reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

reklama
Mili nie patrz na ten czas jak na nude tylko jak ostatnie chwile które mozesz bez żadnych wyrzutów sumienia poswięcic tylko sobie. Taki zdrowy egoizm...wykorzystaj go na maksa bo niedługo będziesz marzyła aby miec godzine tylko dla siebie :):tak::tak:
Ja z różnych przyczyn od kwietnia nie pracuję. Zawsze byłam bardzo aktywana i sporo pracowałam nagle wpadłam w domowy wir zajęć.
Ale jest mi z tym dobrze....codziennie siebie rozpieszczam, nadrabiam zaległości w czytaniu, mam czas na to aby poleżeć w wannie, zrobić sobie maseczkę, nadrabiam filmy i ciesze się wolnością. I tak myślę, że to na prawdę bardzo wyjatkowy moment w moim zyciu.
Z dzidiza tez bedzie wyjątkowo...ale juz inaczej. O zdrowym egoizmie trzeba bedzie zapomnieć he he:-D:-D:-D:-D

A ja wcinam rzeczy ktore nie bede mogla podczas karmienia piersia i tym umilam sobie niezbyt przyjemna koncowke ciazy . wogole bardzo duzo jem hehehe

Zmykam do spanka bo jutro pobudka a małż po 6 wstaje do nowej pracy:)Miłej nocki

czyli sie udało.... gratki dla męża ......:tak:

Fredka, wszytkiego dobrego i przyjemnie spedzonego rocznicowego dzionka :tak:

i ja sie witam porannie po sniadanku, wyspana :tak: bez zadnych planów na dzien wiec czyste lenistwo :tak: po południem tylko wyjście z małym do fryzjera :tak:

a czyżby wszystkie nadal czekały z rozpakowaniem sie na pełnię ...... :cool2:

Witam sie porannie :)) lekko i przyjemnie...

Sa jakies nowe bobaski :-) ladnie sie zaczelo w sierpniu teraz czas na wrzesien, widze dziewczyny ze juz ledwo ciagniecie, ale jeszcze troszku :-)

U mnie ok, maly spal od 22-5 potem do 8 i znow spi tylko cyc i spanie...W koncu zakonczylam walke z brodawkami, to bylo 10 piekielnie ciezkich dni, pogryzione, ropiejaco-krwawiace, piersi jak kamienie bo balam sie z bolu przystawic wiec co 3h karmilam...Pamietajcie dziewczyny czesto przystawiac maluszka szczegolnie jak sie robi nadmiar pokarmu...ja sobie poradzilam bo to moj 2 szkrab, rozmasowalam, ale wylam do sufitu i sciagnelam...juz ok i brodawki sie teraz zagoily...Jak bedziecie karmic wkladajcie brodawke z otoczka cala wtedy tak nie pogryzie, ja przeszlam gehenne choc to 2 dziecko i wiem co i jak a i tka pogryzl :-)

Wczoraj sciagneto mi dopiero szwy szok :szok: na 10 dzien balam sie ze juz wrosly :tak: ale przez te piersi goraczkowalam pond 39 st wiec nie bylam w stanie jechac, teraz juz czuje sie calkiem po porodzie....Spotkalam wczoraj pare bab z przedszkola jak odprowadzilam mala i one kiedy ur. a ja ze 10 dni temu a te w szkou ze w takiej formie jestem, blada jeszcze ale juz chuda bo bylam podobno grubasek niezly i normalnie dzialam :-) nooo nie dzwigam...

Ostatnia edycja:
Mili nie patrz na ten czas jak na nude tylko jak ostatnie chwile które mozesz bez żadnych wyrzutów sumienia poswięcic tylko sobie. Taki zdrowy egoizm...wykorzystaj go na maksa bo niedługo będziesz marzyła aby miec godzine tylko dla siebie :):tak::tak:
Ja z różnych przyczyn od kwietnia nie pracuję. Zawsze byłam bardzo aktywana i sporo pracowałam nagle wpadłam w domowy wir zajęć.
Ale jest mi z tym dobrze....codziennie siebie rozpieszczam, nadrabiam zaległości w czytaniu, mam czas na to aby poleżeć w wannie, zrobić sobie maseczkę, nadrabiam filmy i ciesze się wolnością. I tak myślę, że to na prawdę bardzo wyjatkowy moment w moim zyciu.
Z dzidiza tez bedzie wyjątkowo...ale juz inaczej. O zdrowym egoizmie trzeba bedzie zapomnieć he he:-D:-D:-D:-D
No ja też zawsze aktywna byłam-wszędzie mnie było pełno.Byłam pracocholiczka nawet hehe:-D:-Dna studiach też pierwsza do wszystkiego :-Dróznaego rodzaju zabawy były mi w głowie,ale ja od lutego na L4 siedze bo niestety w KFC nie znaleźli mi miejsca do pracy jako ciężarnej:-(No i zaczełam przeistaczać sie w kurę domową.Na studiach dałam sobie troche na luz i już wszędzie się nie wciskałam-no i mam tego skutki-jeden egzamin w plecy:-(A o imprezach mogłam zapomnieć jedynie jakiś gril lub ognisko ze znajomymi.I powiem Ci że już skończyły mi się pomysły na spędzanie wolnego czsu:eek:A o wannie to marze-mamy remont w łazience...

Monia Adamska teraz juz Niwinska
:eek:Tak szczerze to pewnie żebym ją zobaczyła na oczka to bym wiedziała o kogo chodzi.Bo ogólnie to ja pochodze z wioski obok-Dobrzyniewa Dużego,ale teraz się do mojego przeprowadziłam i to na kolonie a nie do samej wioski:sorry:Po za tym w Gniłej Adamskich i Winnickich to jest od groma praktycznie co drugi dom :-D:-D:-DAle myśle że pewnie się znamy chociażby z widzenia...

Kroptusia a czy próbowałaś z Bephantenem ?? U mnie przy pierwszym dziecku to była najlepsza maść na moje pogryzione brodawki :tak: A i wiesz co tak na przyszłość nie chcę straszyć ale ja nie chciałam wstawiać zdjęć dziecka nagiego w całości bo niestety Internet jest duży i nie wiadomo gdzie kryją się pedofile :-( A poza tym maluszek śliczny :tak:

:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D

Witam!

Ja zaraz wizyta u Midwife...

A pozniej eldorado i zabawowy dzien dla mojej Nati, ktora ma dzis urodzinki!!! 3 latka :happy::happy::happy:

O tu mialo byc hyhy a nie na innym watku :rofl2:

reklama
Nic nie pomoglo, nawet Bepanthen...trooooche moje wlasne mleko tak polozna poradzila, smarowac brodawki mlekiem niech zaschnie i wietrzyc duzo piersi...zadne nakladki, kremy nic...nic nie dalo :-)

ps. B. nie pomogl a i tak kupilam 2 raz :-)

Do góry