reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Hej Edytko :)
A tak jakoś bardzo mi tęskno za moim Ł w domu Rodzice chyba oszaleli i się ciągle kłóca no na łeb można dostać :eek: ale nie przynudzam już samo przyszło samo pójdzie mam nadzieję :)
A Tobie jak wieczorek mija?

Ale ten Twój juz niedługo przyjeżdża, tak??? Możesz przypomnieć kiedy, bo nie pamiętam?

reklama
mamoAlexa nic się nie przejmuj - to wspaniale, że macie taką dobrą opiekę; moja dzidzia na każdym usg plecki i pupę pokazuje i mimo, że jedna jest - nie jestem na 100% pewna czy dziewczynka-ciągle słyszę "chyba":sorry:

Witam nowe Lutowki:-)
Ja co prawda zagladam tu dosyc zadko ale nie czuje sie najlepiej no i macica mi sie stawia, przez to ze mam lozysko nisko lekarz powiedzial ze mam sie liczyc z przedwczesnym porodem ale mam nadzieje ze urodze tak jak zostalo to zaplanowane czyli w 39 tygodniu.
A dzisiaj bylam u dentysty no i mialam leczenie kanalowe ale jestem zadowolona bo mam juz wszystkie zdrowe zabki:-D:-D

Ja tez juz wyleczyłam ząbki i nawet się zdziwiłam że światełko przy plombowaniu podobno jest bezpieczne (tak przynajmniej mówił mój denttysta - powiedział, że to jest taki jak normalne światło w żarówce - UVA czy cos takiego tylko trochę mocniejsze)

No u mnie to troszkę inaczej bo całe życie takie w rozłące będzie :-( (chłopa mam marynarza) A coś ze zdrówkiem nie tak, że w łóżku musisz leżeć? Oooo znajomych to imprezka się szykuje :D
No nie smutam nie smutam tylko wieczorów bardzo nie lubię :-p

To z jednej strony nie za fajnie a z drugiej ja np mam swojego na codzien (bo ma wlasna firme )i czasami mam juz go dosyc przydalby nam sie jakis urlop od siebie:-)
Ty masz problem bo malo widujesz swojego a ja mam problem bo ja mojego widze za czesto:-):-)

Co do mojego zdrowia to nie jest za dobrze bo mam nisko lozysko i grozi mi krwotok a do tego mimo brania nospy macica mi sie stawia bardzo czesto i jest to dosyc bolesne wiec martwie sie o szyjke czy sie nie skraca bo lekarz powiedzial ze raczej bedzie porod przedwczesny i tym sie martwie:-(
I jeszcze OSTATNIO JAK BYLAM NA USG POLOWKOWYM POLOZNA NIE ZMIERZYLA MI DZIECKA,NIE SPRAWDZILA TERMINU PORODU WEDLUG USG I NIE POWIEDZIALA ILE MAM WOD PLODOWYCH I NIBY OKRESLILA ZE BEDZIE CHLOPIEC ALE JEGO SIUSIAK MIAL Z 5 CM WIEC SADZE ZE TO BYLA PEPOWINA I TAK DO KONCA NIE WIEM CZY MAM SYNKA CZY CORECZKE BO JAKOS TEJ POLOZNEJ NIE UFAM.

mamoAlexa nic się nie przejmuj - to wspaniale, że macie taką dobrą opiekę; moja dzidzia na każdym usg plecki i pupę pokazuje i mimo, że jedna jest - nie jestem na 100% pewna czy dziewczynka-ciągle słyszę "chyba":sorry:
czyli nie jestem sama.:))
Co do opieki, to tu tak uwazaja, ze jest oczywiscie najwspanialsza na swiecie, a ja tam tesknie do naszych lekarzy..
poza tym tu najlepiej jak wszystko odbywa sie silami natury... bez znieczulenia, bez nacinania, cesarka to tylko z powodow medzycznych (ciaza blizniacza to nie jest powod do cesarskiego ciecia!) itd..
sa tu tak naturalni, ze az sie slabo robi:)

To z jednej strony nie za fajnie a z drugiej ja np mam swojego na codzien (bo ma wlasna firme )i czasami mam juz go dosyc przydalby nam sie jakis urlop od siebie:-)
Ty masz problem bo malo widujesz swojego a ja mam problem bo ja mojego widze za czesto:-):-)

Co do mojego zdrowia to nie jest za dobrze bo mam nisko lozysko i grozi mi krwotok a do tego mimo brania nospy macica mi sie stawia bardzo czesto i jest to dosyc bolesne wiec martwie sie o szyjke czy sie nie skraca bo lekarz powiedzial ze raczej bedzie porod przedwczesny i tym sie martwie:-(
I jeszcze OSTATNIO JAK BYLAM NA USG POLOWKOWYM POLOZNA NIE ZMIERZYLA MI DZIECKA,NIE SPRAWDZILA TERMINU PORODU WEDLUG USG I NIE POWIEDZIALA ILE MAM WOD PLODOWYCH I NIBY OKRESLILA ZE BEDZIE CHLOPIEC ALE JEGO SIUSIAK MIAL Z 5 CM WIEC SADZE ZE TO BYLA PEPOWINA I TAK DO KONCA NIE WIEM CZY MAM SYNKA CZY CORECZKE BO JAKOS TEJ POLOZNEJ NIE UFAM.

To raczej nieprawdopodobne żeby siusiak miał 5 cm; u takich małych dzieci to nawet jąderka sa większe od siusiaczków

reklama
czyli nie jestem sama.:))
Co do opieki, to tu tak uwazaja, ze jest oczywiscie najwspanialsza na swiecie, a ja tam tesknie do naszych lekarzy..
poza tym tu najlepiej jak wszystko odbywa sie silami natury... bez znieczulenia, bez nacinania, cesarka to tylko z powodow medzycznych (ciaza blizniacza to nie jest powod do cesarskiego ciecia!) itd..
sa tu tak naturalni, ze az sie slabo robi:)

O kurcze, to faktycznie, u nas to z pewnością byłaby cesarka przy bliźniętach

Do góry