania. ;-) Narazie się tym nie przejmuj.

Popatrzcie a narzekałyście na swoich a tu sylwia miała piękną niedzielę bo jej mąż zabrał synka na indiańskie wędrówki i andzi mąz na rybki nie poszedł - nie tacy źli oni, ci nasi mężowie. ;-)Labamba jak twój choruje? Też pewnie jakoby go nie było :-)
Mój właśnie basen szoruje bo zapowiada się upalny tydzień :-D
Zgadza się przespał pół dnia:tak:, ciekawe jak bedzie spał w nocy, a jutro o 5 musi wstać:happy:, bo wraca do pracy po 4tyg, koniec laby:-).
Ja dzisiaj pochłonięta byłam pakowaniem, mam nadzieję, że w Katowicach będzie ciepło, bo same letnie rzeczy zabieram:tak:.
miłego wieczoru:-)

Ja dzisiaj pochłonięta byłam pakowaniem, mam nadzieję, że w Katowicach będzie ciepło, bo same letnie rzeczy zabieram:tak:.
Chyba możesz być spokojna, :-) TVN tradycyjnie w niedziele przedstawiała prognozę 16-dniową - upały będą, wyłącznie upały, chyba 25 to najniższa temperatura. W okolicach 30 najczęściej :tak:

Ja na razie z tymi kilogramami też jestem w plecy, ale nie wiem ile, bo wagi w domu nie posiadam ;-) Z Olisiem przytyłam może z 5 kilo, ale na początku też zaliczyłam kilka kilogramów do tyłu ;-) Po porodzie byłam szczuplejsza niż przed ciążą:-)

Zgadza się przespał pół dnia:tak:, ciekawe jak bedzie spał w nocy, a jutro o 5 musi wstać:happy:, bo wraca do pracy po 4tyg, koniec laby:-).
Potwierdzam, temperatura dzisiaj ok 20 stopni i ma być nie mniej.

Ja tyję głównie ze względu na małą ilość ruchu, ale mieszczę się w normie.

Dziewczyny powiedzcie mi ja to robicie że jesteście w 14-17 tygodniu i nie tyjecie ??:confused2: Ja jestem prawie w 15 tygodniu i już 9 kg mam na plusie :wściekła/y: mimo że jakoś drastycznie więcej nie jem :-(

Wszystkim Aniom życzę duuuużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania :)

waga to indywidualna sprawa, każdy ma inaczej.
Ja w tym momencie mam +5 kg i nie jem słodyczy i nie obżeram się.Ale narazie od jakiegoś tygodnia stoje w miejscu (chyba 0,5 kg nawet do tyłu) To chyba dlatego, że ginka zaleciła mi dużo spacerów i wzięłam to do serca i męcze raz męża, raz psa:-D (mój pies już ze mną nie chce wychodzić na dwór, takie ma maratony. A jest to pies "poduszkowiec":-D:-D:-D) wcześniej prawie półtora miesiąca miałam się oszczędzać i odpoczywać, więc siedziałam w domu.
do tej pory martwiłam się, że tak tyje, a teraz stanęłam w miejsu i czekam, aż pozostałe laski mnie dogonią w wadze:-D:-D:-D :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
waga to indywidualna sprawa, każdy ma inaczej.
Ja w tym momencie mam +5 kg i nie jem słodyczy i nie obżeram się.Ale narazie od jakiegoś tygodnia stoje w miejscu (chyba 0,5 kg nawet do tyłu) To chyba dlatego, że ginka zaleciła mi dużo spacerów i wzięłam to do serca i męcze raz męża, raz psa:-D (mój pies już ze mną nie chce wychodzić na dwór, takie ma maratony. A jest to pies "poduszkowiec":-D:-D:-D) wcześniej prawie półtora miesiąca miałam się oszczędzać i odpoczywać, więc siedziałam w domu.
do tej pory martwiłam się, że tak tyje, a teraz stanęłam w miejsu i czekam, aż pozostałe laski mnie dogonią w wadze:-D:-D:-D :rofl2:
Właśnie ja mam wysiłek przeciwwskazany, do tego w te upały ciągle i słabo i boję się wychodzić, zwłaszcza z dzieckiem....

Do góry