reklama
Anyolki
Fanka BB :)
w moczu nabłonki płaskie liczne, leukocyty 3-5, duże liczne bakterie, duże liczne pasma śluzu i bardzo liczne szczwiany wapnia...
o co cho??![]()
Hej!
Nie wiem jak z krwią, ale z moczem miałam wyniki dużo gorsze niż Ty i mój lekarz mówił, że w ciąży może tak być i nie ma co szaleć. A miałam 15-20 leukocytów i 1-3 świeże erytrocyty, no i mnóstwo bakterii. Dostałam na to tylko urosept i nakaz jedzenia żurawiny w każdej postaci i muszę przyznać, że pomogło. Teraz wyniki mam lepsze. A z moich nerkowych doświadczeń wiem, że szczawiany się pojawiają przy czekoladzie - nie jadłaś dzień wcześniej? Jak w czasach szkolnych chciałam mieć gorsze wyniki (bo mi potrzebne było zwolnienie) to zjadałam wcześniej czekoladę i zawsze działało. W każdym razie takie wyniki moga świadczyć, że masz w nerkach piasek, więc dużo pij (najlepiej sok z żurawiny), ale nie wodę mineralną tylko soki lub coś na zwykłej kranówie (choć to zależy jaką masz).
An
Ja jak mam "lepszą noc" to co godzinę
A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek
Super!!! I widzisz przechodzi to cholerstwo!!!!
Alexandria - trzymam kciuki za wizytę
Kejt - mnie też kolega męża ostatnio powiedział że mu sie podobają kobiety w ciąży (ale żeby nie było żadnych podtekstów - nie mówił tego na osobności - tylko przy moim mężu, jego zonie i paru innych osobach. Sam tez ma 2 dzieci)
Napisał Tygrynka
w moczu nabłonki płaskie liczne, leukocyty 3-5, duże liczne bakterie, duże liczne pasma śluzu i bardzo liczne szczwiany wapnia...
Tygrynko - mnie jak wyszły w moczu bakterie to mnie skierowała doktorka na mocz na posiew i tam mi wyszła bakteria w moczu - paciorkowiec typu B (groźna w ciąży!!!) i to samo mi wyszło w pochwie, ale przepisała mi jakieś specyfiki i potem zrobiłam powtórnie i było wszystko ok. Też jadłam żurawinę

Tygrynko - mnie jak wyszły w moczu bakterie to mnie skierowała doktorka na mocz na posiew i tam mi wyszła bakteria w moczu - paciorkowiec typu B (groźna w ciąży!!!) i to samo mi wyszło w pochwie, ale przepisała mi jakieś specyfiki i potem zrobiłam powtórnie i było wszystko ok. Też jadłam żurawinę
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
Odpoczywaj Kochana!!!!:-Witajcie Kochane
Dopiero teraz udało mi sie do Was zajrzeć
Wczoraj wieczorem mialam takie bóle podbrzysza.....wzięlam No spę i sie polozylam....niestety rano znowu to samo...wiec dzis znowu No spa i lezenie....narazie przeszlo ale sie denerwuję
Na ostatniej wizycie ginka mówila mi ze mam za bardzo rozpulchnioną szyjkę jak na ten okres ciązy.......
Mam nadzieje ze szczesliwie donosze do konca a przynajmniej do bezpiecznego terminu!!!!!
Ilonka witaj w klubie chodzę jak naćpana ostatnio ktoś coś do mnie mówi to łapie z opóźnieniem...Jezu jestem w innym świecie ostatnio... łeb ciężki, skupic się nie mogę... w ogóle najszczęśliwsza bym była jakbym nie musiała z łóżka wychodzić....![]()

A tak w ogóle to dzień dobry Dziewczynki:-) ja dzisiaj mam zj.ebany humor na całego! Przyszła a raczej wryła mi się z samego rana babcia na mieszkanie i tak mi ciśnienie podniosła! Przyszła i zaczęła mówić że jej pudełko w nocy skakało i spadło z szafy i żebym się modliła bo dziadek potrzebuje pomocy, a ja jestem ateistka i przez ze mnie ją straszy! No qurwa mać!!! już nawet we własnym domu spokoju nie ma, bo przyjdzie i ciśnienie podniesie!

olenka12345
Dzień dobry Lutóweczki!;-)
no ja sobie pospałam,tzn wstałam o 6 i pozniej przysnęłam,bo mnie tak dzisiaj kręgosłup napiernicza,że szok:-(leże z kopytkami do góry i trochę przechodzi..wogle wczoraj wieczorem coś mnie łamało..wypiłam mleko z miodem,a dzis od rana wsuwam czosnek:-)
mam nadzieję,że sie nie rozłożę..
Alexandria trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!;-)Powodzenia:-)
no ja sobie pospałam,tzn wstałam o 6 i pozniej przysnęłam,bo mnie tak dzisiaj kręgosłup napiernicza,że szok:-(leże z kopytkami do góry i trochę przechodzi..wogle wczoraj wieczorem coś mnie łamało..wypiłam mleko z miodem,a dzis od rana wsuwam czosnek:-)
mam nadzieję,że sie nie rozłożę..
Alexandria trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!;-)Powodzenia:-)
AniaForever
Polinezja i Jamajka
Cześć dziewuszki!
Ja już po śniadanku, prysznicu i chyba na jakiś spacer się muszę zebrać bo pogoda fajna.
Śpię dokładnie jak Wy tzn siku biegam z 4-5 razy w ciągu nocy, w żadnej pozycji mi niewygodnie i obkładam się poduchami z każdej możliwej strony, co na dłuższą metę guzik daje.
Właśnie się wkurzyłam maksymalnie, bo znowu nam wodę wyłączyli (już drugi raz w tym tygodniu, bez żadnej zapowiedzi) Oczywiście jak zwykle w takich sytuacjach w czajniku nie zostało ani kropli, więc idę gotować mineralną na herbatę (dobrze że ta się akurat nie skończyła), a później się przejdę to może się dowiem co się dzieje i jak długo jeszcze planują takie numery nam robić
Ja już po śniadanku, prysznicu i chyba na jakiś spacer się muszę zebrać bo pogoda fajna.
Śpię dokładnie jak Wy tzn siku biegam z 4-5 razy w ciągu nocy, w żadnej pozycji mi niewygodnie i obkładam się poduchami z każdej możliwej strony, co na dłuższą metę guzik daje.
Właśnie się wkurzyłam maksymalnie, bo znowu nam wodę wyłączyli (już drugi raz w tym tygodniu, bez żadnej zapowiedzi) Oczywiście jak zwykle w takich sytuacjach w czajniku nie zostało ani kropli, więc idę gotować mineralną na herbatę (dobrze że ta się akurat nie skończyła), a później się przejdę to może się dowiem co się dzieje i jak długo jeszcze planują takie numery nam robić

reklama
olenka12345
Cześć dziewuszki!
Właśnie się wkurzyłam maksymalnie, bo znowu nam wodę wyłączyli (już drugi raz w tym tygodniu, bez żadnej zapowiedzi) Oczywiście jak zwykle w takich sytuacjach w czajniku nie zostało ani kropli, więc idę gotować mineralną na herbatę (dobrze że ta się akurat nie skończyła), a później się przejdę to może się dowiem co się dzieje i jak długo jeszcze planują takie numery nam robić![]()
Kochana z tymi poduchami to ja już też te numery przerabiam;-) no i jak My wszystkie też latam siurac przynajmniej 4 razy w ciągu nocy..ale mi sie zawsze na wieczór chce dużo pic..tak mnie suszy:-(..a później no niestety gdzieś trzeba to wydalac;-):-)