reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jestem -dziś jest ten dzień... mój maluszek odszedł w tym dniu swojego istnienia... Modlę się żeby przełamać szczęśliwie tą dzisiejszą barierę :-(
Póki co spojrzałam prawdzie w oczy i swoje piękne małe spodenki wymieniłam na mój słoni rozmiar sprzed kilkunastu kilo więcej. Wyglądam jak w worku bo w nogach i pupie wiszą ale za to na brzuszku jaki luz:-) nie ma się co oszukiwać -więcej jest mnie:baffled:
Najadłam się od rana drożdżówki ze śliwkami i powideł śliwkowych i tak sobie czekam na efekty mojego obżarstwa:-)
Jutro rano wyjeżdżamy na północ wiec do poniedziałku pewnie nie uda mi się do Was zajrzeć:-( w poniedziałek rano morfologia i mocz a we wtorek o 16 wizyta... nie mogę się doczekać...

Olcia witaj:-):-):-)

Ewelina28 dziękuje -a co u Ciebie się dzieje? gdzie Ty się znowu zapodziałaś? Dziwisz się ze się stresuje? toż to samiec jest:-) a tu się może okazać że żolnierzyki nie ten tego i armia do kitu;-)

Agniesia82
czytałam -wprawdzie na duphastonie -ale jest napisane ze należy go brać 2xdziennie przez 5 dni w przypadku niewyjaśnionych plamień czy coś w tym stylu. Na mój gust nie ma się co martwić -zrób progesteron w 21-23 dc. i będziess wiedziała czy jest w normie:tak: tylko nie możesz wtedy luteiny brać bo bez sensu badanie. Teraz już się uda -będzie wakacyjny malec 2010:-)

Karolcia81 a ja z kolei zawsze byłam pyskata i narwana ale teraz to już wybitnie jestem. Ja po prostu nie dam sobie na głowę wejść -a to chyba mi tak z pracy zostało;-)

Aneczka77
jako ze progesteron to hormon ciążowy postanowiłam -SAMA -go zbadać. To badanie robi się między 21-23 dc (oczywiście wtedy nie ma mowy o braniu luteiny czy duphastonu). Dlatego wtedy ze powinien on być najwyższy w całym cyklu gdyż -jeśli doszło do zapłodnienia -przygotowuje on macicę do zagnieżdżenia zarodka itp. Jeśli do zapłodnienia nie doszło przed @ spada i stąd łuszczenie. Proponuję zrobić -jeśli poziom jest właściwy to nie trzeba przed zafasolkowaniem szprycować się wspomagaczami:tak: koszt w Wawie to ok 43-50 zł.

Koti mi się czasem wydaje że też mam wstręt do mięcha póki... nie zacznę go jeść:-) jak już zacznę z ziemniaczkami i jakąś suróweczką to to wciągam już do pełna. Ja jem mięcho bo nie mogę nabiału a yo białko trzeba skądś wziąć -nie chcę zębów stracić itp:baffled: a jeśli chodzi o schizy -po teście z II zrobiłam progesteron i hcg -to było wszystko. Lekarz kazał -nie robię bo mogę w leb dostać. A i po lekach bez sensu mi progesteron badać

Ilonka
-no bydlak nie lekarz:angry: że tez takich się nie wyrzuca z roboty. Myślą że jak ich malo to mogą mieć w nosie!!! zmień tego lekarza -poszukaj takiego który Ci podpasuje żebyś spokojna całe 9 miesięcy była:tak:

Agnieszka0240
jak postępy na języku? w sumie fajnie -dwie osoby się uczą w cenie jednej -takie małe naciągnięcie:-):-):-)

Karola
teraz jest dobrze i będzie dobrze. Ja jak przeżyję do wtorku i zobaczę moją dzidzię i poryczę się jak bóbr ze szczęścia to już na nic marudzić nie będę -a póki co jest mi tak ciągle niedobrze że w pale się nie mieści:baffled::baffled::baffled: nie oglądałaś jakiejś rzeźni przed snem? głupie filmy powodują później sny albo może coś zjadłaś?

Wiolka
to czytaj bo tu produkcja spora -później nadrabiać ciężko -wiem coś o tym:-)

As życzę wytrwałości i wiecej czasu dla siebie i dla nas:-) bunt minie i trzymam kciuki żeby minął szybko:tak:

Anetha81
witaj. Nie ma reguły na @... może wszystko się normuje? najlepiej powie Ci lekarz -jesli endo się odbudowało to moze to takie hormonalne dojście do siebie organizmu? jedno jest pewne -nie ma co porównywać @ przed i po bo to dwie różne bajki -trzeba sie siebie na nowo uczyć i tyle.

Kaśka a Ty co tak na chwilę? zajęta?

Kinguś też czekam na udaną wizytę -gorzej ze się imprezy szykują roczek siostrzenicy S, urodziny bratanka S:baffled: i to pewnie wieczorem jak ja zdycham:angry: zabiorę ze sobą dyżurny kocyk i podusię i w kącie gdzieś polegnę:-) daj fotkę łóżeczka bo ciekawa jestem:-D:-D:-D:-D

Ja uciekam ruszyć zadkiem po okolicy bo słuchajcie w takim tempie to będę się poruszała jak samiec lwa morskiego niedługo:-p
Miłego dnia!!!!

Karolcia, mój P ma w sobotę badanko nasienia....niby się nie stresuje, ale ja widzę, że jednak:zawstydzona/y: Powodzenia życzę

Mój ma dzisiaj dzwonić i się umówić....
niby mówi, że to nie problem...ale ja się domyslam, że się denrewuje...
przeczytałam gdzieś taki wpis, że oni nie stresują się samym badaniem, czyli romansem z pojemniczkiem, ale bardzo boją się wyników, że to podważy ich poczucie męskości jak się okaże, że np. chłopaki są leniwe
zobaczymy jak to będzie.....w każdym razie mój Z chce, żebym tam z nim szła i choć troszkę mu pomogła.....
napisz jak to u Was było?
buziaki....
będzie dobrze....zobaczysz...My jestesmy zdrowe i nasze chłopaki też...na pewno....

Mój ma dzisiaj dzwonić i się umówić....
niby mówi, że to nie problem...ale ja się domyslam, że się denrewuje...
przeczytałam gdzieś taki wpis, że oni nie stresują się samym badaniem, czyli romansem z pojemniczkiem, ale bardzo boją się wyników, że to podważy ich poczucie męskości jak się okaże, że np. chłopaki są leniwe
zobaczymy jak to będzie.....w każdym razie mój Z chce, żebym tam z nim szła i choć troszkę mu pomogła.....
napisz jak to u Was było?
buziaki....
będzie dobrze....zobaczysz...My jestesmy zdrowe i nasze chłopaki też...na pewno....

My "materiał" pobraliśmy w domu razem ;-):tak: i było dość zabawnie, a potem w ciągu 30 minut dostarczyliśmy do laboratorium.

Jestem -dziś jest ten dzień... mój maluszek odszedł w tym dniu swojego istnienia... Modlę się żeby przełamać szczęśliwie tą dzisiejszą barierę :-(

Agniesia82 czytałam -wprawdzie na duphastonie -ale jest napisane ze należy go brać 2xdziennie przez 5 dni w przypadku niewyjaśnionych plamień czy coś w tym stylu. Na mój gust nie ma się co martwić -zrób progesteron w 21-23 dc. i będziess wiedziała czy jest w normie:tak: tylko nie możesz wtedy luteiny brać bo bez sensu badanie. Teraz już się uda -będzie wakacyjny malec 2010:-)

Miłego dnia!!!!

ale by było super... bo na razie to beczę ciągle... ale chciałam powiedzieć, że przed ostatnią @ plamiłam 5 dni, a jak brałam tą luteinę, to przed tą obecną @ plamiłam tylko 2 dni

Witam!

13x13 trzymam kciukasy, wszystko musi być dobrze :-)

Sorki, ale naprawdę jakoś nie mam głowy do pisania. Jakiś taki zjazd humorowy mam, nic niby się nie dzieje, a nastrój do bani. A powinno być całkiem odwrotnie, bo i starać się możemy na dniach, mieszkanko pomalowane i niby ogólnie wszystko ok.
A ja chodzę taka :-( i jeszcze szukam dziury w całym, dołuję się i czepiam się męża. No i wielką ochotę do użalania się nad sobą mam :wściekła/y::szok:;-)

miłego dnia :tak:

Agniesia nie wiem, który lepszy ale ja chcę mojemu kupić salfazin bo w opakowaniu jest 100szt. i kosztuje 30zł, poza tym bierze się go 1 raz dziennie przy wieczornej kolacji, natomiast androvit ma 30szt. i kosztuje 35 zł i trzeba brać 1-2 tabletki dziennie. Warto też przy próbach zajścia podawać facetowi kwas foliowy, a ty mam nadzieje ze tez go łykasz??

My "materiał" pobraliśmy w domu razem ;-):tak: i było dość zabawnie, a potem w ciągu 30 minut dostarczyliśmy do laboratorium.

też o tym myślałam, że nie wiem czy uda nam się dojechac do labolatorium w ciągu 30 minut....choć to tylko 10 km, ale przez centrum miasta (korki i t p )
a pojemnik kupiliście w aptece, czy tam wam najpierw dali?
zastanawiam się....bo pewnie w domu by mu było raźniej.....

Agniesia nie wiem, który lepszy ale ja chcę mojemu kupić salfazin bo w opakowaniu jest 100szt. i kosztuje 30zł, poza tym bierze się go 1 raz dziennie przy wieczornej kolacji, natomiast androvit ma 30szt. i kosztuje 35 zł i trzeba brać 1-2 tabletki dziennie. Warto też przy próbach zajścia podawać facetowi kwas foliowy, a ty mam nadzieje ze tez go łykasz??
łykamy kwasik razem :tak:hmm ...

też o tym myślałam, że nie wiem czy uda nam się dojechac do labolatorium w ciągu 30 minut....choć to tylko 10 km, ale przez centrum miasta (korki i t p )
a pojemnik kupiliście w aptece, czy tam wam najpierw dali?
zastanawiam się....bo pewnie w domu by mu było raźniej.....

kupiliśmy w aptece pojemnik na mocz na posiew (kosztuje około 1 zł) jest zamknięty w foliowym woreczku.

reklama
łykamy kwasik razem :tak:hmm ...

kupiliśmy w aptece pojemnik na mocz na posiew (kosztuje około 1 zł) jest zamknięty w foliowym woreczku.

ok...to przedyskutujemy to jeszcze z Z. , a może sprawdzimy wczesniej ile się tam dokładnie jedzie....z zegarkiem w ręku :-D.

a co z tym folikiem dla facetów, pierwsze słysze, że powinni też łykać?

Do góry