reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki 2010 !!

Macy problem jest w tym, że właśnie nic nowego nie zaczęłam stosować, może po prostu taki mój urok w ciąży ;-) No cóż dostałam dzisiaj jakąś maść i mam nadzieję, że może ona pomoże, a jak nie to może w końcu ten dermatolog mnie uratuje, o ile wcześniej przez swędziawkę w wariatkowie nie wyląduję ;-):-p
wiem co czujesz to jest okropne jak Cie tak swędzi a Ty wiesz że nie powinnaś sie drapać ale jak tu sie nie drapać jak to taką ulgę przynosi prawda?
Mnie tylko swędzi kawałek ciała ale to też jest straszne.

Dziewczyny a jak jest u Was z tzw.siarą macie już coś? bo ja jak ścisnę lekko pierś to już coś wylatuje tylko takie przezroczyste a u Was?

reklama
ja narazie nie mam siary:-)za to jestem z siebie męża i 3 letniego synka,gdyz oddalismy do domu samotnej matki z dzieckiem:wozek implast driver głeboki ze sportówką i 2 duze wory zabawek synek asekurował przy przekazywaniu zabawek do biednych dzieci te sie cieszyły a synus i my pekalismy z radosci ze moglismy pomoc.:-):-):-):-)pierwszy raz od kilku miesiecy zjadlam chyba 5 kostek czekolady hihi to chyba nie jest jeszcze rozpusta????:eek::eek::eek::eek:

Cześć:-D!!
Dawno mnie nie było, ale przebywałam po za domem chyba z miesiąc. I szczerze.... odpoczywałam od kompa.
U mnie wszystko w jak najlepszym porządku (prócz rozstępów). Biorę witaminy i jem na co mam ochotę, no i się nie stresuje. Dzidzia też ma się dobrze i wybieramy się na usg tylko trzeba się najpierw zapisać do lekarza prywatnego.
Dopiero dostaje brzuszka i pomału zaczynam wymieniać garderobę. Mam tylko nadzieję, że w sukienkę na weselę się zmieszczę (wesele 15 sierpnia).
Buźka:-)
ja tez jadę na weselicho 15 sierpnia, a sukienki juz dawno kupiłam, ale ostatnio mierzyłam i jeszcze ok, więc przez najbliższe tygodnie dieta:happy:

wiem co czujesz to jest okropne jak Cie tak swędzi a Ty wiesz że nie powinnaś sie drapać ale jak tu sie nie drapać jak to taką ulgę przynosi prawda?
Mnie tylko swędzi kawałek ciała ale to też jest straszne.

Dziewczyny a jak jest u Was z tzw.siarą macie już coś? bo ja jak ścisnę lekko pierś to już coś wylatuje tylko takie przezroczyste a u Was?
ja nie wiem bo cycków nie ściskam, tak mnie bolą, ale wylazły na nich te okropne żyły:baffled:

A co do wysypki - zastanów się, czy przypadkiem jakiegoś kremu, oliwki czegokolwiek nie używasz. Ja też miałam wysypkę (dlatego tylko współczuję tego paskudnego swędzenia Kochana...) i się okazało, że po oliwce johnsona.

Ta oliwka to jest przede wszystkim parafina, która zakleja skórę jak wosk i nie daje jej oddychać, w ogóle tego nie używam...

Mamy inne sytuacje - doświadczenia, przeżycia, wiedzę itd. Ja nie szczepię bo nie chce ryzykować.

Właśnie ja szczepię, bo nie chcę ryzykować, ale szanuję Twoje zdanie jak najbardziej

Ja nie mam, zresztą nie sprawdzałam...Z "M jak Mama" wiem, że to mleko przedporodowe, pęcherzyki w piersiach zaczynają wytwarzać je ok 16 tyg. Ale to mleko nie opuszcza piersi, pierwsza kropelki pojawiają się na brodawkach ok 20 tyg i tylko u niektórych kobiet. Nie należy go wyciskać, żeby nie pobudzać piersi do zwiększonej produkcji. Siara pojawia się po porodzie dopiero, przed porodem to mleko przedporodowe.

Beti ja brałam oscillococinum juz 6 dawk od poczatku ciazy i wyniki mam rewelacyjne czuje sie dobrze z czystym sumieniem polecam to mniej grozne niz infekcje grypa itp zdrowiej szybko:-)

mnie dzisiaj sie tak spac chce ,ze szok.Juz zaliczyłam drzemke po południu a i tak ziewam jak nienormalna:tak:Chyba coś w powietrzu wisi.W brzusiu coś smyra:-)Co do szczepionek to jeszcze sie nie zastanawiałam co zrobie,ale wiem ,ze mogą szkodzić-mój kuzyn jest niepełnosprawny własnie po szczepionce.Mam nadzieje ,ze sie załapie na becikowe,bo rodzinnego na syna nie mam bo dochody przekraczały,ale teraz bedzie sie przeliczać na 4 osoby ,nie na 3 więc może sie uda:tak:

ja narazie nie mam siary:-)za to jestem z siebie męża i 3 letniego synka,gdyz oddalismy do domu samotnej matki z dzieckiem:wozek implast driver głeboki ze sportówką i 2 duze wory zabawek synek asekurował przy przekazywaniu zabawek do biednych dzieci te sie cieszyły a synus i my pekalismy z radosci ze moglismy pomoc.:-):-):-):-)pierwszy raz od kilku miesiecy zjadlam chyba 5 kostek czekolady hihi to chyba nie jest jeszcze rozpusta????:eek::eek::eek::eek:
Super gest i fajnie, że synka uczysz od małego pomagać innym. Idzie Twój synek od września do przedszkola?

Cześć Kobiety.
Dawno się nie odzywałam, poczytywałam Was, ale jakoś nie miałam fantazji do pisania.
W sobotę sobie grillowałam i podglądałam dzidzię za pomocą wujkowego usg. :-):-):-)Niestety za skarby świata nie chciał/ała pokazać co tam ma:-(, ale najważniejsze że wszystko jest ok, przynajmniej na oko lekarza chorób wewnętrznych:-D
W niedziele mieliśmy gości i tak jakoś Was zaniedbałam, za co serdecznie przepraszam;-)

reklama
Co do szczepionek to ja nie szczepie dodatkowymi mąż nie chce bo się boi że coś po nich będzie nie tak :tak:

co do siary to ja jeszcze nie mam :no:

ale jestem śpiąca :sorry: bym sobie chętnie pospała :-D

Do góry