reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

(...)
Joannn-jakie ciacho na krakersach(bo ja łasuch jestem:zawstydzona/y::-D)?I w końcu był ten wyjazd z Mężowskim?
(...)
Napiszę przepis później bo jest w kuchni a mam chwilkę na bb :-) z mężulkiem mam nadzieje się wybrać w tym tygodniu jak pogoda dopisze..
(...)
Z Waterfordu do Tramore jezdza autobusy miejskie i Kavanahy(chyba tak to sie pisze)miejski kosztuje 2,40e tyle przynaj,mniej kosztowal rok temu w lipcu;-).
Jechalam miejskim z Tramore do Waterfordu bo.......niby wtedy Kavanahy wysylali busa z waterfordu do Tramore po ludzi zeby duzym autobusem nie jezdzic - oszczednosc!!!!!!!!a jednak na busa sie nie doczekalam!!!!
A teraz Kavanahy normalnie kursuja - mam znajomego kierowce:-p
Teraz to juz zapozno chyba co???
Kurde szkod ze wczoraj sie nie odezwalam:cool2:
(...)
Dzięki Ewelcia ale na razie to jestem lekko zła na niego bo u siostry w Dublinie zostawił baterię do aparatu :wściekła/y: i ani Patrykowi fotek nie mogę robić ani na wycieczce nie porobimy..o ile się wybierzemy..:crazy:
hej jestem
dziekuje wszystkim za zyczonka
ZDAŁAM!!!!!!!!!! bezblednie zero bledu szok...heheh ale sie ciesze

lece cos zjesc bo nic dzisiaj jeszcze nie jadlam i glodna jestem jak wilk
GRATULUJĘ!

(...) Dlaczego zawsze tak jest,że jak coś chcemy kupić to już tego nie ma?Oczywiście w naszym tesco drukarek więcej nie sprzedają(...)
Jak to "więcej nie sprzedają"? Ja już nie przepadam za tesco - polskie produkty w cenie porównywalnej do polskich sklepów.. pieluch się tam nie opłaca kupować bo piszą szumnie promocja - a po przeliczeniu na sztuki wychodzi drożej niż bez promocji w Quinie..worki do odkurzacza tam chciałam dostać i też nie było..lipa na maksa..

Ostatnia edycja:
reklama
Ciao Dziewczynki!
Ja jeszcze wciaz z POlandii:-) Nie jestem w stanie was nadrobic ale mam nadzieje, ze zadnych skandali nie bylo!?
Pogoda sie poprawila, jest calkiem cieplo. Wczoraj bylismy nawet na dlugim spacerze w parku. Zlota, polska jesien!! Ali jak zobaczyl te wszystkie kolory, te drzewa i liscie to oszalal z radosci!! Gapil sie niesamowicie!
A tak to rozwija sie strasznie szybko. Ciagnie sie do siadania, odkrywa nowe glosy i zaczal okrutnie piszczec!! Wpyla jedzonko az milo!! Deserki, zupy i drugie dania, indyka, kurczaka....masakra!! Jeszcze tylko odstawienie go od jedzonka w nocy mi nie wyszlo. Zabiore sie za to jak juz wrocimy do domu. Tylko spi bardzo zle. Czesto sie budzi. A o 5,6 rano juz jest koniec spania na maxa....takze ja chodze strasznie niewyspana. :eek:

Objadam sie tu strasznie....wroce gruba jak slon!:szok:
Jutro czeka mnie dentysta i nawet wole nie myslec...
W czwartek kolejna wizyta kontrolna u pediatry, sprawdzenie czy Al juz zdrowy..mam dosyc aplikowania mu co chwila jakis lekow.

No i co....no w sumie to chyba tyle...wiekszosc dnia siedze w domu sama bo wszyscy pracuja. Jutro umowilam sie wieczorem zkolezankami takze fiu fiu....pierwszy raz od narodzina Ala wybywam!!;-)

No nic dziewczeta! Trzymajcie sie tam cieplo. Doczytalam ze macie-mialyscie spotkanko. Mam nadzieje, ze fajnie bylo lub bedzie :-)
Ach i cos chyba pisalyscie o szerokim pieluszkowaniu...Fizjoterapeuta Zawitkowski w Dzien Dobry TVN mowil, zeby tego nie robic. Dziecka kregoslup sie niezdrowo wygina, gdy lezy w podwojnej pieluszce na plasko. To tak tylko wtracilam bo akurat byl o tym ostatnio odcinek. ;-)
No to Ciaooooo:-)

Dzięki Misiu za wtrącenie o tym pieluszkowaniu:-). No tak, stara szkoła się jednak nie sprawdza. Kiedyś tak się robiło. Moja siostrzenica miała taką pieluchę ortopedyczną, ale już wszystko ok.

Złota jesień mówisz w Polsce, a tu jesień, ale irlandzka:-D:-D:-D

Hejka!!!
Zaczelam Was nadrabiac ale z moim urwisem to nie takie proste ,poczytam Was wieczorkiem.
Aga 002 pisala o tej szczepionce na swinska grype a dzis dzwonila do mnie kolezanka ze i pytala sie mnie co ma robic bo jej tez sie kazali zaszczepic.
Dzis ma wizyte i nie wie co ma zrobic:nerd:
Ja jej powiedzialam ze raczej bym sie nie zaszczepila,a Wy co byscie zrobily???

Ja w sprawie pieluszkowania tak kiedyś się to robiło moja siostry robiły ja robiłam z synem na pampersa kładłam pieluche tetrową na 3 składaną i bioderka miał ok...:tak:Julci nie pieluszkuje słyszałam tu o dziwnym sprawdzaniu fałdek ale czy można temu zaufać w PL to robią usg wybiorę się z nią w PL:-D misia -fajnie że ciepło i zobaczę to naszą jesień w niedziele wez miotłę i odgarnij mgłę żebym mogła wylądować:-D ja też bym się nie zaszczepiła u nich teraz kata czerwone gardło temp. to już świńska grypa tak powiedzieli koleżance w przychodni

A i widzę,ze grono się nam powiększyło:tak:aga002:Witam serdecznie:-)Wreszcie ktoś bliżej mnie,ale oczywiście nadal nie z Swords:confused2:A co do szczepionki-ja powiedziałabym-,nie dziękuję:no:Ja tam w ciąży nic a nic nie brałam,żadnych leków.Witaminki tylko-Gewitol.

Witam:tak: już wczoraj pozwoliłam sobie przejrzeć twoja galerie z myślą o jakiś zdjęciach z Balbriggan ale nic :no:;-)
Co do szczepionki to podjęłam decyzję na nie , teraz tylko muszę to tylko wyjaśnić mojej GP ale wizytę mam dopiero koniec grudnia -początek stycznia bo "już";-) 27 listopada czeka na mnie pierwsza wizyta w szpitalu.
Ja biorę Materne

didi GRATULACJE :-):-)

Ostatnia edycja:
Ja też mam zamiar zrobić małej USG bioderek, jak polecimy w grudniu do Polski:-). ja do tego pieluszkowania przekonania nie mam, ale mama była to się słuchałam:-D:-D:-D;-) a teraz to ja decyduję, co mam zamiar zrobić mojemu dziecku.

Anineczka zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam:-D, a tu zaglądam na NK i normalnie :szok:. Tak młoda laska z Ciebie:-)

Joannn-no tak mi powiedział uprzejmy pan pracownik.Ale to chodziło o "nasze"Cashlowskie tesco
zlosc14_(www.e-gify.pl).gif

Agusik78-co tak cichutko po tym weekendzie?A może jakieś decyzje zapadły co do
dzieci39.gif
???
Misia-korzystaj ile się da...A jak Al-widać poprawę?
MartaF-Ty się od czasu do czasu melduj,bo ciągle jak milczysz mam wrażenie,że właśnie przekraczasz próg porodówki
doktor25_(www.e-gify.pl).gif

Ja ani Dawidka ani Dadzi nie pieluszkowałam i mają śliczne nóżki i bioderka;-):-D
Co do
medycyna40_(www.e-gify.pl).gif
na grypę
swinie8.gif
-w ciąży bym się nie szczepiła...Ale jeśli po porodzie mi zaproponują to się zastanowię:sorry:

Witam pięknie,czy nie zapomniałyście o mnie?:sorry:
Niestety nie mogłam być na bieżąco z forum bo kuzynek się przeprowadził i nie miał jeszcze neta:no:O ja biedna,trzy dni mnie nie było i mam takie tyły:szok:
Ok,startuję z odrabianiem zaległości(muszę się przyznać,ze już nie mogłam się doczekać,żeby tu zajrzeć:tak::-D).Najpierw NK obskoczyłam,teraz tu...
mamo-ady:masz rację,ledwo bez Was wytrzymałam:sorry:Może,jakbym wiedziała,że tam netu nie będzie,postanowiłabym zostać w domku:-D
A i widzę,ze grono się nam powiększyło:tak:aga002:Witam serdecznie:-)Wreszcie ktoś bliżej mnie,ale oczywiście nadal nie z Swords:confused2:A co do szczepionki-ja powiedziałabym-nie,dziękuję:no:Ja tam w ciąży nic a nic nie brałam,żadnych leków.Witaminki tylko-Gewitol.
didi:dziś egzamin:szok:Powodzenia:tak::-D
lubiczanko:najlepsze życzonka imieninkowe.Troszkę spóźnione,ale,niestety wcześniej nie mogłam:no:
gastone:masz stuprocentową rację co do tych dziecięcych dziwnych fobii:tak:Mój jak zobaczy muchę,to mało się o ścianę nie zabije i krzyczy:mamo,pajęczyna lata:eek::-D:-DCiemności się też nie bał,a teraz masakra:confused2:Ale już wiem,ze to normalne,szczególnie u chłopców:tak:
A ja długi weekend spędziłam superancko!Wreszcie jakaś odskocznia od ciągłego siedzenia w domu:laugh2:Zaliczyłam nawet w tych dniach pierwszą w życiu grę w kręgle:tak:Nie sądziłam,że to może dawać taką radochę:tak:Świetna gra,polecam!Idę trochę chatkę ogarnąć!Ale się cieszę,że już z Wami jestem;-):tak::-D
No kochana tesknilysmy,ja tam zuwazylam ze cie nie ma ;-)Fajnie ze sie dobrze bawilas.
hej jestem
dziekuje wszystkim za zyczonka
ZDAŁAM!!!!!!!!!! bezblednie zero bledu szok...heheh ale sie ciesze

lece cos zjesc bo nic dzisiaj jeszcze nie jadlam i glodna jestem jak wilk
Gratulacje!!!
Witam:tak: już wczoraj pozwoliłam sobie przejrzeć twoja galerie z myślą o jakiś zdjęciach z Balbriggan ale nic :no:;-)
Co do szczepionki to podjęłam decyzję na nie , teraz tylko muszę to tylko wyjaśnić mojej GP ale wizytę mam dopiero koniec grudnia -początek stycznia bo "już";-) 27 listopada czeka na mnie pierwsza wizyta w szpitalu.
Ja biorę Materne

didi GRATULACJE :-):-)

W sumie to nie za bardzo musisz sie tlumaczyc,twoj wybor,szczepionka nie jest przymusowa ;-)

reklama
Do góry