reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Nie mam jak Was nadrabiac, ale mam nadzieje, ze u Was wszystkich jest dobrze i nic niepokojacego sie nie dzieje. Mocno sciskam za Was kciuki!:tak:

Juteczko, dziewczynki piękne i wyglądają na duże :tak:
napisz ile ważą i czy jeszcze są w inkubatorach?
Całuje i zdrówka dla całej rodzinki:-)

reklama
Czesc Kobiety:D

Wiem dawno mnie nie bylo:-p Ale taka zalatana jestem, ze szok!

U nas dobrze. Moje dziewczynki dzięki Bogu mają się coraz lepiej.
Mają juz powyciągane sondy i jedzą z butelek:D
Także wszystko idzie ku lepszemu uffff....
Muszą jeszcze teraz nabrac ciałka i wreszcie będę mogła zabrac je do domu! Wypatruję tej chwili z takim utęsknieniem, że nawet niepotrafię tego opisac...

Chcialam razem z moimi dziewczynkami jeszcze raz bardzo podziekowac Wam za pomoc. Naprawde uratowlyscie mi zycie! Jeszcze raz dziekujemy!!!

picture11059.jpg

picture11058.jpg

Aktualne fotki:-)

Nie mam jak Was nadrabiac, ale mam nadzieje, ze u Was wszystkich jest dobrze i nic niepokojacego sie nie dzieje. Mocno sciskam za Was kciuki!:tak:

Ale super fajne dziewczynki I SUPER FAJNE WIESCI :-) powodzenia dalej ...

Ach dziekuje;-)

Ja czuje sie juz dobrze. Poza zmeczeniem wszystko jest ok:tak:

Amelka wazy 1330g, a Anastazja 1490g:-)
Nadal sa w inkubatorach. Mam sie spotkac z ordynatorem, wiec zapytam ile jeszcze beda w nich i kiedy ewentualnie zaczna je przekladac do lozeczek:tak:

Wika_20 z tym najadaniem się to nie będziesz miała wątpliwości :-)
Póki dziecko się nie najje to cyca nie puści, a jak będziesz miała za mało pokarmu to się przy karmieniu rozedrze :-)

Jutka dziewczyny superowe!!!!!! Na zdjęciu wcale nie wyglądają jak wcześniaczki. Ale z ciebie szczęściara. Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu.

No mam nadzieje bo to moja najwieksza obawa i stres juz poród nie wywołuje u mnie takiego stresa tylko wlasnie to czy dam rade nakarmic moje malenstwo dobrze:-) bo z buteli to widze ile zje a z cyca to tak dziwnie he ale damy rade:-)

Ach dziekuje;-)

Nadal sa w inkubatorach. Mam sie spotkac z ordynatorem, wiec zapytam ile jeszcze beda w nich i kiedy ewentualnie zaczna je przekladac do lozeczek:tak:

To pięknie nadgoniły (zwłaszcza Amelka goni siostrę, że szok) Jeszcze troszeczkę i będziecie w domku.
3mam kciuki :tak:

Nadrobilam troche i znowu musze isc do ciasta:tak:zostala tylko bita smietana i koniec:-)

Chciałam zamówi sobie z Gerberka Album o którym pisaliście i wiecie co mi odpisali?
"Witam,
Dziekuje za wiadomosc oraz zainteresowanie broszurami naszej firmy.
W odpowiedzi na Pani pytanie pragne poinformowac, ze broszure Moj pierwszy rok otrzyma Pani w szpitalu po narodzeniu dziecka. Zyczymy szczesliwego rozwiazania i duzo zdrowia dla Pani i dla Pani Malenstwa w brzuszku :)"

Tak samo napisali do mnie:tak::wściekła/y:

Pampersy kupujecie te najm\niejsze na początek? Ja mam newborn 2-5 ale następną paczkę planuję już 3-6

Tak ja kupuje te najmniejsze ale nie teraz:no:jak nie zdarze to maz wie gdzie je kupic:tak:

NO nie nastepna !!!!!!!!

" NIestety od niedzieli leze w szpitalu cisnienie mi skoczylo do 186/96 ale juz ok , zmiany niedokrwienne serca mam a poza tym szyjka 1 cm ale skurcze gigantyczne kroplowa z fenoterolem non stop ,troche dziala .Ale bedzie ok wierze w to jak w nic innego :) Corunia ma sie dobrze ,wazy juz 2400 gram na 33 tydzien super :) A co tam u Ciebie i grudniowek? Pozdrawiam"

Sms od Tuni !!!!!!!!!

Oj niedobrze:no:oby tylko bylo tak jak przeczuwa:tak:trzymamy kciuki.

mnie się chce murzynka (ciasta:-D) tylko że margaryny mi brakuje.. zresztą-w lodówce tylko obudowa i światło heh, jaka bieda..trzeba ruszyć dupsko i brzuch do sklepu. Naszła mnie ochota na wyprawę do BIEDRONKI! codziennie niskie ceny i te sprawy :p co jak co, ale reklamy w tv to mają zarąbiste, zawstydzają TurboDymoMana :)) podob no pieluszki z biedronki sa spoko ? kupie różnych firm i się okaże. Jeszcze z allegro wyczaiłam jakieś woreczki na zużyte pieluchy, że niby nie śmierdzi.. bedzie czym palić w centralnym heh, sąsiedzi sie wyprowadzą jak poczują świeże powietrze z naszego komina :-D:-D:-D

Tez palilam pampki w piecu:tak:czarne chmury szly nad domem:-D:-D:-D

noo właśnie o to mi chodziło.
Oo właśnie, te które już miały maluchy- ile taki noworodek zużywa średnio tych pieluch w ciągu doby ? Pewnie dużo, ok 10 sztuk bedzie ? czy mniej/więcej ?

To zalezy:tak:ale tak okolo 10.

Ach dziekuje;-)

tzymamy kciuki za szybki powrot do domku :-)

Jutka- piękności! :))

''Byłem obecny przy porodzie mojego pierworodnego.
Przed wejściem na salę porodową mierzyli i warzyli moją ukochaną po wejściu na wagę (cały czas miała już skurcze co 5 minut) lekarz stwierdził o przytyło się troszkę. Na co moja żona przez zęby - dziecko jest duże. Lekarz odwracając się z promiennym uśmiechem - ta dziecko 20 kilo.
Myślałem że go moja połówka zabije. ''

reklama
ahahahahhaha

''Przed porodem oglądałam film przyrodniczy o łosiach czy innych zwierzętach które udają się na północ rodzić. Całe stado ciężarnych samic rusza i zaczyna rodzić razem cielęta. .
Jak zaczęły mi się bóle 7 cm i kryzys czułam się właśnie jak zwierze, nie
rozumiałam za specjalnie słów i jak mąż mówił do mnie wdech i wydech to ni cholery nie kleiłam o co mu chodzi, dopiero jak zaczął ze mną sapać to
zrozumiałam o co chodzi. Jak zaczęły mi się bóle parte dostałam energii
i zrozumiałam jak czują się te samice z filmu przyrodniczego, zrozumiałam całą naturę - po prostu odlot bo poczułam zjednoczenie z całym Życiem, bardzo chciałam się tymi głębokimi przemyśleniami podzielić z innymi i podzieliłam: powiedziałam: "jestem CIELAKIEM" hehe spanikowali ze zwariowałam z bólu... '' :D:-D:-D:-D

Do góry