reklama
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
mój robi kupki ok 8-9 razy na dobę, najczęściej podczas jedzenia
moja robi kupki często... co najmniej raz przy każdym karmieniu, a czasem dwa przed i po karmieniu.
mój do niedawna też tak robił, ale ostatnio cos mu nie wychodzi

aneczka2425
Fanka BB :)
Moja Niunia ma czkawkę średnio co drugie karmienie pomaga przystawienie do piersi tyle tylko że bywa że wypije ciut czkawka przejdzie a po odbiciu może znowu się pojawić ale innego sposobu chyba nie mamam małe pytanko:
czy wasze maleństwa też miewają częste czkawki ?? bo moja córeczka strasznie się z nimi męczy a ja nie bardzo wiem jak jej w tym ulżyć

izabell96
Lipcowe mamy'09
Moja Nikola ma 2-3 czkawek dzienniemam małe pytanko:
czy wasze maleństwa też miewają częste czkawki ?? bo moja córeczka strasznie się z nimi męczy a ja nie bardzo wiem jak jej w tym ulżyć
i pytanie do mam, które karmią tylko piersią: ile razy dziennie wasze maleństwa robią kupki??

Kupki robi 3-4 razy dziennie
karola, fela_76 niestety przezywamy to samo... ale najczesciej przerywam karmienie biore na rece i wtedy pojawia sie 'bekus' 'pierdziuszek' albo 'kupasek' ;-)
Kupki maly robi duzo ;-) Z 4-6 razy napewno, ale czesto np.na 3 raty i najlepiej w swiezo przebrana pieluszke :-)
No i czkawki tez sie pojawiaja, ok. 2 na dzien i albo przystawiam do cyca jezeli maly jest glodny alo oprostu czekam az przejdzie...

Kupki maly robi duzo ;-) Z 4-6 razy napewno, ale czesto np.na 3 raty i najlepiej w swiezo przebrana pieluszke :-)
No i czkawki tez sie pojawiaja, ok. 2 na dzien i albo przystawiam do cyca jezeli maly jest glodny alo oprostu czekam az przejdzie...
Jak czytam o problemach z pokarmem jak mają niektóre z Was to chętnie bym pomogła jeżeli tylko by była taka możliwość... Ja mam raczej problem w drugą stronę - mam bardzo dużo pokarmu, do tego stopnia że mogłabym brać udział w zawodach w strzelaniu mlekiem na odległość... Wbrew temu co niektóre z Was na pewno teraz myślą to też nie jest takie dobre - Agusia bardzo często zachłystuje się podczas karmienia bo nie nadąża przełykać tego co wyleci, a wczoraj nawet byłam z nią u lekarza po tym jak 2 razy zwymiotowała po jedzeniu (zdecydowanie nie mylić z ulewaniem) - jak się okazało, mam małego smoka który wciąga więcej niż jest w stanie przerobić. Do tego dochodzi ciągłe masowanie piersi i odciąganie pokarmu, szczególnie w nocy bo Mała i tak, pomimo wilczego apetytu, nie jest w stanie tyle przejeść, a piersi mi prawie eksplodują. W nocy potrafię odciągnąć nawet 125ml. Z jednej strony wiem że odciąganie pobudza laktację ale co mam innego zrobić jak właściwie ciągle piersi mam jak kamienie...:-(
A, moja córeczka w ciągu niecałych 2 tygodni od wypisu ze szpitala przybrała dokładnie pół kilo - było 3200 a jest 3700!
A, moja córeczka w ciągu niecałych 2 tygodni od wypisu ze szpitala przybrała dokładnie pół kilo - było 3200 a jest 3700!

Mamy sierpień i zaczęły się rozmowy o kupkach...niedługo jeszcze końcóweczka naszych lipcóweczek do nas dołączy
...co do kupek...u nas są ok 8 dziennie...żółte twarożkowe...po każdym karmieniu...
...co do czkawek...też słyszałam,że to całkiem normalne...nam pomaga suchutka pielucha...albo przystawienie do cycoszka...albo okrycie kocykiem...albo czekamy aż przejdzie...

...co do kupek...u nas są ok 8 dziennie...żółte twarożkowe...po każdym karmieniu...
...co do czkawek...też słyszałam,że to całkiem normalne...nam pomaga suchutka pielucha...albo przystawienie do cycoszka...albo okrycie kocykiem...albo czekamy aż przejdzie...
reklama
czy waszym maluszkom zawsze odbija sie po jedzeniu? bo u nas nie zawsze a raczej dosc rzadko, pomimo ze nosimy ja na raczkach dlugo a tu nic. Kiedy sie naje poprostu sie uleje...i nie ma bekniecia
to znaczy ze juz sie jakby odbilo?