reklama
a po co szczypie się skórę??
Bo widziałam że tak lekarz oceniał odwodnienie, że skóra niby nie jest naprężona, tylko zwiotczała. Ale się śmieję, bo nawet jak robiłam tak samo jak on to i tak nie umiałam ocenić czy jest dobrze czy źle.

AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Dziewczyny zrobiłam postęp i w ramach nudy spakowałam torby do szpitala, dla mnie i dla młodej.
I tak (podkreślone sa rzeczy na liście, do dokupienia i do włożenia)
DLA MNIE
Dokumenty:
DLA MNIE
Dokumenty:
- karta ciąży
- dowód osobisty
- karta ubezpieczenia zdrowotnego (na śląsku mamy takie plastikowe chipowe)
- wynik laboratoryjny grupy krwi
- aktualny wynik układu krzepniecia i morfologia
- adres poradni dziecięcej do której będzie zgłoszone dziecko
- 2 ręczniki (duży i mały)
- 2 koszule nocne kopertowe Muzzy (nie potrzebuje koszuli do porodu)
- szlafrok
- pantofle
- klapki pod prysznic
- skarpetki (nie znoszę mieć zimnych stóp w nocy!)
- kosmetyczka, suszarka do włosów
- podkłady Semi 5 szt
- wkłady poporodowe Bella 2 opakowania
- laktator
- herbatka Bocianek
- Maść Purelan (Bephanten)
- 2 biustonosze do karmienia (nie wiem czy się przydadzą czy będę latać bez)
- telefon+ładowarka
- aparat foto
- woda mineralna 1,5 l+mała 0,5 l ze sportowym dziobkiem
- 1 opakowanie Pampers 1 2-5 kg (47 szt.)
- chusteczki nawilżane
- rożek
- kocyk
- 2 pieluchy tetrowe, 1 pielucha flanelowa
- 2 "ściereczki" - frotte (takie specjalne dzieciece) do obcierania buzi noworodka (się czasem przydają)
- 4 kaftaniki z długim rękawem + 1 body rozpinane po całości
- 2 pary półśpioszków + 1 para śpiochów
- 4 pary łapek niedrapek
- 4 pary skarpet (bo nie wiem czy bedę zakładac śpiochy - przy Zuzce nie zakładałam)
- 1 czapeczka bawełniana
- body z krótkim rękawem
- komplet (kaftanik + półśpiochy)
- pajac polarowy
- czapeczka lekka bawełniana z nausznikami, czapka grubsza (zależy jaka bedzie pogoda)
Dziewczyny zrobiłam postęp i w ramach nudy spakowałam torby do szpitala, dla mnie i dla młodej.
Gratulacje!!!!
Ja też ze Śląska

AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Jagódka - dzk. za super odp. na temat dylematu pt. laktator.
Abejka - jak byłam za granicą /sprzątałam tam/,to przeważnie takie kosze były. Wydawały taki przyjemny zapach, także nie było czuć nic a nic,ale tak jak dziewczyny piszą,jeśli Ci nie przejdzie- kup, przecież to jest dla ludzi.
I gratuluję listy rzeczy - my dziś z Kluską upewniłyśmy się,że dla dzidzi nie trzeba nic oprócz pampków i chusteczek, więc luzik.
Abejka - jak byłam za granicą /sprzątałam tam/,to przeważnie takie kosze były. Wydawały taki przyjemny zapach, także nie było czuć nic a nic,ale tak jak dziewczyny piszą,jeśli Ci nie przejdzie- kup, przecież to jest dla ludzi.
I gratuluję listy rzeczy - my dziś z Kluską upewniłyśmy się,że dla dzidzi nie trzeba nic oprócz pampków i chusteczek, więc luzik.
A ja nie mam dokumentu ubezpieczeniowego, wrrrrr. Mój zakład pracy nie wysyła mi, już mnie to 

Dzwonię do nich, pisze i nic.
Jestem ciekawa co powiedzą w szpitalu. Pieczątkę mam z maja 2008
a ostatni dokument z marca 2009...

Jestem ciekawa co powiedzą w szpitalu. Pieczątkę mam z maja 2008

Karolinusia
Fanka BB :)
A ja nie mam dokumentu ubezpieczeniowego, wrrrrr. Mój zakład pracy nie wysyła mi, już mnie toDzwonię do nich, pisze i nic.
Jestem ciekawa co powiedzą w szpitalu. Pieczątkę mam z maja 2008a ostatni dokument z marca 2009...
a nie możesz im wysłać książeczki ubezp. listem poleconym z prośbą o podstemplowanie i odesłanie jak najszybsze ze względu na poród?? u nas masa kobiet tak robi.
A ja nie mam dokumentu ubezpieczeniowego, wrrrrr. Mój zakład pracy nie wysyła mi, już mnie toDzwonię do nich, pisze i nic.
Jestem ciekawa co powiedzą w szpitalu. Pieczątkę mam z maja 2008a ostatni dokument z marca 2009...
są dwa wyjścia aby dostać pieczątkę :z firmy lub pojedziesz do zus-u
reklama
pszczółka maja
Fanka BB :)
są dwa wyjścia aby dostać pieczątkę :z firmy lub pojedziesz do zus-u
jeżeli Iza pracuje w zakładzie zatrudniającym ponad 20 pracowników do ZUS nie da takiej pieczątki.