reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
czesc dziewczyny!
widze nastroje nieciekawe u mamusiek zblizajacych sie do rozpakowania..Wiem cos o tym, bo jeszcze nie zapomnialam. Zycze Wam abyscie sie za dlugo nie meczyly i urodzily juz wkrotce. :tak:Tymczasem odpoczywac!
Didi powodzonka na egzaminie!Mam nadzieje ze jeszcze zdazylam z zyczeniami:rofl2:
A ja sobie dzisiaj pospalam,malutka sie nawrocila na dobra droge i spi sobie smacznie ostatnich kilka nocek (zawsze boje sie zapeszyc).Teraz lezy sobie i patrzy na karuzele.Jutro lecimy na badanie sluchu i do GP kontrolnie-chce zobaczyc ile wazy itp.
Tak a propos,wiecie moze jak to tutaj jest z badaniem bioderek,mam na mysli żabkę,czy lekarze to sprawdzaja regularnie,trzeba wkladac dodatkowa pieluszke czy jak?bo nie chce zeby mała krzywe nozki miała;-)

co do bankowych problemow-ja skrupulatnie zaplacilam za internet przed direct debetem,coby wlasnie pieniazkow na koncie nie zabraklo,a ze jeszcze zostalo,wiec szanowny eircom wzial sobie nastepnego dnia ponownie,a co:crazy:dzwonilam do nich i wyraznie cos kreca.Dam im czas do jutra i zadzwonie znowu.:wściekła/y:
milego dzinka i pozytywnych nastrojow!zmykam bo Wikusi juz sie lezec nie chce z tego co slysze...:-)

czesc dziewczyny!
widze nastroje nieciekawe u mamusiek zblizajacych sie do rozpakowania..Wiem cos o tym, bo jeszcze nie zapomnialam. Zycze Wam abyscie sie za dlugo nie meczyly i urodzily juz wkrotce. :tak:Tymczasem odpoczywac!
Didi powodzonka na egzaminie!Mam nadzieje ze jeszcze zdazylam z zyczeniami:rofl2:
A ja sobie dzisiaj pospalam,malutka sie nawrocila na dobra droge i spi sobie smacznie ostatnich kilka nocek (zawsze boje sie zapeszyc).Teraz lezy sobie i patrzy na karuzele.Jutro lecimy na badanie sluchu i do GP kontrolnie-chce zobaczyc ile wazy itp.
Tak a propos,wiecie moze jak to tutaj jest z badaniem bioderek,mam na mysli żabkę,czy lekarze to sprawdzaja regularnie,trzeba wkladac dodatkowa pieluszke czy jak?bo nie chce zeby mała krzywe nozki miała;-)

co do bankowych problemow-ja skrupulatnie zaplacilam za internet przed direct debetem,coby wlasnie pieniazkow na koncie nie zabraklo,a ze jeszcze zostalo,wiec szanowny eircom wzial sobie nastepnego dnia ponownie,a co:crazy:dzwonilam do nich i wyraznie cos kreca.Dam im czas do jutra i zadzwonie znowu.:wściekła/y:
milego dzinka i pozytywnych nastrojow!zmykam bo Wikusi juz sie lezec nie chce z tego co slysze...:-)
ja zebym odpoczywała to bym pewnie 2 tygodnie po terminie urodziła:confused2:
co do rachunków to ja nogdy nie opłacam bo wiem ze i tak z konta wezmą drugi raz:crazy: ja wszystkie rachunki mam przez direct debit no ale zapomniałam ze wczoraj bank holiday i ze banki będą zamknięte:confused2:jak na złość zapomniałam o prądzie,ze tez wezmą:sorry:

Witam Witam.

Szaro i ponuro na dworze :sorry:
Dziewczynkom,które już są na finiszu życzę cierpliwości....:-D
Ja sobie ostatnio wymyśliłam,że jeszcze na 30-stkę urodzę dzidzię,ale kurcze i chcę i nie chcę....ciężka decyzja :confused2:
Zobaczymy co przyniesie życie :laugh2:

Didi jeszcze raz powodzenia na egzaminie.I ja powinnam się przyłożyc do tego,egzamin już niedługo :eek:
Wolfia słyszałas o tym festynie Halloween?
Coś ma się dziac w mieście 31 października :tak:
Ha aż mi się przypomniał poród z Mattem.Modliłam się by nie urodził się 1 listopada i wymodliłam....mój Halloweenowy chłopaczek :laugh2::rofl2:

Jolu ja byłam na Health and Safety Leave od 24 tygodnia ciąży aż do macieżyńskiego.Co prawda dostawałam mniej bo 185 euro ale to było 2 lata temu.Ha ha mniej niż teraz bo z racji tej,że pracowałam tylko 3 dni w tygodniu to H&S miałam większy niż wypłatę.Bardzo sobie chwalę to zwolnienie choc to szef na siłę mnie wysłał.Chciał się pozbyc mnie,a ja nie oponowałam. ;-)
A powiedz jako kto ty pracujesz?

Piję kawkę a powinnam już smażyc kotleciki bo ziemniaczki już prawie gotowe :confused2:
Ale korzystam bo Matt poszedł na drzemkę.Biedy jeszcze chyrla,w niedzielę jednak skończyło sie na antybiotyku.
No i w dodatku idą mu cztery trójki :szok:
2 już wyszły a dwie się przebijają.Ten to ma....jak długo nic nie wychodzi tak później wszystkie naraz.A trójki są najbardziej bolące to nie dziwię się ,że od 4 dni jęczy....ale łeb już mam kwadratowy :confused2:

madbebe sprawdzaj ułożenie fałdek na nóżkach.jeśli bardzo odbiegają od siebie to trzeba na sprawdzenie do lekarza.Ja nie pieluchowałam swoich dzieci bo nie było takiej potrzeby.

Ostatnia edycja:

My wagę sprawdzamy u naszej nurse:-), tak mniej więcej co tydzień lub dwa. Po co płacić??? Bo my medical card nie mamy jeszcze. Już ta pierwsza wizyta u GP zaliczona, za dwa tygodnie następna:-). O bioderkach to nam mówiła GP, żeby sprawdzać przy każdej okazji, np szczepień lub u nurse:tak:. Moja mama mówiła, że ta dodatkowa pieluszka nie zaszkodzi od czasu do czasu.

Witam pięknie,czy nie zapomniałyście o mnie?:sorry:
Niestety nie mogłam być na bieżąco z forum bo kuzynek się przeprowadził i nie miał jeszcze neta:no:O ja biedna,trzy dni mnie nie było i mam takie tyły:szok:
Ok,startuję z odrabianiem zaległości(muszę się przyznać,ze już nie mogłam się doczekać,żeby tu zajrzeć:tak::-D).Najpierw NK obskoczyłam,teraz tu...
mamo-ady:masz rację,ledwo bez Was wytrzymałam:sorry:Może,jakbym wiedziała,że tam netu nie będzie,postanowiłabym zostać w domku:-D
A i widzę,ze grono się nam powiększyło:tak:aga002:Witam serdecznie:-)Wreszcie ktoś bliżej mnie,ale oczywiście nadal nie z Swords:confused2:A co do szczepionki-ja powiedziałabym-nie,dziękuję:no:Ja tam w ciąży nic a nic nie brałam,żadnych leków.Witaminki tylko-Gewitol.
didi:dziś egzamin:szok:Powodzenia:tak::-D
lubiczanko:najlepsze życzonka imieninkowe.Troszkę spóźnione,ale,niestety wcześniej nie mogłam:no:
gastone:masz stuprocentową rację co do tych dziecięcych dziwnych fobii:tak:Mój jak zobaczy muchę,to mało się o ścianę nie zabije i krzyczy:mamo,pajęczyna lata:eek::-D:-DCiemności się też nie bał,a teraz masakra:confused2:Ale już wiem,ze to normalne,szczególnie u chłopców:tak:
A ja długi weekend spędziłam superancko!Wreszcie jakaś odskocznia od ciągłego siedzenia w domu:laugh2:Zaliczyłam nawet w tych dniach pierwszą w życiu grę w kręgle:tak:Nie sądziłam,że to może dawać taką radochę:tak:Świetna gra,polecam!Idę trochę chatkę ogarnąć!Ale się cieszę,że już z Wami jestem;-):tak::-D

Witam, jestem nowa na forum ale ciesze sie ze znalazlam Was...... :-) Mieszkam w Limerick i jestem w 19tc Niestety nie znam zadnej dziewczyny ktora opowiedzialaby mi jak tutaj to wszystko wyglada - opieka nad ciezarna przed i po porodzie....
Bede wdzieczna za kazda informacje ..... Pozdrawiam serdecznie

hey laski!

U mnie rodzinka tez juz pojechala w nocy, jakos pusto teraz w domu sie zrobilo i cicho. Spadam, bo maz chory w lozku, amanda spi, a ja musze troche ogarnac w domu.
Nie ma szans, zebym Was nadrobila, ale bede juz na biezaco.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry