reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

gratulujemy ząbeczków no i przykro z powodu biegunek i innych dolegliwości u nas tez sie pojawił ząbeczek ale narazie (odpukać) bez dolegliwości nawet bez marudzenia:tak:

reklama
Dziewczynki jak dosypujecie dzieciuchom kleik do mleka, to jak dużo tego kleiku dajecie i przez jaki smoczek??
ja kupuje bebiko z kleikiem ryzowym i sprawa zalatwiona:tak::tak::tak::tak:
beciaczkui jak daje dziecku jesc co 3 godziny nie patrzac na to czy glodne czy nie Filip wypija mi moze z 60 ml tylko i za godzine stwierdza ze znow glodny wypije ze 30 ml i za godzine znow wiec jak czekam az sam zglodnieje to wypija 150 czy 180 i wtedy wytrzymyje ok 4 godzin do nastepnego posilku:tak::tak: ja tez nigdy nie jem posilku jak glodna nie jestem :-D:-D dopiero jak zglodnieje to sobie przygotowuje jedzenie:-D:-D:-Da pediatra powiedziala ze na tym etapie wiekowym przerwy miedzy posilkami dla dzieci karmionymi sztucznie powinny wynosis ok 4 godzin ja jej ufam i u nas sie sprawdza:tak::tak::tak:a jakbysmy jedli wszyscy nie patrzac czy glodni czy nie to bysmy sie z lekka utuczyli chyba hehe:-D:-D:-D:-D
ja rowniez co 4 godziny:tak::tak::tak::tak:i je 150-180ml, a kiedys dawalam co 3 godziny to jadla nie cale 90ml

ja rowniez co 4 godziny:tak::tak::tak::tak:i je 150-180ml, a kiedys dawalam co 3 godziny to jadla nie cale 90ml

no to ja mam strasznego głodomora, bo je co 3-3,5 i zjada 180-210ml mleczka:szok:

no ale on dostaje mleczko tylko dwa razy rano o 6 i popołudniu koło 16.30, bo tak to kaszka, obiadek, deserek i na wieczór tez kaszka.

A no właśnie a jakie dajecie kochane kaszki?bo ja sobie tak umyśliłam, nie wiem czemu, że rano daje taka na wodzie niebieską z bobovity(mleczno-ryżową) np.bananową , a na wieczór robie te żółtą(ryżową ) i robię wtedy na mleczku,

a kleik bym chciał do obiadków to kurka wściekła jestem bo tu nie ma nigdzie:wściekła/y:

no to ja mam strasznego głodomora, bo je co 3-3,5 i zjada 180-210ml mleczka:szok:

no ale on dostaje mleczko tylko dwa razy rano o 6 i popołudniu koło 16.30, bo tak to kaszka, obiadek, deserek i na wieczór tez kaszka.

A no właśnie a jakie dajecie kochane kaszki?bo ja sobie tak umyśliłam, nie wiem czemu, że rano daje taka na wodzie niebieską z bobovity(mleczno-ryżową) np.bananową , a na wieczór robie te żółtą(ryżową ) i robię wtedy na mleczku,

a kleik bym chciał do obiadków to kurka wściekła jestem bo tu nie ma nigdzie:wściekła/y:
wieczorem daje smaczny sen, a rano rozne owocowe
a po co ci kleik do owocow, on przeciez nie jest chudziutki

Kochane, czy wasze maluchy jedzą już łyżeczką? Tzn, czy jedzą same...?

Sam? Oj nie, jeszcze nie i chyba tak szybko u nas to nie nastąpi. Bartek owszem sam może, ale wywalić miseczkę z jedzeniem, strzelić rączką w łyżeczkę tak że jedzonko ląduje w różnych częściach świata i jest dla niego taaaaakie zabawne. Ale jeść jeszcze sam nie potrafi ;-)

Beciaczek jak chcesz to Ci przyślę i kleiczek i krupiczkę do obiadków:) Tylko daj adres i powiedz co chcesz:)

Kochane, czy wasze maluchy jedzą już łyżeczką? Tzn, czy jedzą same...?

Moja próbuje mi zabierać ale jeszcze jej nie daję:)

reklama
Do góry