reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

wspolczuje zona mojego brata jest anorektyczka i widac ze chce wyjsc z tego ale sie nie da tak prosto..;/
choruje juz tyle lat i juz dzieci nie moze miec..
i choc nie widac po niej tak straszniej choroby to w srodku jest cala zniszczona...
ja mam taka budowe po tacie, lubie co prawda do tego dbac o cialo... ale jak kilka kg przytyje to bardzo widac po buzi i tego nie lubie...

się rozpędziłam - 50 kg i 172cm.
z tymi dwiema chorobami to jest niestety tak, że jak w nie wpadniesz, to nie wyleczysz. to tak jak z alkoholizmem - jesteś trzeźwym alkoholikiem, ale byle ***** i znowu zaczynasz...

reklama
Mnie nawiedził agent PZU i namawiał na zmianę funduszu emerytalnego z ING na PZU Złota Jesień. A wy w jakich jesteście funduszach? Myślałyście może o polisach dla maluszków jak się urodzą? Wiem że to temat nie ciążowy a lezastanawiam się co zrobić...
w tym temacie narazie mam plan zalozyc mu konto i wplacac co miesiac pieniazki na nie...

a widzisz, ja miałam okres tabletek przeczyszczających i palców w gardło - ważyłam 50 kg przy wzroście 172 cm i wyglądałam jak kościotrup niestety. to mnie dokarmiali i brałam hormony na przyrost masy. i z 50 kg w 7 lat się zrobiło 80 :tak:
Ojeju kochana no to dobrze ze teraz takie masz super podejscie i nie ma co przesadzac z dietka najwazniejsze zrowie. Ja powiem szczerze mam 1,73 i ja tez chce wazyc 70 kg raz dobilam do 65 i wygladalam zle zwlaszcza rece jak kosciotrup a moj woli jak ma za co zlapac i w sumie 70 kg no ewentualnie 68 to moj cel 50 to chyba wazylam w podstawowce hhihi i nigdy bym nie dobila do takiej wagi

Wiem wiem jeszcze pamiętam jak to było jak sobie tamta dietę zrobiłam-krew z nosa i zawroty głowy:zawstydzona/y: no ale też chce pokazać teściowej, że potrafię bo mi już gada jaka ja gruba jestem:wściekła/y:

a niech sobie gada :tak: która kobieta w ciąży nie ma brzucha i zaokrągleń w innych miejscach? najważniejsze to nie dać się sprowokować.

Witam się prawie południowo ;-) Dziś wstałam wcześniej niż zwykle i siedzę i Was nadrabiam... Wczoraj wyspałam się chyba za wszystkie czasy, ale dziś już nie jest tak radośnie. A i pogoda nie nastraja najlepiej, siedzę i słucham jakiś łzawych piosenek z lat młodości :zawstydzona/y: i wmawiam sobie, że pomagam Młodej poznawać klasykę poezji śpiewanej :-p
No i w ramach rekreacji wyprałam wózek. Łącznie z materacykiem, który ma napis "nie prać". Nie wiem co mnie napadło... Echhh... jeszcze tylko kilka tygodni i może mój mózg się gdzieś odnajdzie, bo bez niego ciężko się funkcjonuje...

Ja się staram ćwiczyć, bo nie mam ochoty kuśtykać o kulach :-( Co prawda jeszcze max. 2 miesiące, ale zawsze to wygodniej na własnych nogach poginać ;-)
A co do pękania to u nas w szkole położna mówiła, że jak się dobrze oddycha i słucha położnej to można nie pęknąć wcale. No, ale mówiła też, że aromaterapia i jakieś prądy zmniejszają ból (że o ugniataniu kości ogonowej przez partnera nie wspomnę) więc nie wiem czy jej wierzyć :shocked2:

Ech, żeby jeszcze miała rację a nie kłamała w sądzie to by było ok... Czasem mam wrażenie, że żyje we własnym, mocno urojonym świecie... Tylko tej kasy szkoda, bo dla Misiulki by było na coś fajnego...

No to która wrona paskudna krakała, że Natalka następna?! :wściekła/y:
Nie daj się dziewczyno! Wytłumacz, że to jeszcze nie czas i leż spokojnie. Trzymam kciuki za jeszcze kilka tygodni 2 w 1!
W angli nie nacinaja rutynowo tylko w szczegolnych przypadkach,a w szkole rodenia uczyli jak trzeba oddychac zeby nie popekac ,a wiec najwazniejsze jest zeby ,kiedy wyjdzie glowka przestac przec i w tym czasie oddychac szybko i plytko.mnie nie naci nali i mialam jeden szew ,i podobno niekiedy jest lepiej jak samo peknie niz jak nacinaja bo peka zawsze w najslabszym miejscu i szybciej sie goi.

Ojeju kochana no to dobrze ze teraz takie masz super podejscie i nie ma co przesadzac z dietka najwazniejsze zrowie. Ja powiem szczerze mam 1,73 i ja tez chce wazyc 70 kg raz dobilam do 65 i wygladalam zle zwlaszcza rece jak kosciotrup a moj woli jak ma za co zlapac i w sumie 70 kg no ewentualnie 68 to moj cel 50 to chyba wazylam w podstawowce hhihi i nigdy bym nie dobila do takiej wagi

najważniejsze to zaakceptować siebie. :tak:
podejście mam takie a nie inne bo wiem co przeszłam, no ale niestety... ubytki w psychice zostały. narazie śpią i oby się nie obudziły :laugh2:

reklama
Do góry