reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
Witam sie i ja!

Wczoraj zajrzalam, ale nie mialam juz sil pisac. A wiec po wizycie wszystko w porzadku. Te bole podbrzusza to prawdopodobnie taka moja uroda w tej ciazy, bo szyjka jest dluga i zamknieta, wrecz super. Macica tez w porzadku, wiec cholera wie z czego to jest. Ani badanie ginekologiczne ani USG nic nie wykazaly. Moge sobie jedynie lagodzic to magnezem i tyle :sorry:Za wage opier*olu nie dostalam, ale uslyszalam, ze to troche za duzo jak na jeden miesiac i mam uwazac na diete. Tak wiec wczoraj wskoczylismy jeszcze wieczorem na BigMaca a od dzisiaj razem zaczynamy dietke bezcukrowa, bezsolną i niskotłuszczowa:sorry: No i przede wszystkim w najblizszych dniach zrobic obciazenie glukoza, buuu :-(
No a synka to juz chyba mamy na milion procent, bo przy kazdym USG pierwsze co to prezentuje peniska :-D Lekarz stwierdzil, ze rosnie nam jakis ekshibicjonista :eek::-D No ale tym razem udalo sie zrobic juz zdjecia jego buźki i jest baaardzo podobny do Oliwki :tak: taki sam maly zadarty nosek i ksztalt bródki. Wogole caly taki jak Oliwka gdy sie urodzila :tak:No i wazy juz 726g. Troche byl nerwowy przy badaniu, on baaardzo nie lubi odglosu tej glowicy z USG i szarpal sie tam z lekarzem tzn odwracal sie, kopal rowno w to :-)

No a tak pozatym to dzisiaj zaczynam juz 26 tydzien <szok>

luczynko- to super, ze wszystko jest ok :))) i ze synek potrafi sie bronic przed tym czego nie lubi:-) kopniak z polobrotu czyni cuda :-):-)

a ile Ty przybralas przez miesiac, ze balas sie opr...od lekarza? ???az sie boje co bedzie u mnie....:zawstydzona/y:

luczynka to super ze z synkiem wszystko wporzadku :-) ja to dzis juz od 7 nie spie bo sie stresuje wizyta!! Boje sie ze sie jednak okaze ze mam cukier ponad norme i moze dlatego tak duzo tyje :-( Trzymajcie kciuki za moj cukier

Witam sie i ja!

Wczoraj zajrzalam, ale nie mialam juz sil pisac. A wiec po wizycie wszystko w porzadku. Te bole podbrzusza to prawdopodobnie taka moja uroda w tej ciazy, bo szyjka jest dluga i zamknieta, wrecz super. Macica tez w porzadku, wiec cholera wie z czego to jest. Ani badanie ginekologiczne ani USG nic nie wykazaly. Moge sobie jedynie lagodzic to magnezem i tyle :sorry:Za wage opier*olu nie dostalam, ale uslyszalam, ze to troche za duzo jak na jeden miesiac i mam uwazac na diete. Tak wiec wczoraj wskoczylismy jeszcze wieczorem na BigMaca a od dzisiaj razem zaczynamy dietke bezcukrowa, bezsolną i niskotłuszczowa:sorry: No i przede wszystkim w najblizszych dniach zrobic obciazenie glukoza, buuu :-(
No a synka to juz chyba mamy na milion procent, bo przy kazdym USG pierwsze co to prezentuje peniska :-D Lekarz stwierdzil, ze rosnie nam jakis ekshibicjonista :eek::-D No ale tym razem udalo sie zrobic juz zdjecia jego buźki i jest baaardzo podobny do Oliwki :tak: taki sam maly zadarty nosek i ksztalt bródki. Wogole caly taki jak Oliwka gdy sie urodzila :tak:No i wazy juz 726g. Troche byl nerwowy przy badaniu, on baaardzo nie lubi odglosu tej glowicy z USG i szarpal sie tam z lekarzem tzn odwracal sie, kopal rowno w to :-)

No a tak pozatym to dzisiaj zaczynam juz 26 tydzien <szok>
Super że Synuś zdrowy i te bóle to nic poważnego!!!:tak::tak::tak: Może Synuś chwali się tym co ma, jest dumny że jest mężczyzną!:-) A co do diety czasami chyba możesz mieć chwileczkę zapomnienia;-);-):-)

luczynko- to super, ze wszystko jest ok :))) i ze synek potrafi sie bronic przed tym czego nie lubi:-) kopniak z polobrotu czyni cuda :-):-)

a ile Ty przybralas przez miesiac, ze balas sie opr...od lekarza? ???az sie boje co bedzie u mnie....:zawstydzona/y:

Ja w sumie nie mam az tak duzo od poczatku, ale chodzi o przyrost wagi w tym miesiacu. W ciagu 5 tygodni przybylo mi 4 kg :zawstydzona/y:I nie szlo tego w zaden sposob powstrzymac. Czyli w sumie od poczatku mam 6kg na plusie.
I byloby w miare w porzadku gdyby to roslo stopniowo, a tu nagle w jeden miesiac i to mnie martwi.

Super że Synuś zdrowy i te bóle to nic poważnego!!!:tak::tak::tak: Może Synuś chwali się tym co ma, jest dumny że jest mężczyzną!:-) A co do diety czasami chyba możesz mieć chwileczkę zapomnienia;-);-):-)

Ja wolalbym nie miec tych chwil zapomnienia, bo ja mialam bardzo duza wage wysjciowa :zawstydzona/y::-(No i pozatym wiem co znaczy walka z otyloscia, wiec chaialbym tego uniknac, bo juz raz zrzucilam 22kg przed sama ciaza. A teraz znow mnie bedzie tyle czekalo :-(

opier...el to pewnie ja dostane za 5 kg w ciagu miesiaca :-:)-(

marga82- spokojnie kochana...ja az sie boje zwazyc :( ja nie jestem drobna kobietka...a kazdy dodatkowy kilogram na wadze powoduje u mnie mini depresje :((
Nie martwcie się wagą po porodzie będziemy miały czas na spalanie;-):-) To przybywanie kg zależy indywidualnie od każdej z nas ja np jem wszystko i zdrowe i niezdrowe i jak na razie to od początku przybyło mi 5kg, praktycznie od 4 miesiąca, bo wcześniej to chudłam przez wymioty:-( i ostatnio byłam pewna że 5kg na pewno mi przybyło weszłam na wagę a tu 2 kg więcej niż miesiąc temu:sorry:

reklama
kurcze mi przybylo 1,5 kg w 2 tyg teraz :( a od poczatku ciazy juz mam 8 kg na plusie :( wlasnie sie zwazylam...i sie totalnie zdolowalam...:zawstydzona/y::-(
ja nie moge tyle przytyc :-( bo potem musze bardzo szybko schudnac :-(

Do góry