a bo lekarz sobie wymyslil ze porobi mi wszystkie badania na spokojnie w szpitalu !! z uwagi na moje nadcisnienie i opuchlizne i konsultacje okulistyczne i laryngologiczne ... no i cala mase badan ktorych jak dotad mi nie robil /hbsy i jakies inne takie ... pieron go wie !!/ no i powiedzial ze gdybym miala miec cesarke to na spokojnie anestezjolog moze sobie wywiad zrobic bo w stresach roznie z tym wywiadem jest !! no i polaczona konsultacja laryngologa i anestezjologa /mam wade krtani i np przy znieczuleniu ogolnym mam pewne klopoty potem z krtania wiec zeby nie zapaprac sprawy jak to zrobil pare lat temu jeden z anestezjologow jak mnie operowali !!/ w sumie zdziwilam sie jak sie okazalo ze moj gin pamieta takie rzeczy !! w grudniu minie 10 lat od tamtej operacji !!No i mój gin tez mi kazał sie połozyć w ta niedziele 8 list. Chce dokładne badania porobić, wszystko posprawdzać, omówić kwestie porodu, tak,zebym w kazdej chwili spokojnie mogła juz rodzić, w sobote skończonych bede miała 36 tyg więc lada moment;-)
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Czesc Kobiety
Wiem dawno mnie nie byloAle taka zalatana jestem, ze szok!
U nas dobrze. Moje dziewczynki dzięki Bogu mają się coraz lepiej.
Mają juz powyciągane sondy i jedzą z butelek
Także wszystko idzie ku lepszemu uffff....
Muszą jeszcze teraz nabrac ciałka i wreszcie będę mogła zabrac je do domu! Wypatruję tej chwili z takim utęsknieniem, że nawet niepotrafię tego opisac...
Chcialam razem z moimi dziewczynkami jeszcze raz bardzo podziekowac Wam za pomoc. Naprawde uratowlyscie mi zycie! Jeszcze raz dziekujemy!!!
![]()
![]()
Aktualne fotki:-)
nareszcie doczytalam do tych skarbkow !!! sa wspaniale!! pieknie rosna i napewno lada chwila nabiora cialka skoro juz jedza z butelki
kopciuszek2107
Fanka BB :)
Jejku - i kolejna w szpitalu?
Jak wsiadalm do samolotu to mnie spytali ktory tydzien . Jak uslyszeli 35 to oczy zrobili jak 5 zl. Dalam im list od lekarza i mnie wpuscili ale tak sie na mnie gapili jakbym miala rodzic na pokladzie. A ja sie tak dobrze czuje i chyba do porodu jeszcze diuuuuzo czasu mi zostalo.
A tu widze, ze jednak u niektorych to nie przelewki...
Wcale sie nie dziwie ze taka byla reakcja przed wejsciem do samolotu

Tego sobie tez nie wyobrazamw kominku pieluchami..juz sobie wyobrazilam ten zapach
ja sie tam nikogo o zdanie nie bede pytac tylko bede wynosic - tzn pewnie to zadanie dla bartka bedzie ;-D na dwór do smietnika a tak to paklanki albo cos innego..

Ja mialam troche gosci teraz zostalo mi zmywanie:-(jak ja tego nie lubie

mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
No i mój gin tez mi kazał sie połozyć w ta niedziele 8 list. Chce dokładne badania porobić, wszystko posprawdzać, omówić kwestie porodu, tak,zebym w kazdej chwili spokojnie mogła juz rodzić, w sobote skończonych bede miała 36 tyg więc lada moment;-)
ja bede wtedy chyba w 35 tyg
a jeszcze dzis bylam w pracy i sie dowiedzialam ze za pobyt w szpitalu nawet w ciazy mi placa z PZU !! i to nawet za porod dostane /pomijajac juz kaske ktora dostaje sie za urodzenie dziecka - u mnei na polisie to jest 1000zl !!
Przy mnie ciągle ktoś w ciąży palił, pomimo, że goniłam. Przez pierwsze tygodnie sama nawet paliłam, jak nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Mąż rzucił w 4 miesiącu, ale teściowie, szwagrowie i reszta rodzinki pali przeciez nadal. A moje łożysko jest czyste jak łza, więc to nie tylko palenie jak widać się na to składa. Duże znaczenie ma też to co się je i pije, mp napój bogów Coca cola to straszna chemia itd itp. Nawet chodzenie po zatłoczonym mieście i wdychanie oparów paliwa ma czasem gorszy skutek niż stanie raz czy dwa razy w ciazy obok palącego. Nie popadajmy w przesadyzmPalenie jest bardzo szkodliwe, ale jest cała masa równie groźnych rzeczy
![]()
Oj nie zgodzę się, to jak loteria, albo dym nikotynowy zaszkodzi albo nie. U Georini ewidentny przykład, że ma bierne palenie wpływ!!!!!
Moja koleżanka całą ciąże paliła i jak urodziła to taka dumna była ze wody nie były zielone, więc stwierdziła, ze palenie nie zaszkodziło

Zgodzę się,że nie ma co popadać w paranoję ale bardzomusimy dbaco siebie i o dzieciaczki!
Purchawka
Mama Lolka :-)
AAA i jeszcze zapomniałam dopisac, że ogromny wpływ na szybkie starzenie łożyska ma branie leków, każdych.
No i do tego prawidłowe odżywianie i alkohol! Czyli każda substancja, którą łożysko musi odfiltrować, żeby nie zaszkodziła malcowi. Znałam pełno dziewczyn co paliły nawet przez całą ciążę (straszne!), ale dzieci maja teraz po 10-12 lat i są zdrowe jak konie, a takie co wypiły kieliszek szampana na sylwestra i dziecko miało nieodwracalne uszkodzenia spowodowane alkoholem;/
No i do tego prawidłowe odżywianie i alkohol! Czyli każda substancja, którą łożysko musi odfiltrować, żeby nie zaszkodziła malcowi. Znałam pełno dziewczyn co paliły nawet przez całą ciążę (straszne!), ale dzieci maja teraz po 10-12 lat i są zdrowe jak konie, a takie co wypiły kieliszek szampana na sylwestra i dziecko miało nieodwracalne uszkodzenia spowodowane alkoholem;/
Przy mnie ciągle ktoś w ciąży palił, pomimo, że goniłam. Przez pierwsze tygodnie sama nawet paliłam, jak nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Mąż rzucił w 4 miesiącu, ale teściowie, szwagrowie i reszta rodzinki pali przeciez nadal. A moje łożysko jest czyste jak łza, więc to nie tylko palenie jak widać się na to składa. Duże znaczenie ma też to co się je i pije, mp napój bogów Coca cola to straszna chemia itd itp. Nawet chodzenie po zatłoczonym mieście i wdychanie oparów paliwa ma czasem gorszy skutek niż stanie raz czy dwa razy w ciazy obok palącego. Nie popadajmy w przesadyzmPalenie jest bardzo szkodliwe, ale jest cała masa równie groźnych rzeczy
![]()
Oj nie zgodzę się, to jak loteria, albo dym nikotynowy zaszkodzi albo nie. U Georini ewidentny przykład, że ma bierne palenie wpływ!!!!!
Moja koleżanka całą ciąże paliła i jak urodziła to taka dumna była ze wody nie były zielone, więc stwierdziła, ze palenie nie zaszkodziło

Zgodzę się,że nie ma co popadać w paranoję ale bardzo musimy dbaco siebie i o dzieciaczki!
Purchawka
Mama Lolka :-)
Zgodzę się,że nie ma co popadać w paranoję ale bardzomusimy dbaco siebie i o dzieciaczki!
No jasne, palenie jest bardzo złe. Ale raz przebywanie przy kimś palącym jako przyczyna nadmiernie zużytego łożyska - wg mnie trochę naciągane
Ja tam w ciąży przede wszystkim unikam centrum Warszawy i jeżdżę jak najczęściej na wieś, a całą resztę traktuje normalnie
a jeszcze dzis bylam w pracy i sie dowiedzialam ze za pobyt w szpitalu nawet w ciazy mi placa z PZU !! i to nawet za porod dostane /pomijajac juz kaske ktora dostaje sie za urodzenie dziecka - u mnei na polisie to jest 1000zl !!
Ja korzystam z PZU

reklama
G
Georgina
Gość
Ja mam dziennie styczność z rodzicami palaczami to pewnie stąd takie skutki.