reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzien dobry Dziewczynki!
Pogoda do bani, zasypiam na stojaco i siedzaco.
Dzis rano bylam na badanich i za jakies 2 dni bede mila wyniki. Mam nadzieje, ze mam wiecej krwinek i wyzsza hemoglobine.
a dzis na 16:45 do ginki.
a pozniej zjem sobie cos niezdrowego, moze mc donalda albo kfc.
Zycze wszystkim milego dzionka.

reklama
Już w pracy i zasypiam przed kompem. Sąsiedzi z dołu zafundowali nam imprezę, która rozpoczęła sie uwaga.... o 4 nad ranem!!! myślałam ze oszaleję, już od 4.15 jestem na nogach. Cały czas obmyślam plan jak się zemścic. Dziś wracamy późno więc idąc do siebie na górę zadzwonię do nich tylko żeby powiedzieć dobranoc.... i bede tak robila tez rano wychodząc do pracy. Oni chyba nie pracują skoro urządzają imprezy w środku tygodnia o takiej godzinie!! idioci!!
lilka a ja bym mimo wszystko wezwała policję, tylko uprzedziła,że to zgłoszenie anonimowe jakby sąsiedzi pytali.. przecież cisza nocna jest do 6ej rano, to mieliście jeszcze pełne 2 godziny snu. Poza tym jeśli się mieszka w bloku (a wy mieszkacie z tego co widzę?) to trzeba sie liczyć,że się ma sąsiadów z każdej strony i to nie pora na takie wybryki :eek: chociaż w sumie ja jestem mocna w gębie,ale jakby przyszło mi iść do takich idiotów i zwrócić im uwage,to by mi języka zabrakło.

kurcze,a ja wstałam dziś bardziej obolała niż wypoczęta. :eek: jednak to leżenie w szpitalu ma swoje plusy, bo przynajmniej jak ci każą to nawet nosa z łózka nie wystawisz, a w domu sie chce troche porobić..

Witam dziewczyny;-):-) Pogoda do bani normalnie najchętniej nie wychodziłabym z domu:-D:szok: Muszę wygrzebać zimową kurtkę i zobaczyć do jakiego momentu ona na mnie wejdzie Hehhehe.. Teraz już po śniadanku więc muszę zacząć się szykować do pracy:sorry::eek:Głowa mnie coś boli ale mam nadzieję że szybko przejdzie:crazy:
Trzymajcie SIĘ Cieplutko...

Miłego Dnia :)

Witam dziewczyny.

Ja ostatnio bardzo Was zaniedbuję i nie zaglądam :zawstydzona/y:
Po krótce napiszę tylko, że na USG w 25tc moja córa ważyła 1150g, kolejne USG mam za nie całe 2 tyg. Generalnie czuję się ok, choć łapią mnie skurcze i muszę brać nospę.

Postaram się zaglądać często i nadrobić choć troszkę zaległości ;-)

Miłego dnia kobietki - zmykam do pracy ;-)
BlackWizard - super, że się odezwałaś i wszystko u ciebie ok. ;-)
paula - ty już lepiej miło szpitala nie wspominaj i wypoczywaj w domku ;-)
Karoli - powodzenia na wizycie! ;-)
labamba - nie zaśnij na tym szkoleniu! trzymaj się ;-)

Cześć Dziewczyny :)

Ale dzisiaj w nocy bardziej sie wymęczyłam niz odpoczełam - nos zatkany - juz nie wiedziałam którędy oddychać ;-)
nie wiem co można brac na katar w ciąży ?! wiecie coś może na ten temat? nie chciałabym zaszkodzic Małej ale chciałabym pozbyć się katarku !

A u was tez taki mróz na dworze? u mnie normalnie woda pozamarzała, drzwi w samochodzie przymarznięte ! co się dzieje ...toż to dopiero połowa października :szok::szok::szok:

Mimo mrozu Miłego i Słonecznego dzionka wam zyczę :)

Witam porannie herbatką z cytrynką i miodem ,którą mój M przyniósł mi do łóżka:tak:
Co do takich chwilowych skurczy i napinania się brzucha to też tak mam,po kilku sekundach przechodzi.
Co do szczepionek ( któraś sie wcześniej pytała) to orientowałam się i absolutnie nie wolno nam się na nic szczepić:no:
A co do różnicy wieku między moim M to wiedziałam ,ze będę rekordzistką:cool2:
Jak tak Was czytam o problemach z mężusiami to ,aż myślę sobie jaka jestem głupia.Tez mnie czasem nachodziły takie myśli ,czy to z tym facetem na pewno chciałam mieć dziecko:zawstydzona/y: Jeśli my sie o coś kłócimy to ZAWSZE dym rozpętuję JA, czasem nawet wymyslam powody:zawstydzona/y:On widzi ,ze się zagotowałam i najczęściej wychodzi aż JA ochłonę albo siedzi przy komp i mówi ,ze czeka aż mi przejdzie bo tak rozmawiać ze mną nie chce, gdyz za bardzo mnie szanuje i kocha. Wtedy robi mi się głupio i odpuszczam. Fakt w domu mi nie pomaga , wszystko robię sama.Mój M wygląda na takiego poważnego, zimnego faceta. Zero czułości itp. Tak myślą wszyscy nasi znajomi.A jak jeteśmy razem jest zupełnie inaczej.Pozory na prawdę mylą.Wczoraj wrócił w nocy o2-ej bo pomagał koledze. Przylazł do sypialni mówiąc wiem,ze śpisz ale muszę Cię całą wycałować( stopy nogi plecy uszy), aż się dzidzia obudziła i do 4-ej nie mogłam zasnąć:wściekła/y: Ciągle powtarza mi ,ze ślicznie wyglądam ,mam super pupę i wogóle nie może się na mnie napatrzeć.Kurcze nawet sama nie wiedziałam jakie to dla mnie ważne teraz. Ale za to Go właśnie kocham;-)
Ale się rozpisałam. Ok idę robic obiad!
Miłego ,słonecznego ( co dla niektórych) dnia:rofl2:
Witamy ponownie BlackWizard aż ostatnio o tobie myślałam gdzie przepadłaś.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny.

Ja ostatnio bardzo Was zaniedbuję i nie zaglądam :zawstydzona/y:
Po krótce napiszę tylko, że na USG w 25tc moja córa ważyła 1150g, kolejne USG mam za nie całe 2 tyg. Generalnie czuję się ok, choć łapią mnie skurcze i muszę brać nospę.

Postaram się zaglądać często i nadrobić choć troszkę zaległości ;-)

Witaj,dobrze ze sie odezwalas:-)

Pierwszy raz od dawna sie wyspalam...poszlam spac po 22ej i wstalam przed 9ta:szok:Szok..jak na mnie to juz prawie poludnie;-)
Dzis zakupy,prasowanko,sprzatanie,pakowanie i jutro jedziemy do Polski:-)Jak sie ciesze..Ostatnia wyprawa przed porodem,nastepna juz z malym obywatelem...

reklama
Dzień dobry!
Ja dziś się lepiej czuję - przestałam czuć sie jak po robieniu szpagatu;-)Tak ponuro za oknem, że nawet ksiązki nie chce mi sie czytać i dumam co by tu porobić dziś...
Z brzuszkiem to jest tak, że jak powiesz lekarzowi, że cie coś niepokoi to on zapisze ci leki juz profilaktycznie. Licz te napinania, poza tym ważne jest tez badanie szyjki, jesli jest ok - znaczy nic się nie dzieje a napiania są typowe w tym okresie ciąży.
Kaja gratuluję potwierdzonego synka:-D Tez mi się podoba i Tymek i Tymoteusz - no ale u mnie to może następnym razem;-)
A co do lekarza to ja mam na szczęście chyba jakąs sensowna ginkę, bo przy moich problemach, napinaniu i skórczach oprócz magnezu nic mi nie kazała brać na zapas, a nospa doraźnie do 3x na dzień przy ciągłym napinaniu - no a u mnie skócze skróciły szyjke o centymetr, więc w sumie naprawdę się ciesze, że nie mam fenoterolu np.:eek:
Blackwizzard: Fajnie, że się odzywasz w końcu, bo tu sie wszystkie zastanawiałysmy co u ciebie:-) ale duża twoja córcia - wow - moja w 26tc. ważyła 900g.!
Emilia011: mój M też jak przychodzi to dostaje buziaka choćbym spała, a zaraz potem podnosi mi koszulkę i całuje brzuszek i gada do małej - fajne to jest, bo się niunia przyzwyczaiła i kopie jak szalona wtedy;-) A ile u ciebie różnicy wieku jest?
Lilka29: współćzuję sąsiadów - co za ludzie o 4 rano imprezować!
ivi: 3 napięcia dziennie - i ty się martwisz? :rofl2: to zupełnie normalne!

Do góry