reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

witam poznym rankiem :-):-)
Ja niedawno wstalam i teraz leniu****e z kawusia w lozeczku:-):-)
cos mnie kaszelek dopadl...:-:)-(bo katar i krew z noska to ja mam od poczatku ciazy... cos mi sie zdaje ze porzadki po przeprowadzce mnie tak zaprawily, caly czas bylo okno otwarte to teraz mam:-:)-( Martwi mnie ze od weekendu moje malenstwo mniej daje o sobie znac :-( teraz czesciej sie wypina niz bryka mam nadzieje ze wszystko oki

reklama
Witam Was kolezanki brzuchatki:-)
Ja dzisiaj rano bylam oddac prace mgr oprawiona juz, jeszcze za tydzien obrona tylko i koncze ze szkolaaa na zawszeee!!!:-D
W czwartek w koncu do lekarza... o ile moja lekarka bedzie:tak:Mam nadzieje, ze w koncu poznam płec, choc to najmniej wazne...
My tez mamy w czwartek wizyte:-) Nie moge sie doczekac az zajrzymy do maluszkow, ale czuje ze maja sie dobrze bo tak mnie napierdzielaja wlasnie:tak:

Paula3 w sumie kazdy ma inny gust co do filmow..ale my bylismy na Surogatach w sumie w 4 pary i nikomu sie nie podobal:tak: Ja to wogole lubie jakies komedie romantyczne ale dla M sie poswiecilam na dzien chlopaka:-)

Ja też wczoraj skorzystałam z takiej możliwości :-) Jednak najpierw musiałam się dopchać do Pani spytac jak to działa, a później przepchać się z wózkiem przez mase jęczących ludzi którym w ogóle się to nie podobało. W końc u jednemu Panu bardzo się to nie podobało, więc spytałam go czy poniesie odpowiedzialnośc jeśli za chwilę tu urodzę...
Ja teraz korzystam gdzie sie da..w sklepie w kasie pierwszenstwa podeszlam, stanelam pierwsza i nikt nic sie nie odezwal nawet..dzisiaj na uczelni bylam..wielka kolejka do dziekanatu a ja podeszlam i stanelam jako pierwsza i jeszcze chlopak mowi prosze bardzo..i mnie wpuscil:-)to calkiem mile miec ten brzuszek zauwazylam:-)

Zdrowiejcie szybciutko dziewczyny!!!

Ostatnia edycja:
WITAM:-)

Wszystkim życze zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka:tak:
Mam pytanko bo teściowa mi dała samorobna(tzn.zrobiła marmoladke) z żurawiny do herbatki itp.jakby przeziębienie chwytało i tu pytanie(wole się spytac bo to różnie bywa)czy ja moge to pić z herbatka czy na chlebek czy żurawina jest zdrowa w ciąży:eek::zawstydzona/y:

Mówicie o serialach to ja powiem że one sa tak wkurzające bo najpierw miłość potem kłótnia tzn.zdrady itp.potem znowu miłość i tak w kółko i jest to tak nudne jak np.M jak miłość:confused2:a ci chłopy hehe to jest tylko film chociaż nie powiem ale mój M jest także czuły opiekuńczy co ja narzekac nienarzekam:-pale lubie ogladać Brzydule a dlatego bo to jest serial który się skończy a nie ciągnie i non stop to samo pokazuje jest tam fajna atmosfera i wogóle jakiś taki fajny;-):-)

Wczoraj byłam w realu i też była kolejka - stanęłam na końcu jak normalny człowiek w sumie nie zależało mi żeby skorzystać z przywileju że brzuch mam już sporawy - ludzie przede mną udawali że mnie nie widzą - lekko mnie to rozbawiło ale w sumie to smutne że nikomu nie przyjdzie na myśl by mnie przepuścić (miałam 4 rzeczy w koszyku)

A tak w ogóle to dzień dobry.

Wczoraj byłam w realu i też była kolejka - stanęłam na końcu jak normalny człowiek w sumie nie zależało mi żeby skorzystać z przywileju że brzuch mam już sporawy - ludzie przede mną udawali że mnie nie widzą - lekko mnie to rozbawiło ale w sumie to smutne że nikomu nie przyjdzie na myśl by mnie przepuścić (miałam 4 rzeczy w koszyku)

A tak w ogóle to dzień dobry.

jak ja z M jeździmy do hipermaketów czy ogólnie gdzie sa jakieś dłuższe kolejki to ja już się nie wpycham bo szkoda moich nerwów jak już naprawde boli mnie krzyż czy ogólnie jest ciężko to siadam sobie na ławeczke i czekam na M(ja nigdy sama nie robie zakupów nawet na pobieranie krwi jade z M dosłownie wszędzie co nie musze stac w kolejkach M stoi za mnie)a dlaczego nie stoje pomimo ze mam pierwszeństwo bo MASAKRA ludzie sa tacy dziwni że szkoda gadać albo mają wnosie aby przepuścić a jak się "wepchniesz"do gadka za gadka i po co mi to:sorry:wole na spokojnie poczekac sobie i bez głupich gadań odejść ze spokojem:sorry:

Mam pytanko bo teściowa mi dała samorobna(tzn.zrobiła marmoladke) z żurawiny do herbatki itp.jakby przeziębienie chwytało i tu pytanie(wole się spytac bo to różnie bywa)czy ja moge to pić z herbatka czy na chlebek czy żurawina jest zdrowa w ciąży:eek::zawstydzona/y:
Patrysia z tego co wiem żurawina jest bardzo zdrowa w ciąży - wyszłedł mi ostatnio dość wysoki poziom bakterii w moczu i mój lekarz zalecił właśnie żurawiny zamiast chemii, powiedział żebym kupiła suszone i sobie podjadała od czasu do czasu. Tak tez zrobiłam, po czym złożyłam u babci zamówienie na dżem z żurawin i dodaje do herbaty. A jeśli pomaga i na przeziębienie to już rewelacja:-)

jak ja z M jeździmy do hipermaketów czy ogólnie gdzie sa jakieś dłuższe kolejki to ja już się nie wpycham bo szkoda moich nerwów jak już naprawde boli mnie krzyż czy ogólnie jest ciężko to siadam sobie na ławeczke i czekam na M(ja nigdy sama nie robie zakupów nawet na pobieranie krwi jade z M dosłownie wszędzie co nie musze stac w kolejkach M stoi za mnie)a dlaczego nie stoje pomimo ze mam pierwszeństwo bo MASAKRA ludzie sa tacy dziwni że szkoda gadać albo mają wnosie aby przepuścić a jak się "wepchniesz"do gadka za gadka i po co mi to:sorry:wole na spokojnie poczekac sobie i bez głupich gadań odejść ze spokojem:sorry:

Rozumiem Cię jak mnie coś boli albo mam dość też z tego korzystam ale wczoraj ewidentnie mi na tym nie zależało. Ludzie na prawdę są dziwni to udawanie jest takie dziecinne i po prostu głupie.

Zgadzam się z Lilką. Żurawina jest zdrowa i polecana dla kobiet w ciąży. Sama łykam żurawinę 3 razy dziennie bo mam kiepskie wyniki moczu i zarówno moja ginka jak i nefrolog mi powiedzieli że mam to zażywać. Nie odkłada się w organiźmie więc w razie czego zawsze wydalisz nadwyżkę

Cześć dziewczyny
Rzadko pisuję bo pracuję od samego rana,od 8 do 17,potem przedszkole,potem trochę z Wiktorem trzeba posiedzieć,położyć go spać i już mamy 21 tu,więc w Polsce jest 23.Zanim nadrobię zaległości i przeczytam wszystkie Wasze posty(a trzeba przyznać,że płodzicie dobrych kilka stron na godzinę :) to już jest późno i trzeba iść spać,albo zanim skończę czytać to zapominam co chciałam napisać...o,i tak to się wszystko kręci :)

Dzisiaj w domu zostałam bo i mnie rozkłada.Patrzcie,klimat niby inny a i tak załapałam wirusa...chyba przez internet :)

Ja też mam zamiar pracować do samych świąt jak się uda...Zresztą tu na Islandii,jeśli ciąża przebiega bez komplikacji lekarz daje zwolnienie na 2 tyg przed terminem porodu.Naturka niezła,nie? Ci piep....wikingowie są nadzwyczaj wytrzymali...Na początku mojej "kariery" na Islandii pracowałam w fabryce rybnej,gdzie cały dzień trzeba było stać przy taśmie i kroić rybę...hmmmm,spełnienie marzeń,szczególnie dla mnie,muzykoterapeutki po Akademii Muzycznej :) Pracowała tam również ciężarna,która tak stała,kroiła,nosiła skrzynki z rybą...aż pewnego dnia nie przyszła a dzień później pojawiła się z maleńkim synkiem w nosidełku!
Pamiętam,że wtedy byłam zaszokowana! Nie dośc,że pracowała do samego końca,to jeszcze w szpitalu po porodzie leżała tylko jeden dzień!
Potem jednak sama się przekonałam,że ciążę i poród traktują baaardzo naturalnie bo ja po cięciu cesarskim była w domu już trzeciego dnia w południe(to była niedziela)

Moja znajoma rodziła tu miesiąc temu i była zszokowana...poprosiła o znieczulenie bo nie mogła wytrzymac bólu i dostała....dwie tabletki paracetamolu!
Ja na szczęście gdzieś w połowie 17-sto godzinnego porodu dostałam znieczulenie ZOP,kiedy juz nie można się było ze mną porozumiec ani dogadac,więc jednak cywilizacja tu dotarła :) Jednak ciąże i porody są traktowane jako naturalna kolej rzeczy a nie zabiegi.Czasem dziwię się,że nie każą zostac w domu i tylko przywieźc urodzone dziecko,żeby zobaczyc czy dobrze rodzice pępowinę odcięli.
Ja już kiedyś pisałam,moim zdaniem ciąże są tu prowadzone książkowo,jednak porody nie zawsze są ludzkie,jak na dzisiejsze czasy i pomoce medyczne.

ale się rozpisałam....

ja muszę pracowac jak najdłużej bo od tego zależy moje miesięczne macierzyńskie...a czasy są ciężkie,jak wiadomo...

idę zaraz do lekarza po zwolnienie

miłego dnia

reklama
Patrysia z tego co wiem żurawina jest bardzo zdrowa w ciąży - wyszłedł mi ostatnio dość wysoki poziom bakterii w moczu i mój lekarz zalecił właśnie żurawiny zamiast chemii, powiedział żebym kupiła suszone i sobie podjadała od czasu do czasu. Tak tez zrobiłam, po czym złożyłam u babci zamówienie na dżem z żurawin i dodaje do herbaty. A jeśli pomaga i na przeziębienie to już rewelacja:-)

Zgadzam się z Lilką. Żurawina jest zdrowa i polecana dla kobiet w ciąży. Sama łykam żurawinę 3 razy dziennie bo mam kiepskie wyniki moczu i zarówno moja ginka jak i nefrolog mi powiedzieli że mam to zażywać. Nie odkłada się w organiźmie więc w razie czego zawsze wydalisz nadwyżkę

to się bardzo ciesze ze spokojem zrobie sobie herbatke z nia:-)no i sobie zamówie jeszcze u teściowej :-D:rofl2:

Do góry