Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Witam niedzielnie:-)Ja dziś szczęśliwa,bo kopenhaską zakończyłam i są efekty
Nasz Radek spał,nawet zasypiał sam,w swoim pokoju pięknie,przy zgaszonym świetle
.Krótko przed 3 urodzinami się zaczęła jazda
Nie chce spać w ogóle w swoim pokoju,a w naszym sam też nie!Światło musi być i koniec!!!Zaczął się przeraźliwie drzeć,płakać,jakby coś zobaczył
Powtarzał,że "potwól" jest w lampie i nic nie pomagały żadne tłumaczenia
Klikanaście razy w nocy wstawał i wędrował do naszego pokoju,aż w końcu dla świętego pokoju pozwalaliśmy mu zostać w naszym łóżku.Mąż do pracy jak neptyk chodził
.Koniec końców,przestawiliśmy młodego łóżeczko do naszej sypialni,po to,żeby przynajmniej nam się do wyrka nie wciskał
Jest lepiej,bo czuje,ze jest z nami,ale czasem popłakuje jeszcze w nocy i pyta:mamo,jesteś?Poczytałam trochę w necie o lękach 3-latka i okazuje się,że to normalna rzecz.W tym właśnie wieku bardzo rozwija się wyobraźnia dziecka,potrafi sobie wyimaginować niestworzone rzeczy
otwory w szafie,duchy w ciemności
Poczytaj troszkę o tym,jak chcesz:
* http://www.doz.pl/czytelnia/a285-Zaburzenia_lekowe_u_dzieci
* Lęki nocne - Specjalista radzi - Poradnik - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii
* Czego boi się dziecko? - ABCrodzica info

Kochana nie chcę Cię martwić,ale raczej nieprędko to mineKurcze my tez czekamy na romantico wieczor ale mamy maly problem dziewczynki.Max zawsze spal sam,zasypial sam nic sie nie dziald kilku dni dostal jakiejs jazdy i nie chce spac sam.Wrzeszczy, histeryzuje,zatyka uszy.Myslalam ze cos mu przezkadza w pokoju,nie wiem,ale w drugim pookoju jest to samo.Wiec juz ktorys wieczor z kolei zasypia z nami.Meczace to dla nas i dla niego bo my chcecmy cos obejrzec i w ogole pedzic chociaz wieczor razem,caly dzien sie nie widzimy.A nie wspomne o tym ze przeciez straamy sie o drugie dziecko i jak to zrobic??
porazka..mam nadzieje ze to wkrotce minie...

Poczytaj troszkę o tym,jak chcesz:
* http://www.doz.pl/czytelnia/a285-Zaburzenia_lekowe_u_dzieci
* Lęki nocne - Specjalista radzi - Poradnik - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii
* Czego boi się dziecko? - ABCrodzica info