reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mój Dawid jak się urodził miał 55 cm, więc myślałam, że długo w ubrankach nie pochodzi, a okazało się, że wszystkie 56 były za dużo za duże, fakt szybko urósł, ale myślę, że warto mieć kilka ubranek w rozmiarze 56 :)

reklama
Mimio że mój starszy synek po urodzeniu nie mieścił się w rozmiarze 56 bo miał 60 cm, to teraz kupię jednak kilka rzeczy o rozmiarze 56. Może drugie dziecko nie będzie takie wielkie.:eek:

A tak w ogóle to nie ma co przesadzać z ilością, wiecie jak dzieci szybko rosną??Niektóre śpioszki to założyłam małemu po trzy razy i za nim się zorientowałam małe się zrobiły.

Na pewno nie będę kupowała takich koszulek pod kaftanik, takie co się zapina z boku,nie wiem jak się nazywają.:sorry:
Miałam kilka sztuk takich koszulek dla Igorka i to było cholernie niewygodne, przynajmniej dla mnie, podwijało się to to.
Body są super i wcale nie uważam żeby źle się zakładały maluszkom.Dla mnie były bardzo wygodne:tak::tak:
Trzeba zwracać uwagę by dekolt nie był zbyt ciasny i to wszystko:-)

Ostatnia edycja:
Ja przy Pawle używałam koszulek i sobie chwaliłam :-), ale przy Łukaszu zaopatrzyłam się w body zapinane "na kopertkę" i koszulki poszły w kąt. I teraz też zamierzam takich używać. I półśpioszków które też były dla mnie "odkryciem" przy Łukaszku i bardzo je polubiłam (Pawełek nie miał ani jednej szt).

a ja dorbze wspominam kaftaniki - takie wiazane albo na zatrzaski zapinane i na to spioszki - przy drugim mysle ze tez sie sprawdza. Polspiochy tez lubilam :-)
Body zaczelam uzywac jak Jas mial okolo miesiaca dopiero.

Dla "nowych" mam rada - kupcie ze 2 kaftaniki, 3 body i bedziecie wtedy mialy wybor, bo jak sie czyta co sie sprawdzilo u "starych" mam to faktycznie mozna oszalec bo co osoba to inna opinia :-D

z pieknamama zamówiłam 3 bluzki i jedna jest super, do drugiej muszę dorosnąć, bo zwisa smętnie na brzuchu ;-) a trzecia jest w ogóle do niczego, wielgachna okropnie, chociaż wymierzyłam się dokładnie przed zamówieniem... ale mam dużo koleżanek w ciąży, to może się znajdzie nowa właścicielka ;-)
i za to, że mieli ponad tydzień opóźnienia dostałam w prezencie kremik chłodzący do nóg :tak:

My łóżeczko też zwykłe drewniane kupujemy:tak: Jednak najlepsze są takie:tak: U mojej mamy będzie stało takie turystyczne i jak będziemy przyjeżdżac to maluch będzie w takim spał a jak podrośnie to kojec będzie i już:-)
Co do kaftaników i body to ja wogóle się nie znam:zawstydzona/y: Mam dwa czy trzy kaftaniki i 3 par body i zobaczymy co mi podpasuje;-) Na razie mam takie niepokompletowane te rzeczy.. ale mam zamiar w najbliższym czasie sobie kolorkami i rozmiarami pogrupowac, tak jak moja mama robiła:tak::-)

Hej dziewczynki ja wczoraj też wyruszyłam na zakupy kupiłam sobie dwie pary spodni ciązowych z Branco, bardzo wygodne i miłe. Do tego zakupiłam fajne 2 sweterki w C&A, są dość długie i szerokie, w sam raz na ciąże a musze przyznać że sporo tańsze niż swetry w sklepie z ubraniami ciążowymi :-)
Też chciałam zamówić bluzki w sklepie internetowym ale doszłam do wniosku że strasznie drogie typowe bluzeczki ciążow więc pochodze u nas po galerii i napewno coś upoluje bo teraz akurat taka moda że dużo szerokich rzeczy :)

reklama
Dziewczyny mam do Was pytanko odnosnie poscieli i dodatkow. Zamierzam kupic ktoras z tych poscieli:
MY-SWEET-BABY 12-cz.120x90 tiul serca+IMIE GRATIS (772963718) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko nie wiem czy kupic caly komplet, czy kupic np tylko posciel, powloczki i ochraniacz na lozeczko osobno. Najbardziej zastanawiam sie nad tym baldachimem, bo slyszalam rozne opinie. I juz sama nie wiem czy warto go kupowac. Chociaz lozeczko z takim baldachimem ladnie sie prezentuje :-p

Do góry