reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

HEJ DZIEWCZYNKI

Ja po wizycie dzisiaj, wlasnie wrocilam i ogolnie wiesci takie sobie.

Z dzieckiem na szczescie wszystko w porzadku, jest duze na ponad 20 tygodni, wazy 400gram, wszystkie wymiary super, pokazywal mi nawet aorte.

Niestety szyjka macicy mi sie skrocila o kilka milimetrow i to nie jest dobry znak, dziecko uciska glowka na szyjke i troche mi ciazy, widac jakis lejek i lekarz mowi,ze to dosc wczesnie bo dopiero 20 tydzien i troche sie obawia.. fakt faktemm,ze ja ostatanie 3 tyg caly czas latam.. nono stop. Kazal mi lezec jak najwiecej, nawet nie siedziec tylko leezec, bo siedzenie to tak samo jak chodzenie..takze mam doline...:-( troche sie zmartwilam.. ide za 2 tyg na kontrole. mam nadzieje,ze to sie nie poglebi.. bo wtedy cos wspomnial o jakims szwie.

oporcz tego mam slabdsze wyniki krwi niska hemoglobine i mocz... zapisal mi jakies dodatkowe zelazo z kwasem foliowym + mam zrobic posiew moczu..

Eh..... no to nic pociesxzajacego,dobrze ze z dzidzia wszystko ok. Plci nie znam nadal.

Buziaki :eek:

Losek niestety teraz musisz sie oszczedzac, tryb zycia kanapowy i pelny relaks.
Najwazniejsze ze z dzidzia jest ok.
Moze jak troche zwolnisz tryb zycia to nie bedzie sie juz wiecej skracac i nie bedzie mowy o zakladniu szwu.3maj sie! Odpoczywaj!

Beti 81 gratuluje córeczki!!! aktycznie spora, ja mialam robione usg w ciagu 22tyg, czyli w skonczonym 21 i moja miala 400gr ( +/- 53g)

Ostatnia edycja:
reklama
Beti, super wieści, może w końcu więcej tych dziewczynek będzie.:-)
Pika30, instrukcję wklejania suwaczka znajdziesz w regulaminie styczniówek.

Ja mam już spory brzuchol
Dużo przytyłyście bo jestem przerazona przytyłam już 6 kg

Ja już nie wiem jak to liczyć, przez pierwsze dwa miesiące schudłam 5 kg, przez 3 następne przytyłam 6 kg, więc mam +1 do wagi z przed ciąży, ale najgorsze jest to że 4 z tych 6 kg to przez ostatnie 3 tyg.:-(

Beti - ogromniaste gratulacje!! super wieści :-)Losek - dla ciebie również gratulacje!
Maleństwa zdrowe to jest najważniejsze!! :-)

Karoli4 bylam w HM w tarasach ale tak szczerze mówiac nie wiele było ciekawego. a odkryłam fajny sklpe na mokotowie i tam kupiłam zajefajne ogrodniczki;-) jutro zrobie fotkę i wrzucę ale są naprawde przecudne!!!
Kaja 10 jesli juz wczesniej miałas orpyszczkęto nie ma powodu do zmartwień. masz poprostu wirusa w sobie kt.óry sie uaktywnia w momentach osłabienia organizmu. nie mart się ja mialam opryszke w 7 i 8 tc i lekarz powiedzial ze nie ma sie co stresowac.a maść najlepsza teraz na opryszczkę to rozgnieciona z woda aspiryna-dziala cuda!!!
Golanda ja tez juz +5,5 albo i 6 to zalezy od tego ile wypije wody;-) nie to zebym sie stresowala waga ale uwazam bo wiem ze potemc iezko bedzie mi zgubic bo ja poprostu uwielbiam jesc;-)

jesli chodzi o kawke to ja pijam rozpuszczalna z jednej łyżeczki a w knajpach caffe late-uwielbiam to;-)

co do zaprać to ja zawsze miałam z nimi problemy a w ciązy jakoś wszystko się zmieniło...moze dlatego zepiję duzo wody i jem duzo owocówi warzyw.

no a poza tym dziewczynki byłam dzis na USG i
będziemy mieli córcię!!!
to chyba najszcęsliwszy dzień w moim życiu!!! Niunia jest zdrowa waży 450 gram i ma 25cm;-) z tego co lekarz mówił to wagowo i wzrostowo wyglada na 22tc a nie 21tc ale sie małpeczka rozszalała;-)
alez mnie energia rozpiera!!!az lekarza wysciskałam;-) no i najwazniejsze lekarz powiedzial ze moje leki na astme nie zaszkodzą dzidzi więc juz wogule moge spac spokojnie!!
No to serdecznie gratuluje córeczki.

U mnie z dobrych wiadomości, to byłam dziś u okulisty i mogę rodzić normalnie. :-)
Jutro zajęcia w szkole rodzenia będziemy mówić o pielęgnacji maluszka. I prawdopodobnie znowu będzie prezentacja firm.
Do wizyty z maluszkiem pozostało 6 dni. Niedługo zacznę chyba godziny odliczać :-D.

Ja na szczęście zaparć nie mam a nawet codziennie się wypróżniam:tak:

Ach wziełam no-spe:sorry:bo cały czas pobolewa mnie tam z boku brzuszka i czasami przechodzi i potem znowu:-(
A i wiecie co mam tak w nocy głównie lub jak za długo poleże na plecach że jak chce wstać lub na inny bok to mocno za boli z jakiejś strony(zależy na jakiej leżałam)i musze aż się połóżyć spowrotem i nawet masuje i wtedy powoli zmieniam pozycje i jest ok czy ktoś też tak ma:sorry:
Bole mam identyczne takie jakby nagłe skurcze:zawstydzona/y: ale ja też myślę, że to te więzadła:tak:

Jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi:zawstydzona/y:od histori koleżanki LABAMBY mam świra i martwi mnie jedno:sorry:czy macie wodniste upławy:zawstydzona/y:bo ja mam białe ale zarazem wodniste tzn.czuje jak leci i potem mam tak mokro jakbym popuściła(a wiem że to są upławy bo także widze białe ale zarazem wodniste)i teraz mam juz filma czy moze mi wody odchodzą i teraz boli mnie z boku brzuszek:sorry:jeeeeeny ale ja się wkręcam i głupia martwie:zawstydzona/y:
Patrysiu ja też mam takie upławy i fajnie że o tym piszesz, bo wydaje mi się że jak różne dolegliwości wystepują u większości z Nas, to znaczy że jest ok:tak:
Napisałam o tej historii bo myslałam, że tutaj nie tylko mamy sobie "ciućkać" jak to jest cudownie ale i wspierać, a mnie ta tragedia poniekąd dotyczy osobiście bo jest to osoba z którą najpierw przeżywałam trudy zajścia w ciąże, a teraz staram się wspierać w najtrudniejszym momencie jej życia, przy tym jestem w ciąży:-( Ale proszę Was nie utożsamiajcie się z Nią bo to nie są Nasze doświadczenia, na szczęście.

Dziewczyny co do zaparć - ja jestem maniakiem żywności w tym względzie. Wspomniała labamba o tym - wiem, że czasem trudno nawet przy idealnej żywności ustrzec się zaparć w ciąży ale może zminimalizować ...
Nie nadużywajcie pszenicy i białego pieczywa, w ogóle białej mąki. Kupujcie chleb z mąki z pełnego przemiału - nie taki całkiem ciemny bawriony karmelem absolutnie - tylko naturalnie ciemny, siwawy, z wieloma ziarnami. Wszędzie gdzie jest błonnik pomaga. Makaron wybierajcie również z ciemnej mąki, ryż naturalny - to na pewno pomoże.
Regularne wypróżnianie wg medycyny naturalnej - tu mama labamby potwierdzi na bank ;-) - jest niezwykle istotne dla pozbywania się toksyn i dobrej gospodarki organizmu. I pijcie... dużo pijcie dobrej, niegazowanej wody. :-)
Oj istotne:tak: Jak już dieta nie pomaga to wspomagam sie preparatem ColonC:tak:, bezpieczny w ciąży:tak:
Mnie dzisiaj zły humor pomału odpuszcza, na szczęście:tak:
Beti81 gratuluję córuni:-)
Losek najważniejsze, że maluszek zdrowy a Ty dużo wypoczywaj i na pewno wyniki się poprawią:tak:

No to serdecznie gratuluje córeczki.

U mnie z dobrych wiadomości, to byłam dziś u okulisty i mogę rodzić normalnie. :-)
Jutro zajęcia w szkole rodzenia będziemy mówić o pielęgnacji maluszka. I prawdopodobnie znowu będzie prezentacja firm.
Do wizyty z maluszkiem pozostało 6 dni. Niedługo zacznę chyba godziny odliczać :-D.
Super, że jednak poród naturalny!!

Ja już się kładę, bo jutro na badania trzeba wstać, a wizyta 11 września dopiero...

reklama
będziemy mieli córcię!!!
to chyba najszcęsliwszy dzień w moim życiu!!! Niunia jest zdrowa waży 450 gram i ma 25cm;-) z tego co lekarz mówił to wagowo i wzrostowo wyglada na 22tc a nie 21tc ale sie małpeczka rozszalała;-)
alez mnie energia rozpiera!!!az lekarza wysciskałam;-) no i najwazniejsze lekarz powiedzial ze moje leki na astme nie zaszkodzą dzidzi więc juz wogule moge spac spokojnie!!
:-):-):-)gratulacje

Do góry