reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

W sumie to nie za bardzo musisz sie tlumaczyc,twoj wybor,szczepionka nie jest przymusowa ;-)

Niby tak ale moją GP jest fanką tej szczepionki i już za pierwszym razem biedna 10 minut tłumaczyła mi dlaczego powinnam się zaszczepić , chodzi głównie o to ,że mój syn chodzi do szkoły i jak przyniesie to może być kiepsko ale....decyzja podjęta.
Właśnie tak mi się skojarzyło ,że to listopad a mój kochany synek nie przyniósł jeszcze żadnego pisma w tym roku ze szkoły o wszach, liszajcu, owsikach itp. w tamtym raku do listopada były już co najmniej 2 "plagi" w szkole ;-) aż dziwne :-D

reklama
Agusik78-co tak cichutko po tym weekendzie?A może jakieś decyzje zapadły co do
dzieci39.gif
???
Chciałabym,ale
23_131_2.gif
Nadal nic
23_131_4.gif

Jak tylko się sprawa wyklaruje
23_131_6.gif
,że dowiecie się pierwsze.
Aaa..Emili78:sałatka
8.gif

była pychotka,szybciutko zniknęła ze stołu !!!

Joannn-no tak mi powiedział uprzejmy pan pracownik.Ale to chodziło o "nasze"Cashlowskie tesco
zlosc14_(www.e-gify.pl).gif

Agusik78-co tak cichutko po tym weekendzie?A może jakieś decyzje zapadły co do
dzieci39.gif
???
Misia-korzystaj ile się da...A jak Al-widać poprawę?
MartaF-Ty się od czasu do czasu melduj,bo ciągle jak milczysz mam wrażenie,że właśnie przekraczasz próg porodówki
doktor25_(www.e-gify.pl).gif

Ja ani Dawidka ani Dadzi nie pieluszkowałam i mają śliczne nóżki i bioderka;-):-D
Co do
medycyna40_(www.e-gify.pl).gif
na grypę
swinie8.gif
-w ciąży bym się nie szczepiła...Ale jeśli po porodzie mi zaproponują to się zastanowię:sorry:
jestem jestem ale brak czasu na czytanie, właśnie odstawiłam auto do waszego mechanika w Thurles:-(
potem was poczytam bo na wspólnej wzywa:tak:

Hejka!!!
Zaczelam Was nadrabiac ale z moim urwisem to nie takie proste ,poczytam Was wieczorkiem.
Aga 002 pisala o tej szczepionce na swinska grype a dzis dzwonila do mnie kolezanka ze i pytala sie mnie co ma robic bo jej tez sie kazali zaszczepic.
Dzis ma wizyte i nie wie co ma zrobic:nerd:
Ja jej powiedzialam ze raczej bym sie nie zaszczepila,a Wy co byscie zrobily???

Witam:tak: już wczoraj pozwoliłam sobie przejrzeć twoja galerie z myślą o jakiś zdjęciach z Balbriggan ale nic :no:;-)
Co do szczepionki to podjęłam decyzję na nie , teraz tylko muszę to tylko wyjaśnić mojej GP ale wizytę mam dopiero koniec grudnia -początek stycznia bo "już";-) 27 listopada czeka na mnie pierwsza wizyta w szpitalu.
Ja biorę Materne

didi GRATULACJE :-):-)

Mi jeszcze nie kazali sie szczepic, ale pewnie lada dzien sobie o mnie przypomna :-D
W zadnym wypadku nie zamierzam skorzystac z tej szczepionki.
Dzis mialam pierwsza wizyte w szpitalu i... bedzie SYNEK :-):-):-)
Pozdrawiam Was serdecznie ;-)

Dzieki, dzieki :-)
W sumie to mialam dzis juz ktores USG i dopiero na tym bylo tak pieknie widac, ze zanim pani powiedziala, to ja juz zobaczylam siusiaka :-D
No coz u nas planowanie plci sie sprawdzilo :happy:

U nas też się za pierwszym razem się sprawdziło , chciałam chłopca o blond włosach i niebieskich oczach i mam :-D:-D
Teraz mam wrażenie ,że będzie ruda dziewczynka ;-)i tu już szanowny M. stwierdził ,że wychowa jak swoje:-D:-D

Spostrzegawcza jesteś ;-)że ty to wypatrzyłaś :-p

Aga to trzymam kciukasy za dziewczynke ;-)
My chcemy tez miec parke.
Wypatrzylam, bo na marcowkach jedna dziewczyna wkleila zdjecie z usg swojego synka i nasz sie pokazal w podobnej pozycji. Bo jak dotad skan to byly dla mnie jakies czarno-biale plamy :-D Ale zaczelam robic postepy hihi.

A u nas dzisiaj niemal od samego rana internetu nie bylo. I narobilo mi sie troche zaleglosci...
I juz sie zaczelam zastanawiac, jak ja jutro na to spotkanie trafie, skoro wiadomosc z adresem Kamci oczywiscie nie zostala jeszcze przeze mnie na kartke przepisana:-):-):-)
Ale na szczescie A przyszedl z pracy i podlaczyl Vodafona 3G:-)

hej jestem
dziekuje wszystkim za zyczonka
ZDAŁAM!!!!!!!!!! bezblednie zero bledu szok...heheh ale sie ciesze

lece cos zjesc bo nic dzisiaj jeszcze nie jadlam i glodna jestem jak wilk

GRATULACJE

Ja w sprawie pieluszkowania tak kiedyś się to robiło moja siostry robiły ja robiłam z synem na pampersa kładłam pieluche tetrową na 3 składaną i bioderka miał ok...:tak:Julci nie pieluszkuje słyszałam tu o dziwnym sprawdzaniu fałdek ale czy można temu zaufać w PL to robią usg wybiorę się z nią w PL:-D misia -fajnie że ciepło i zobaczę to naszą jesień w niedziele wez miotłę i odgarnij mgłę żebym mogła wylądować:-D ja też bym się nie zaszczepiła u nich teraz kata czerwone gardło temp. to już świńska grypa tak powiedzieli koleżance w przychodni

Usg bioderek powinno byc w Polsce wykonane do 3 miesiaca zycia. Takze, jesli nawet by cos bylo, to sprawa lekko przedawniona.
Ale jesli Julcia miala tutaj sprawdzane bioderka przez pediatre w szpitalu i nic on niepokojacego nie zauwazyl, to znaczy, ze nie masz sie o co martwic.
Moj pediatra w PL powiedzial, ze dysplazje najlepiej mozna wykryc przez zwykle badanie rekoma- odwodzenie bioderek i obserwowanie faldek. I jesli lekarz ma jakies watpliwosci, to wtedy moze zlecic USG.

Mi jeszcze nie kazali sie szczepic, ale pewnie lada dzien sobie o mnie przypomna :-D
W zadnym wypadku nie zamierzam skorzystac z tej szczepionki.
Dzis mialam pierwsza wizyte w szpitalu i... bedzie SYNEK :-):-):-)
Pozdrawiam Was serdecznie ;-)

WIELKIE GRATULACJE:-)
A jak ty tam cos na tym USG wypatrzylas, to ja pojecia nie mam:szok:
Ja na USG slyszalam: "a tu widzimy male raczki" "a tu dzidzia ma pupe" "o, tu sa obie nerki" i takie tam.... Hmmmmm:-) Przytakiwalam, a jakze!!!! Tyle, ze srednio widzialam w tym monitorze cokolwiek:-) Ale i tak bylam przeszczesliwa:-D:-D:-D

Aga002, ja tez zawsze chcialam, zeby moja coreczka miala blond wloski i niebieskie oczy:-) No i sie udalo:-D
W sumie nie wymagalam wiele. Moj A jest blondynem z niebieskimi oczami a ja jako dziecko tez mialam jasne wloski- sciemnialy mi chyba w 4. klasie...

Dobra uciekam, bo mam troche do zrobienia a zaraz "39 i pol"

reklama
Do góry