reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

wiecie co... tak oglądam na necie filmy z porodów.. kurde zaczynam się bać tego wszystkiego! chociaż u mnie w szpitalu są warunki naprawdę niezłe, szpital nie jest duży, ma 3 sale /3,4 i 5 łóżkowe/. salę poporodową i porodową, rzadko się zdarza żeby się rodziło w kilka osób, więc myślę że będą się położne fajnie zajmowały na "wyłączność". Znam je uż ze szkoły rodzenia, nawet jak pokazywały kąpiel noworodka, to tak czule trzymały lalke że och :p
kurde to będzie niezły ból :/ ja do dentysty jak idę to na wstępie znieczulenie biorę - nieważne czy borowanie czy tylko przegląd zębów hehe, ale odrazu lepiej się czuje jak wiem że nie powinno boleć. no a tutaj ... :baffled::baffled:

Ja teraz z ciekawości jak napisałaś o tych filmikach też poszukałam kilka... oglądnełam z 5 i koniec... co prawda za kazdym razem łzy szczescia się lały jak dzidziuś się rodził ale od tej chwili decyduje się na cesarkę. Trudno może i gorzej dla mnie ale juz wiem po tym co zobaczyłam że ja nie jestem w stanie przejść przez to co te kobiety. I wszystkie te ktore rodzily naturalnie maja u mnie duzy szacunek i podziw. Jesteście wielkie ja się na to nie zdobędę...:(

reklama
Z tym uciskiem małego na nerkę to raczej niemożliwe , on siedzi cały czas poniżej pępka :/ macicę mam nieznacznie na 2 palce powyżej pępka czyli nisko :( w środe badanie właśnie jej i ilości wód płodowych :/ nie wiem co to kolka ale jak mnie nerka boli to nie pomaga żadna zmiana pozycji ani No-Spa, na infekcje pęcherza brałam już 3 x antybiotyk ciagle mam bekteriomocz, urospet też był stosowany nagminnie no i pobyt w szpitalu .......boję się tylko tych skurczy przy bólu nerki, wydaja się one być dosłownie parte bo mały naciska na szyjke a jest naprawdę bardzo, ale to bardzo nisko , mało kiedy wychyla sie mały ponad stan miednicy .....jutro będzie dzień decydujący, wszystko bedzie wiadomo, w kazdym razie mój gin. wygladał na zmartwionego położeniem małego i tego, że znajduje się on naprawdę nisko, mam ''brzuch opuszczony jak do porodu'' - to zdanie dr :/

Z tym uciskiem małego na nerkę to raczej niemożliwe , on siedzi cały czas poniżej pępka :/ macicę mam nieznacznie na 2 palce powyżej pępka czyli nisko :( w środe badanie właśnie jej i ilości wód płodowych :/ nie wiem co to kolka ale jak mnie nerka boli to nie pomaga żadna zmiana pozycji ani No-Spa, na infekcje pęcherza brałam już 3 x antybiotyk ciagle mam bekteriomocz, urospet też był stosowany nagminnie no i pobyt w szpitalu .......boję się tylko tych skurczy przy bólu nerki, wydaja się one być dosłownie parte bo mały naciska na szyjke a jest naprawdę bardzo, ale to bardzo nisko , mało kiedy wychyla sie mały ponad stan miednicy .....jutro będzie dzień decydujący, wszystko bedzie wiadomo, w kazdym razie mój gin. wygladał na zmartwionego położeniem małego i tego, że znajduje się on naprawdę nisko, mam ''brzuch opuszczony jak do porodu'' - to zdanie dr :/
jejciu Nessi...może nie bedzie tak źle.. nie wiem.. trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u gina :*

Nessi u mnie też jest b. nisko dlatego muszę leżeć ginka miała duży problem z dokładnym pomiarem glówki.

No własnie u mnie to samo, równiez nie mogła zrobić pomiarów a tym bardziej obejrzeć obejrzeć buzi pod kątem rozszczepu, no nic .....zobaczymy co postanowi, mam nadzieje, że się mały już nie wybiera na zewnątrz.

aga no właśnie bardzo się zdziwiłam jak mi ginka kazała leżeć i się nie ruszać :-( Zrobiła mi USG szyjki i powiedziała, że 'tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej'. Ale co to qrna znaczy :wściekła/y: Wg. mnie mam dobry opis: szyjka twarda, zamknięta, 31,1mm -> przecież ta szyjka jest długa jak polska autostrada :confused2:
Bardzo się przestraszyłam jak mi powiedziała o możliwym porodzie za 2 dni :szok: i na wszelki wypadek nie ruszam się za bardzo :no:

zwlaszcza bardzo trafne jest to porownanie z polska autostrada ...

reklama
Pamiętajcie, żeby się tak nie denerwować. Wszystko z pewnością będzie dobrze, a jak trzeba leżeć to trzeba i koniec :) Głowa i uszy do góry!
A i jeszcze wracając do anemii bo gdzieś pare stron temu padł temat, to na tym etapie ciaży anemia jest normalna, byleby nie za mocna, wklejam coś co znalazłam w necie kiedyś i sobie zapisałam :) Uszy do góry ciężarówki!

Poniżej zamieszczamy tabele stężenie hemoglobiny (g%) i odpowiednie wartości w zależności od trymestru ciąży.
Anemia I Trymestr II Trymestr III Trymestr
Lekka 12-13g% 11-12g% 10-11g%
Średnia 11-12g% 10-11g% 9-10g%
Ciężka <11g% <10g% <9g%

Do góry