reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja jakoś zrezygnowałam z tej gryki na rzecz samego kokosu z pianką, bo wtedy można zdjąc i wyprać pokrowiec, a te z gryką mają ją w pokrowcu przeszytą w takich kieszonkach, no i do prania się już nie nadają
oczywiście sprzedawcy przekonują, że jak sie ma prześcieradełko frotowe to po co pokrowiec zdejmowany, jednak dla mnie to ważne, w naszym materacu też mam zdejmowany pokrowiec i to bardzo dobre rozwiązanie, a raczej nie jest narażony na zamoczenie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupiłam pianka, kokos. Stwierdziłam, że nie będę wydziwiała z gryką jeszcze. Za czasów Małej była tylko pianka i jakoś było dobrze;-)

Zamówiłam dzisiaj fotelik. W końcu ;-) O taki
5jasna_oliwka_piasek.jpg

Będzie pasował do tego drugiego, który dostałam.

a ja swojemu dziecku nie zrobię krzywdy... ja mam materac kokosowy w swoim panieńskim łóżku:baffled: na dniach mam zamiar kupić sobie gruby piankowy.... ten kokosowy jest tak twardy, że budzę się z bólem pleców... brrrrr... nie cierpię tych kokosowych... albo kupię bardzo gruby piankowy, albo jakiś sprężynowy..... i dzidzi też prawdopodobnie kupię coś innego niż kokos....

catedro materac dla maluszka powinien byc raczej twardy.... wiadomo, to nie deska, ale materac nie powinien się za bardzo uginać pod noworodkiem i niemowlakiem...

catedro materac dla maluszka powinien byc raczej twardy.... wiadomo, to nie deska, ale materac nie powinien się za bardzo uginać pod noworodkiem i niemowlakiem...

abejko ja wiem o tym.... ale te kokosowe dla dzidzi są tak strasznie twarde:baffled: aż za mocno... teraz sa bardzo dobrej jakości piankowe z takiej twardszej pianki i na nich się dużo lepiej śpi... ogólnie dla każdego są polecane twarde materace bo nie powodują wad kręgosłupa.... aczkolwiek dla mnie kokos jest za twardy:sorry2: i tak sobie kupuję dwuosobowy materac bo mała będzie ze mną spać:-p będziemy się w nocy przytulać a jedynie za dnia będzie kimać w swoim łóżeczku....

Doświadczone mamy - warto kupować wanienkę na stelażu? czy to raczej zbędny wydatek.
Myślałam o takiej komodzie kąpielowej z przewijakiem i miejscem na kosmetyki. Nie musiałabym kupowac komody z przewijakiem (zwykłe komody w Ikei są tańsze). Byłoby miejsce na kosmetyki...
ale czy są takie wanienki nie wbudowane tylko wyjmowane z tego stelaża:confused:żeby można było ją umyć dokładnie i szybko

Ostatnia edycja:
abejko ja wiem o tym.... ale te kokosowe dla dzidzi są tak strasznie twarde:baffled: aż za mocno... teraz sa bardzo dobrej jakości piankowe z takiej twardszej pianki i na nich się dużo lepiej śpi... ogólnie dla każdego są polecane twarde materace bo nie powodują wad kręgosłupa.... aczkolwiek dla mnie kokos jest za twardy:sorry2: i tak sobie kupuję dwuosobowy materac bo mała będzie ze mną spać:-p będziemy się w nocy przytulać a jedynie za dnia będzie kimać w swoim łóżeczku....

podziwiam podejście.... osobiście nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem, ale to indywidualna kwestia :-) My nie spaliśmy z Zuzą prawie wogóle (prawie, bo czasem gdy brałam ją do karmienia np. o 4 rano to potem już zostawała z nami) ale praktyki takie powodują w mojej opinii więcej złego niż dobrego. Moi znajomi maja syna, który ma 4 lata i wciąż śpi z nimi... zresztą - takich przypadków jest dużo..
Co do materaca - w necie jest sporo informacji o najlepszych rozwiazaniach dla malucha, było też jakis czas temu w m jak mama chyba, ale ja teraz nie mam czasu grzebać, moze jutro do południa.

Jasiek miał 2 tyg jak zaczął z nami spać,bo nie miąłam siły siedziec przez pół nocy i go karmić-kręgosłup mi wysiadał:tak:Spał z nami do 2 lat ale tylko w nocy.Nie byo to problemem ani dla mnie ani dla M.Kupiliśmy sobie duuże łóżko,i spałismy wszyscy wygodnie.Potem nastąpił długo oczekiwany przez Jasia zakup "dorosłego" łóżka i bez problemów w nim spał.Teraz M. mówi że jakby z małą było tak samo to tez będzie spać z nami.Tak więć każdy ,ma swoje poglądy na ten temat.a jakie rozkoszne jest takie malutkie ciałko wtulające się w mame w nocy..:-)

reklama
podziwiam podejście.... osobiście nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem, ale to indywidualna kwestia :-) My nie spaliśmy z Zuzą prawie wogóle (prawie, bo czasem gdy brałam ją do karmienia np. o 4 rano to potem już zostawała z nami) ale praktyki takie powodują w mojej opinii więcej złego niż dobrego. Moi znajomi maja syna, który ma 4 lata i wciąż śpi z nimi... zresztą - takich przypadków jest dużo..
Co do materaca - w necie jest sporo informacji o najlepszych rozwiazaniach dla malucha, było też jakis czas temu w m jak mama chyba, ale ja teraz nie mam czasu grzebać, moze jutro do południa.

Jasiek miał 2 tyg jak zaczął z nami spać,bo nie miąłam siły siedziec przez pół nocy i go karmić-kręgosłup mi wysiadał:tak:Spał z nami do 2 lat ale tylko w nocy.Nie byo to problemem ani dla mnie ani dla M.Kupiliśmy sobie duuże łóżko,i spałismy wszyscy wygodnie.Potem nastąpił długo oczekiwany przez Jasia zakup "dorosłego" łóżka i bez problemów w nim spał.Teraz M. mówi że jakby z małą było tak samo to tez będzie spać z nami.Tak więć każdy ,ma swoje poglądy na ten temat.a jakie rozkoszne jest takie malutkie ciałko wtulające się w mame w nocy..:-)

pewnie miałabym inne podejście do spania gdyby był też tatuś.... a tymczasem nie będzie go i nie wiem czy sama tego przytulania bardziej nie potrzebuję niż Zosia:-D poza tym wstawać w nocy aby dać cycuszka? tak będzie cały czas przy mnie, zakwili z głodu, od razu dostanie cycucha bez rozbudzania, ani ja się nie obudzę do końca ani ona:-D tyle planów, jak będzie wyglądać praktyka zobaczymy:-D:-D:-D

Do góry