reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

hej dziewczynki ... ja od wczoraj mysle tylko o jednym ... znalzłam taniocho mieszkanie duże do wynajecia , ale na 100% będzie do remontu . I tylko teraz czekam aż mój kocurek wróci to sie umówimy z gosciem żeby je obejzec ... prawie 85 metrów2 powierzchni uzytkowej za 160 zł miesiecznie. ale to w budynku stracji kolejowej starej wiec moze wymagac kapitalki ... ale wole to i powoli soebie remontowac niz płacic z opłatami prawie 1000 zł i zastanwiac sie czy najedzenie wystarczy . Problem jest w tym ze Moj to chiałbym do razy na luksus wszytsko robic ... a ja wole tak zeby było schludnie i czystko ale nie koniecznie za dużą kase wszystko nowe i luksusowe ... chyba będe musiała mame i jej faceta budowlańców zatrudnic do przekonywania go . A co do tego wynajmu to nie jest mieszkanie prywatne , wiec mam pewnosc ze za 3 lata nikt mi nie przyjdzie i nie powie ze on chce tu z powrotem mieszkac i mam sie wyprowadzic . I od wczoraj o tym mysle i kalkuluje i szukam taniego wyposarzenia na allegro ... I szczerze to juz sie okrutnie nastawiłam na tak , nawet nie widząc mieszkania w środku , nie wiem nawet czy ma łazienke ... Jesli cos nie wyjdzie , albo kocurek sie nie da namówic , to chyba będe chodziła zdolowana przez rok ...

A oprócz tego :D Zaraz sobie wpałaszuje krokieciki z barszczykiem :D mniami ... ostatnio mam ochote tylko na takie typowo polskie ciężkie zarcie . żadnej chinszczynzy , włoska kuchnia tez odpada ... wszytsko co tłuste i swojskie to moje :D

Znachorka- rozumiem Cie w 100%, ja też jestem taka ze jak sie na coś napalę i potem nie daj Boże nie wyjdzie to jest dramat!!!!!
Dlatego życzę Ci Kochana zeby Wam sie wszystko ułozylo i było po Twojej mysli...
A tak swoja drogą wem jak czasem ciązko "chlopa" na coś namowic dlatego zycze powodzenia i uzyj Kochana swoich wdzieków
6.png

NIe no wlasnie on mi wpisal ten 17tydzien przed badaniem do karty ciazy ale wydaje mi sie,ze dlatego iz, taki wychodzi termin od ost @...
a jak zapytalam po badaniu ile dziecko juz ma (bo zawsze mi drukowal i bylo napisane na zdjeciu) to pow,ze teraz juz nie bedziemy dziecka mierzyc tylko od nastepnej wizyte wazyc i na podstawi tego jak sie bedzie rozwijalo okreslac termin porodu, czy tam wiek ciazy,,,,
Oprocz tego mi pokazywal watrobe itd wszystkie narzady wewenetrzne...
Takze mysle,ze 17 tydz na podstawie od ostataniej @, a tak naparwde dzidzia pewnie ma wielkosc na ok 16 tydzien.. czyli pewnie jakies 10-12cm...
u mnie juz minimalnie widac ale nie jest to jakis wielki brzcch, wieczorem jest wiekszy...
Losek- ciesz sie ze wczesniej bedziesz tulić swoje malutkie...Wczesniej bedziesz miala za soba poród i tą calę reszte..potem tylko dzielic sie bedziesz z nami swoimi odczuciami i pierwszymi smakami macierzyństwa :)

Hej dziewczyny :) moge sie dolaczyc ? tez mi wypada termin na luty a dokladniej na koniec lutego :) jak sie obczaje co i jak to porobie sobie tez suwaczki jestem dopiero w 10 tc :) mam tez 2l córcie ktora wlasnie sie obudzila wiec musze leciec :)

Hawwah- Witaj wsród nas
Spokojnej ciązy:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej !!!!

Ja tez mam dosc mdlosci...Serio ! :wściekła/y:
Tylko ja sie staram je zajadac i mam nadzieje, ze przejda, a konczy sie roznie...Ech...

Kejt glowa do gory ! Jutro bedzie lepszy dzien. :-) A jak Twój ból pod żebrem ? Minął ? Mnie boli intensywnie drugi dzień, juz nawet zastanawialam sie czy do lekarza z tym nie isc, bo dosc uciazliwe to jest...Tylko ja mam przeczucie, ze to naciagniecie ktoregos tam miesnia, a na to lekarz mi nie pomoze. Akurat 2 dni temu prawie caly dzien lezalam na jednym boku przy laptopku...moze cos sie naciagnelo ?! :baffled:
Minęło - nawet o tym zapomniałam... dziękuję za troskę Beatko... Mam nadzieję że i twój przejdzie...

Ech a jutro? może i będzie lepiej... może mój mąż się ogarnie wreszcie... ech muszę uknuć jakiś podstęp znów...

Witajcie Lutóweczki :-)
przypominam się,że jestem ale zagoszczę tutaj na dłużej jak się trochę u mnie uspokoi,,,, mam małe kłopoty, mam nadzieję, przejściowe,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Do następnego razu,,,
Pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko i dbajcie o maluszki :tak:

a ja od dzisiaj znowu jestem bladynką:-D ostatnio u fryzjera bylam ze 4 miesiące temu i włosy mi na tyle odrosły ze się już mnie pytali czy przyciemniłam (a to odrosty)ale dzisiaj ładnie odświeżłam swój balejaż i znowu jestm blondynką do tego zakręciła mi loczki i mam super włoski ale jestem zadowolona a jak mojemu W się podobają włoski a rono jeszcze mi mówił że nie ma różnicy i tak tez jest dobrze;-) no może i blo dobrz ale teraz jest rewelacyjnie :-)

Hej dziewczyny :) moge sie dolaczyc ? tez mi wypada termin na luty a dokladniej na koniec lutego :) jak sie obczaje co i jak to porobie sobie tez suwaczki jestem dopiero w 10 tc :) mam tez 2l córcie ktora wlasnie sie obudzila wiec musze leciec :)

Witam! i życzę spokojnej ciąży:-)

hej mamuski!
Ciagle widze posty, ze sie ktos zle czuje wymioty, mdlosci, ogolna niechec do jedzenia. A czy ktoras nie ma z tym problemow a wrecz przeciwnie? Ja np. caly czas sobie podjadam, staram sie jesc malo i zdrowo ale jednak apetyt dopisuje. Troche juz przytylam, nie tak duzo ale i tak caly czas narzekam:p
Macie na cos szczeolnego ochote? Ja bym mola caly czas jesc kanapki z pomidorkiem i sczypiorkiem na zmiane owsianke i mnostwo owocow. Tylko z miesem mam problem ale staram sie jakies male kawalki przemycic tu i owdzie.

generalnie mdłości już nie mam ale jakoś specjalnie do jedzenia mnie nie ciągnie mój maż twierdzi ze za mało jem ale ja jem tyle żeby nie byc głodną "zachcianek" też nie mam ale mam zdecydowanie ogromną niechęć do niektórych dań potraw np do kurczaka niegdy nie był moim ulubionym ale teraz to w życiu do ust nie wezmę albo kaszanka mój chciał mi przyjemność zrobić bo bardzo lubię ale teraz to absolutnie za to zawsze musze jakieś owoce zjeść i jabłuszka są najlepsze:tak:
a co do wielkości tp nadal poniżej wyjściowej i dzisaj spotkalam znajome to mi nie mogły uwierzyć że jestem w ciąży bo w dopasowanej sukience bylam i nic nie widać

Kejt ehh bidulko to może tego kogoś palnij tak lekko w główkę żeby się obudził, że też jest pod tym dachem... ?

Aguś życzę jak najszybszego pozbycia się problemu :)

Julisia to ja też już mogę zrobić coś z włoskami ? :-) bo zafarbowałabym sobie z moich czarnych na jakąś może czekoladkę :-p:-p

Krukowa ja mam czasami dni, że cały czas bym coś mieliła w buzi :-p na mięso w ogóle nie mam ochoty, na słodycze sporadycznie, ale za to za owoce to ooohhh wszystkie pieniądze bym oddała :-):-)

Dziś mój kryzysowy dzień odbił się na moim Misiu jak wrócił z pracy... chodziłam wkurzona i nie mógł się ze mną dogadać to kazał mi się ubierać i zabrał do sklepu ze sprzętem agd i kupił sokowirówkę na poprawę humoru i marchewki i seler :-p:-p już po testowaniu sprzętu... ahh ale się opiłam tym :-p idę oglądać jakiś film z moim Miśkiem... Buziaczki Dziewczynki i Spokojnej Nocy :*

Hej Kobitki :-)

Ostatnio się straszliwie zaniedbuję z czytaniem BB :dry: Ale postaram się wszystko nadrobić.

W związku z godziną i faktem że padam na pysk chciałam Wam tylko szybko napisać że byłam dzisiaj na USG. Moje kochane Maleństwo ma 71 mm, serduszko bije 154 razy na minutę, przezierność 1,2mm czyli wszystko cacy :rofl::rofl::rofl::rofl: Dostałam dwie fotki, ale nie są zbyt wyraźne, więc ich nie wklejam, ale za to mam filmik :rofl: Jutro mój M w pracy ma coś tam z nim zrobić i wkleję Wam link ;-)

Póki co spadam spać :-)
Dobranoc Śnieżynki

Dzień dobry dziewczyny. Miło czytać, że u Was i maluszków wszystko w porządku.;-) U mnie niestety nienajlepiej trochę peoblemów i nienajlepsze samopoczucie.:zawstydzona/y: Mam dzisiaj wizytę. Trzymajcie kciuki żeby przynajmniej z dzidzią wszytsko było dobrze.:tak:

reklama
Witam wszystkich słonecznie:-)

Dzień dobry dziewczyny. Miło czytać, że u Was i maluszków wszystko w porządku.;-) U mnie niestety nienajlepiej trochę peoblemów i nienajlepsze samopoczucie.:zawstydzona/y: Mam dzisiaj wizytę. Trzymajcie kciuki żeby przynajmniej z dzidzią wszytsko było dobrze.:tak:
trzymam kciuki za dobre wieści u gina i szybkie pozbycie się problemów:-)

Do góry