reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My od początku używamy Pampersów miałam jedną taka małą paczuszkę Huggies - wszyscy mi polecali. A mi jakoś nie podpasowały - więc zostalismy przy pampkach :-D
A chusteczki tez od początku te same - Nivea soft&care. A na spacerki i do łapek mamy Toddies.

I mamy wreszcie drugiego ząbka.

I usypiamy ślicznie co noc. :-) Czasami jeszcze Jaś sie budzi 1 czasem 2 razy w nocy ale nie ma tragedii. Nie je w nocy. Ale jak się obudzi to mu daje trochę wody do picia. W dzien nie chce usypiać "książkowo" więc go nie męczę i po prostu kładę się koło niego u nas na łóżku i mały usypia i go przekładam do łóżeczka. A czasami razem kimamy w dzien :-)

reklama
Jesli chodzi o ząbki to u nas 4 na stanie a piąty w drodze, zasypianko masakra od jakis 2 tygodni wiec tez rady mile widziane dzis byłam skłonna zapakowac ja do lozka z herbatka bo wiem ze w dzien zasypia czasem po picku w lezaczku ale w ostatniej chwili sie powstrzymałam bo to totalnie niepedagogiczne no i w koncu jakims cudem zasnęła :sorry2:
a jesli idzie o pieluchy z Lidla to są REWELACJA uzywam od dawna i sa identyczne jak Pampers a cena połowe nizsza:tak:

U mnie zapowiada sie kolejna ciezka noc....już jedna górna jedynka sie wyrznęła a druga własnie idzie! Masakra!

Takze zabki mamy dwa i dwa w drodze....za chwilę będzie kasownik:)

Młodej jak wychodziły górne jedynki to potrafiła się budzić co godzine - masakra, teraz tylko o północy i o 5 nad ranem się budzi na cyca.

U mnie zapowiada sie kolejna ciezka noc....już jedna górna jedynka sie wyrznęła a druga własnie idzie! Masakra!

Takze zabki mamy dwa i dwa w drodze....za chwilę będzie kasownik:)

Młodej jak wychodziły górne jedynki to potrafiła się budzić co godzine - masakra, teraz tylko o północy i o 5 nad ranem się budzi na cyca.

Nam lewa górna jedynka wyszła 3 tyg temu, a prawa od prawie 2 tyg wygląda jakby już na wierzchu była, ale kurcze coś się przebić nie może:baffled: No i pobudki w nocy od ok 1,5tyg co godzinę:wściekła/y: Nie wiem czy to wina tego ząbka nieszczęsnego. Mam nadzieję, że tak, bo wszystkie reguły zawarte w książce od Madzienki spełniamy-Filip zasypia sam w łóżeczku, nie je w nocy, a jednak budzi się bardzo często, więc jakaś przyczyna tego budzenia się w nocy i niespojonego snu musi być. Zobaczymy jak w końcu wyjdzie ten ząbek:tak:
Co do pieluszek my używamy Pampers i Huggies, ale tylko Premium w zależności od tego które są akurat w promocji. Innych nie używaliśmy:no:

A moja jeszcze nie ma żadnego ząbka :-(

Chociaż od jakiegoś czasu jest marudna no i coś takiego białego na dziąsełku wypatrzyłam więc może jakiś wreszcie wyjdzie.W końcu najwyższy czas.

A moja jeszcze nie ma żadnego ząbka :-(

Chociaż od jakiegoś czasu jest marudna no i coś takiego białego na dziąsełku wypatrzyłam więc może jakiś wreszcie wyjdzie.W końcu najwyższy czas.
ja myslalm ze Oliwka juz ma zabek, bo ty kiedys pisalas, ze Oliwka ma 1/3 zabka, no chyba ze ja cos nakrecilam:confused:

reklama
Do góry