reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Shingle a 3 to już jest źle?? ja myślałam że dopiero poniżej to jest źle....
a ja mam chyba nie bardzo wyniki krwi i moczu, ale nie wiem:
krwinki czerwone 3,6 a norma jest od 4
hematokryt 33 a norma od 37
płytki krwi 135 a norma od 150
średnie stężenie hemoglobiny w krw.czerw. 35 a norma do 33,5
średnia zawartość hemogl. w krw. czerw. 38 a norma do 35
trochę podwyższona anizocytoza, granulocyty i granulocty

w moczu nabłonki płaskie liczne, leukocyty 3-5, duże liczne bakterie, duże liczne pasma śluzu i bardzo liczne szczwiany wapnia...

o co cho??:eek:
masz stan zapalny. Niech chłop Ci skoczy do marketu po zurawinę suszona i tak po 10- 20 deko dzienni.e Dużo pij, najlpeiej wody z cytryna. Musisz sobie zakwasić srodowisko. malo słodkiego, bo wtedy się lepoiej infekcja rozwija. Najpepiej się nie kąpac tylko prysznic, i osobny ręczniczek do cipki :) no i jakiś płyn do higieny. Niesety bardzo łatwo nam złapac jakas infekcje,k tra się na pęcherz przenosi. A doktor penie ci furaginum do tego przepisze.
A normy jakie sa podane to sa normy dla zdrowego człowieka, ale nie w ciązy. Więc sprawdzć sobie poprzednei wyniki jesli w ciągu tych 2-3 tygodni sie bardzo pogorszyły to niedobrze, a jęsli tylko troszke to jest to normlane, dziecko Cię wysysa ::)

reklama
cały czas planowałam że od listopada pójdę już na L4 i będę odpoczywać i przygotowywać się na przyjście maleńkiej, ale widać że jednak jeszcze pracoholik ze mnie nie uciekł bodzisiaj zadeklarowałam sie (i to sama z nie przymuszonej woli) ze jeszcze troche popracuję:zawstydzona/y:

hehe, to masz tak jak ja :-)
Najpierw miałam pracować do końca września, potem października, a dzisiaj powiedziałam Szefowej, że o ile mi zdrówko pozwoli, to zostanę do końca listopada :-D
Nigdy taka pracowita nie byłam, aż się sama sobie dziwię :eek:
Jak miło że nie tylko ja choruję na pracoholizm, ciągle mi się wydaje że beze mnie wszystko się zawali a przecież nie ma ludzi nie zastąpionych. Z jednej strony zazdroszczę tym lutówkom które siedzą sobie w domku ale z drugiej strony lubię moją pracę i cieszę się że dzięki pracy jestem w ciągłym ruchu bo to pozytywnie wpływa na moją kondycję

masz stan zapalny. Niech chłop Ci skoczy do marketu po zurawinę suszona i tak po 10- 20 deko dzienni.e Dużo pij, najlpeiej wody z cytryna. Musisz sobie zakwasić srodowisko. malo słodkiego, bo wtedy się lepoiej infekcja rozwija. Najpepiej się nie kąpac tylko prysznic, i osobny ręczniczek do cipki :) no i jakiś płyn do higieny. Niesety bardzo łatwo nam złapac jakas infekcje,k tra się na pęcherz przenosi. A doktor penie ci furaginum do tego przepisze.
A normy jakie sa podane to sa normy dla zdrowego człowieka, ale nie w ciązy. Więc sprawdzć sobie poprzednei wyniki jesli w ciągu tych 2-3 tygodni sie bardzo pogorszyły to niedobrze, a jęsli tylko troszke to jest to normlane, dziecko Cię wysysa ::)

dziękuję kochana za rady :*
a herbatka żurowinowa może być?? bo taką mam w domku... a tą suszoną to się je tak? no właśnie mnie rodzinka gania, że za malo piję... a i słodyczy też coś dużo było ostatnio:zawstydzona/y: ogólnie biorę tylko prysznic i używam płynu AA Mama i ja i czasem płukałam Tantuum Rosa i miałam nadzieję że starczy... wsadziłabym sobie Lactovaignal ale chyba poczekam na jutrzejszą wizytę a dzisiaj płukanko i żurawinka:tak:

Jak miło że nie tylko ja choruję na pracoholizm, ciągle mi się wydaje że beze mnie wszystko się zawali a przecież nie ma ludzi nie zastąpionych. Z jednej strony zazdroszczę tym lutówkom które siedzą sobie w domku ale z drugiej strony lubię moją pracę i cieszę się że dzięki pracy jestem w ciągłym ruchu bo to pozytywnie wpływa na moją kondycję

a ja Ci zazdroszczę, że jesteś w pracy, też bym tak chciała:tak: no może nie teraz w zagrożonej ciąży, ale chciałabym żeby wszystko było ok i pracować:tak:

herbata ma chyba za małe stężenie, ale tez działa moczapęnie wiec doraźnie może być .Zurawina suszona jest smaczna i je się ja samą. To starczy za smakołyki :)

Witajcie Kochane
Dopiero teraz udało mi sie do Was zajrzeć
Wczoraj wieczorem mialam takie bóle podbrzysza.....wzięlam No spę i sie polozylam....niestety rano znowu to samo...wiec dzis znowu No spa i lezenie....narazie przeszlo ale sie denerwuję
Na ostatniej wizycie ginka mówila mi ze mam za bardzo rozpulchnioną szyjkę jak na ten okres ciązy.......
Mam nadzieje ze szczesliwie donosze do konca a przynajmniej do bezpiecznego terminu!!!!!

Witajcie Kochane

Wczoraj wieczorem mialam takie bóle podbrzysza.....wzięlam No spę i sie polozylam....niestety rano znowu to samo...wiec dzis znowu No spa i lezenie....narazie przeszlo ale sie denerwuję
Na ostatniej wizycie ginka mówila mi ze mam za bardzo rozpulchnioną szyjkę jak na ten okres ciązy.......
Mam nadzieje ze szczesliwie donosze do konca a przynajmniej do bezpiecznego terminu!!!!!

Leż ile wlezie. Będzie dobrze. Jak jutro dalej bedzie bolało to do lekarza się wybierz.

Witajcie Kochane

No to kochana leżymy i odpoczywamy:tak:
Tylko bez oszukiwania!
Będzie dobrze - gdyby gin coś podejrzewał, napewno by skierował Cię na jakąś obserwację więc spokojnie leż sobie i pisz z nami :tak:

reklama
Do góry