reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam niedzielnie:-)Ja dziś szczęśliwa,bo kopenhaską zakończyłam i są efekty:tak:
Kurcze my tez czekamy na romantico wieczor ale mamy maly problem dziewczynki.Max zawsze spal sam,zasypial sam nic sie nie dzialo_Od kilku dni dostal jakiejs jazdy i nie chce spac sam.Wrzeszczy, histeryzuje,zatyka uszy.Myslalam ze cos mu przezkadza w pokoju,nie wiem,ale w drugim pookoju jest to samo.Wiec juz ktorys wieczor z kolei zasypia z nami.Meczace to dla nas i dla niego bo my chcecmy cos obejrzec i w ogole pedzic chociaz wieczor razem,caly dzien sie nie widzimy.A nie wspomne o tym ze przeciez straamy sie o drugie dziecko i jak to zrobic??:eek:porazka..mam nadzieje ze to wkrotce minie...
Kochana nie chcę Cię martwić,ale raczej nieprędko to mine:tak:Nasz Radek spał,nawet zasypiał sam,w swoim pokoju pięknie,przy zgaszonym świetle:tak:.Krótko przed 3 urodzinami się zaczęła jazda:szok:Nie chce spać w ogóle w swoim pokoju,a w naszym sam też nie!Światło musi być i koniec!!!Zaczął się przeraźliwie drzeć,płakać,jakby coś zobaczył:szok:Powtarzał,że "potwól" jest w lampie i nic nie pomagały żadne tłumaczenia:no:Klikanaście razy w nocy wstawał i wędrował do naszego pokoju,aż w końcu dla świętego pokoju pozwalaliśmy mu zostać w naszym łóżku.Mąż do pracy jak neptyk chodził:eek:.Koniec końców,przestawiliśmy młodego łóżeczko do naszej sypialni,po to,żeby przynajmniej nam się do wyrka nie wciskał:tak:Jest lepiej,bo czuje,ze jest z nami,ale czasem popłakuje jeszcze w nocy i pyta:mamo,jesteś?Poczytałam trochę w necie o lękach 3-latka i okazuje się,że to normalna rzecz.W tym właśnie wieku bardzo rozwija się wyobraźnia dziecka,potrafi sobie wyimaginować niestworzone rzeczy:potwory w szafie,duchy w ciemności:shocked2:
Poczytaj troszkę o tym,jak chcesz:
* http://www.doz.pl/czytelnia/a285-Zaburzenia_lekowe_u_dzieci
* Lęki nocne - Specjalista radzi - Poradnik - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii
* Czego boi się dziecko? - ABCrodzica info

reklama
no dziewczyny ja juz ze wszystkim na nowym domku:-)
agusik nie musisz mnie opieprzać bo zostawiłam tam taki porządek ze az troche mi wstyd:zawstydzona/y:no ale cóż za ten depozyt to niech mu mamusia posprząta:tak:

na szczęście mam przenośnego neta i mam z wami kontakt:-)

madbebe ja pamiętam ten ból do dzisiaj i dlatego kupiłam juz sobie nakładki silikonowe bo wiem ze bede płakać z bólu:sorry:

Dasz rade:-) Mnie tez bolaly i mi popekaly sutki. Kazde dostawianie, to byl dla mnie koszmar. Bylam tak zdeguzstowana...:szok::szok: do tego stopnia, ze zaczelam sie zastanawiac jak matki moga mowic, ze karmienie piersia, to taka przyjemnosc i wspaniala sprawa i w ogole... Ale tak na pocieszenie... to tylko przejsciowy stan! Za kilka dni nie bedziesz juz miala z niczym problemow.
Napisz cos wiecej o Malenstwie...!!! No wiesz: waga, dlugosc...
O porodzie i pobycie w szpitalu, to juz szczegolowo, jak znajdziesz wiecej czasu:-)

A ja teraz uciekam do lozeczka, bo jutro trzeba wstac o w miare przyzwoitej porze:eek:

no dziewczyny ja juz ze wszystkim na nowym domku:-)
agusik nie musisz mnie opieprzać bo zostawiłam tam taki porządek ze az troche mi wstyd:zawstydzona/y:no ale cóż za ten depozyt to niech mu mamusia posprząta:tak:

na szczęście mam przenośnego neta i mam z wami kontakt:-)

madbebe ja pamiętam ten ból do dzisiaj i dlatego kupiłam juz sobie nakładki silikonowe bo wiem ze bede płakać z bólu:sorry:

niom to troche mi lzej skoro mowicie ze to przejsciowe.Najgorzej jest w nocy,mala ciagle na cycku,a zeby ja odlozyc spac do koszyka :no:jade dzisiaj po poduszke do karmienia,a znajomi maja mi kupic fotel bujany,bo kregoslup mi strzeli:szok::-(zawsze mialam slaby ale teraz to juz wogole.Chyba po znieczuleniu mnie boli jeszcze,bo czasem mam wrazenie jakby mi sie tamjakis zrost zrobil..
Nakladki tez mam ale dla mnie to prawie jak dac jej butelke.Wczoraj probowalam karmic przez nakladke i bolalo bardziej bo mocniej naciagala sutki.
No nic zaciskam zeby i jakos leci;-)
Malutka wazyla 3.42kg i miala 54cm wiec calkiem zacnie.Dostala 9pkt zarowno w 1min po jak i w 5tej:-):-)Tylko ma jakas plamke na oczku lewym i cos na glowce z tylu.Niby ma zejsc,mam nadzieje:-(
Porod mam nadal przed oczami i powiem ze bolalo jak cholera:eek:szczegoly innym razem.
pozdrowka Wam !

czesc mamuskom!
dolaczylam do grona wypakowanych wczoraj przed 3cia rano:-):-)wrazen moc i wogole:-Dmala cudna,jeszcze nie moge uwierzyc ze jest juz z nami.Troche poczytalam i widze ze sie dzieje i to niekoniecznie dobrze - MartaF-uwazaj na siebie,juz teraz nie ma zartow.
Zyczenia urodzinowe gastone dolaczam na koniec i zmykam,bo ciezko na d... usiedziec:eek:jeszcze boli nieco;-)
Ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!

jestem w szoku:szok: mojego brata dziewczyna ma jutro przyjechac,ale możliwe ze nie będzie mogła bo ma synka,który chodzi w Pl do szkoły a ten jej były straszy ją ze zabierze małego jak ona pojedzie:wściekła/y:
myślicie ze może to zrobic skoro powiedziała w sądzie ze wyjeżdza do pracy za granice?? i jeśli zostawi rodzicom zaświadczenie ze zostawia dziecko pod ich opieką??
lepiej niech to zglosi na policji a najlepiej niech napisze jakies oswiadczenie przy policjancie albo w sadzie jak ma taka mozliwosc i powinno byc cacy

dziewczynki chorubsko i mnie dopadło,jak na złość teraz:wściekła/y:
i mam pytanko bo troche sie martwie:-( drętwieją mi palce u rąk i jak ściskam w pięść to boli:-(i to coraz gorzej:-(nie wiem czy iść z tym do lekarza czy to normalne??
Ja to samo mialam.Popuchniete i dretwiejace a zacisnac reki to wpgole nie moglam,czasami nawet kubka z herbata podniesc nie moglam.
Bylam z tym u GP ale ona powiedziala ze to norma i po porodzie minie i tak tez sie stalo;-)
ale jesli sie martwisz to dla swietego spokoju idz jutro do GP.
Aaron obiecal romantico wieczor, pizza, telewizornia i takie tam...a jak usypialam Ala to skurczybyk zasnal i sie skonczylo..hehe...i wez sie tu umawiaj z facetami.:eek:

...
nie mogl sie biedak doczekac hehehe...........musialas za dlugo Ala usypiac!!!

Marta ale ty to masz problemow z tym wlascicielem - jak dla mnie gosc jest bezczelny!!Powinien oddac depozyt.On mysli ze Tobie to jest milo i przyjemnie wachac codziennie rano gaz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A co do sprzatania to w zyciu bym tego nie zrobila!!!
Kurde juz wiecej nie pamietam kto co pisal:rofl2:

Maly mi spi juz prawie 1,5h:szok: rzadko sie zdarza ze on tak dlugo spi!!!!
Przed poludniem spal 15min:eek:

Witam się z wieczorka!!!
Agusik78-jak obiadzio smakował?A pod dach chętnie przyjmę:tak::-D
Dziś się obudziłam bez głosu:-(Nie mogłam nic powiedzieć-0szybciutko pod prysznicek,płukanie gardziołka wodą z solą-i mogłam coś z siebie wydusić...Teraz jest juz lepiej-ba w porównaniu z porankiem dużo lepiej,ale smary po kolana wiszą:zawstydzona/y::sorry:.
No kochane-jestem FREEE-aż się wczoraj popłakałam w pracy jak się pożegnałam z szefami...
Ale juz im zapowiedziałam,że jeszcze przed porodem z pewnością się zdarzy,że "zapomnę"obiadzio ugotować i z całą familią wpadniemy na jedzonko do MONA LISY:tak::-)Mojego J też już na to przygotowałam:laugh2:
No...a tak poza tym-dziś dzień zakupowy...Majątek wydaliśmy w samym tesco:eek::shocked2:,ale co zrobić-jak zwykle stado promocji i takie tam...
A wieczorkiem-taniec z gwiazdami a potem masażyk:rofl2:
Miłego wioeczorku i Wam życzę:tak:

Witam
Gratulacje dla Nadinki!!

Ostatnio Olivier tez w nocy wedruje i do naszego łozka przychodzi wiec pewnie tez mu sie cos sni, i tez chce miec zapalona lamke ale zasypia sam w swoim łózku przy bajkach z radia:)
Ja mam w koncu wolne:))))
Jutro chate trzeba posprztac we wtorek mama przylatuje:))))!!!
Zakupy zrobic i ogólnie sie ogarnac ojjj jak to dobrze ze nie musze rano o 5.30 wstawac do pracy:)))
Dzis piekny dzien byl wiec rozkoszowalam sie słoneczkiem u Martusi i spotkalysmy sie z Didi tez wiec dzieci sie pobawily:)
Teraz wykapani bajke ogladamy i zaraz Oli do spania a mama ogl Teraz albo nigdy:))

Laski co wy powiecie na spotkanie jutro albo wtorek może byc u mnie:)?
pozdro

reklama
Hej,
A ja melduje, ze w Polmedzie znowu nowy gin. Ja chyba przerobie wszystkich polskich ginekologow w Irlandii :-D
Dzis bylam na wizycie. Jestem bardzo zadowolona. Pan doktor mily, kulturalny i kompetentny :tak: Po ostatnich przejsciach wiem co mowie.
Pozdrawiam ;-)

Do góry