reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Hehe najpierw trzeba mieć dzidziusia do masażu :-). Ja się nastawiłam na ten masaż, bo tyle się naczytałam poprzednim razem o jego drogocennym działaniu a tu lipa. Dziecko jak go wyjęliśmy z ubrania to po minucie darł się i trzeba go było szybko ubierać. Mycie było ekspresowe na początku, dopiero od 2 miesiąca zaczęło się z tym poprawiać.
Jak był noworodkiem to żadne leżenie z odkrytą pupą, nogami nie przechodziło, od razu drżał z zimna i wrzeszczał. Musiał być cały czas opatulony.

ostatnio rozmawiałam z koleżanką i jej druga córcia i synek znajomych identycznie reagowali, a że wszyscy należą do tzw. "dużych dzieci" to zaczynam podejrzewać, że jest to jakaś cecha dużych dzieci.

Mi neurolog tłumaczyła, że duże dzieci się trochę inaczej rozwijają (mój synek miał 6 miesięcy jak raczkował a 7 jak chodził po meblach, ale najpierw raczkował a potem siadał ). Córcia koleżanki co się urodziła 4200g i 60cm dokładnie zachowuje się z rozwojem jak mój smyk, za to jej pierwsza córeczka szła dokładnie książkowo z rozwojem.

Dlatego jakby wasze dziecko nie paliło się do masaży to nie panikujcie ;-).
Choć mam nadzieję, że teraz dla odmiany może mniejszy wrażliwiec mi się trafi.

Ostatnia edycja:
reklama
HIHI ALE MI SIE UDAŁO -JAK ŚLEPEJ KURZE ZIARNKO MÓJ TATA DZWONIŁ TYLKO DLATEGO ZE OD DZIS MAMY TEL STACJONARNY I CHCIAŁ SPRAWDZIC I JAK POWIEDZIAŁ PRAWDOPODOBNIE W PRZECIĄGU NAJBLIŻSZYCH 2-3 TYGODNI POJEDZIE DO NIEMIEC ZAGADNEŁAM O PENATEN MAM MU ZROBIC LISTE CO CHCE
I PRZESŁAC NA MAILA
wiem że chce
płyn do mycia od stup do głów 500ml
oliwka chyba to 500ml
Penaten Krem chroniący przed zimnem i wiatrem 75 ml x2
krem na odparzenia x3
chusteczki dla niemowlat x3
balsam do ciała z oliwką 200 ml x2
mydełko takie w kostce x2
myślicie że taka lista dobra?
czy jakieś zmiany-??
potrzebuje rady

kupiłam tez taki kombinezonik fotki w załączniku -to troszke grubsze od polarka - taki grubszy polar a wśrodeczku warstwa mięciutkiej bawełny
-czy wystarczy na wyjście ze szpitala i co pod to ubrac wystarczy body i pajac bądz body plus taka welurowa bluzeczka i spioszki??
i małą w tym do rożka tak?
a w autku do fotelika i jej to troche rozpią jak by jej ciepło było?

Załączniki

• DSC00608.jpg
    DSC00608.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC00609.jpg
    DSC00609.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 63
A ja jestem okropnie n iesczesliwa bo licytowalam bardzo fajny wózek,nowy w wyjatkowo korzystnej cenie.Kasy z zusu oczywiście dalej nie mam ,więc mogłam licytowac tylko do pewnej granicy.Iprzez 4 dni moja oferta bnyła najwyższa i dzis dosłownie pół godz temu mnie przelicytowano.Niestety teraz nie mam tytle kasy zeby tez przelicytowac,wiec nici z wózka!!:-(a tak sie cieszyłam!!!:no:drugiego takiego nie znajde:-(
Odechciało mi sie cokolwiek kupowac.Myslałam że przynajmniej wózek będzie,trudno!Ale nieszczesliwa dalej jestem:-:)-:)-(

wiem że chce
oliwka chyba to 500ml
krem na odparzenia x3
czy jakieś zmiany-??
potrzebuje rady

Mi się wydaje lista bardzo w porządku:-), masz szczęście, że tak Ci się trafiło. Na jakiś czas powinno wystarczyć:-):tak:

kupiłam tez taki kombinezonik fotki w załączniku -to troszke grubsze od polarka - taki grubszy polar a wśrodeczku warstwa mięciutkiej bawełny
-czy wystarczy na wyjście ze szpitala i co pod to ubrac wystarczy body i pajac bądz body plus taka welurowa bluzeczka i spioszki??
i małą w tym do rożka tak?
a w autku do fotelika i jej to troche rozpią jak by jej ciepło było?

Nawet nie musisz chyba do rożka jej dawać, może lepiej kocykiem, jakby bardzo zimno było. W foteliku pewnie ją przywieziecie, więc będzie wygodniej i dzidzi i Wam.

A ja jestem okropnie n iesczesliwa bo licytowalam bardzo fajny wózek,nowy w wyjatkowo korzystnej cenie.Kasy z zusu oczywiście dalej nie mam ,więc mogłam licytowac tylko do pewnej granicy.Iprzez 4 dni moja oferta bnyła najwyższa i dzis dosłownie pół godz temu mnie przelicytowano.Niestety teraz nie mam tytle kasy zeby tez przelicytowac,wiec nici z wózka!!:-(a tak sie cieszyłam!!!:no:drugiego takiego nie znajde:-(
Odechciało mi sie cokolwiek kupowac.Myslałam że przynajmniej wózek będzie,trudno!Ale nieszczesliwa dalej jestem:-:)-:)-(
Kluska nie bądź nieszczęsliwa masz super synka teraz drugie dzidzi zjedz cos co lubisz włącz muzyke i uśmiechnij sie a potem do łóżka i spac a od jutra szukaj następnych dobrych ofert jak był ten to będzie drugi też w dobrej cenie życze by był jeszcze fajniejszy i jeszcze tańszy...
Mi się wydaje lista bardzo w porządku:-), masz szczęście, że tak Ci się trafiło. Na jakiś czas powinno wystarczyć:-):tak:

Nawet nie musisz chyba do rożka jej dawać, może lepiej kocykiem, jakby bardzo zimno było. W foteliku pewnie ją przywieziecie, więc będzie wygodniej i dzidzi i Wam.

dzięki za sugestiekocyka a nie rożka cho niewiem czy nie łatwiej sie takiego maleństwa nie nosi w rozku cho wsumie wsadze go w szpitaku do fotelika i wrazie czeo przykryje kocykiem-dzieki

W rożku nie da się wsadzić do fotelika samochodowego.

Mamusia88 ja mam podobny pajacyk (tylko niebieski) po Krystianie i w kwietniu był akurat na przywiezienie ze szpitala i pierwsze spacerki, więc myślę, że w październiku też, jakby co można okryć kocykiem.

W rożku nie da się wsadzić do fotelika samochodowego.

Mamusia88 ja mam podobny pajacyk (tylko niebieski) po Krystianie i w kwietniu był akurat na przywiezienie ze szpitala i pierwsze spacerki, więc myślę, że w październiku też, jakby co można okryć kocykiem.

Tylko co pod takiego pajaca dziecku ubrać jeszcze?? ja niby mam jakąś koncepcję... ale w zasadzie to nie wiem. Co byście WY ubrały?? :confused:

Karolinusia - Widze, ze nie jedyna mam te problemy :s

Wczoraj chcialam uszykowac 3 zestawy [po 3 komplety] w 3 rozmiarach [50,56,62] zeby miec uszykowane wrazie W do szpitala :-) iiii ... niewiem jak to skompletowac...
Body + kaftanik + spioch ? lub rownie dobrze ... body + pajacyk? Czy to nie za malo? Hmmmm.... moj odwieczny dylemat... pewnie niepotrzebnie ale najbardziej sie boje ubierania maluszka... nie samej czynnosci ale doboru stroju :baffled::confused:

reklama
Hehe najpierw trzeba mieć dzidziusia do masażu :-). Ja się nastawiłam na ten masaż, bo tyle się naczytałam poprzednim razem o jego drogocennym działaniu a tu lipa. Dziecko jak go wyjęliśmy z ubrania to po minucie darł się i trzeba go było szybko ubierać. Mycie było ekspresowe na początku, dopiero od 2 miesiąca zaczęło się z tym poprawiać.
Jak był noworodkiem to żadne leżenie z odkrytą pupą, nogami nie przechodziło, od razu drżał z zimna i wrzeszczał. Musiał być cały czas opatulony.

O takich "wrażliwych" maluszkach mówili w SzR, radzili, żeby od razu po rozebraniu dziecka przykryć je pieluchą, króra daje mu pewne poczucie bezpieczeństwa - nie jest całkiem golusieńki. Tak samo z kąpielą, też radziła zanurzać w wanience dziecko okryte pielucha aż sukcesywnie przyzwyczai sie do sytuacji :tak:

HIHI ALE MI SIE UDAŁO -JAK ŚLEPEJ KURZE ZIARNKO ................
wiem że chce
oliwka chyba to 500ml
krem na odparzenia x3
czy jakieś zmiany-??
potrzebuje rady

No to fajnie,że taka okazja - lista imponująca :-D

Ah, ja w sobote sie strasznie zdenerwowałam przez allegro :wściekła/y: ale to była moja wina, bo przegapiłam licytację - a jak potem zobaczyłam w jakiej cenie komuś się udało kupić to aż gorąco mi się zrobiło :crazy: prawie jak niezły hazard - taka adrenalina przy licytacjach allegro :-D
ale Tobie życzę, żeby szybko trafił się kolejny "wózkowy cókiereczek" i udało się go kupić w korzystnej cenie :tak:

Do góry