reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

13x13 z moczem, jak z krwia wyniki są zazwyczja gorsze u ciężarnych, a jesli chodzi o zakwaszanie, to przy dużej ilości bakterii w moczu wg mojego lekarza trzeba zakwaszać mocz, żeby nie doprowadzić np. do zapalenia dróg moczowych. Bakterie nie namnażaja się w środowisku kwaśnym, zaś w zasadowym mają pole do popisu niestety.

Jeśli mocz jest zasadowy, ale ilość bakterii nie poraża pewnie można nie zakwaszać.

reklama
13x13 masz rację kiedy się jest pierwszy raz w ciąży naprawdę warto jest chodzić do szkoły rodzenia.
Nie wiem jak jest teraz ale jak ostatnio rodziłam to poród rodzinny był możliwy tylko jeśli uczestniczyło sie w szkole rodzenia.

aga002 daj nam trochę twojego słoneczka:cool2::cool2::cool2:
Mój M tez wczoraj kupił mi kapustę kiszoną i objadłam się nią niemiłosiernie.Na jutro zamówiłam zupę ogórkową:-)
Ciekawe co te kwaśne zachcianki znaczą;-)

Widzę , że nie tylko ja mam smaka na kiszonki. Teraz to samo zdrówko. W niedziele teściowa przywiozła mi kapustę własnej roboty, ubywa w zastraszającym tempie.

Ze szkoły rodzenia naprawdę warto skorzystać, ale płacenie kilkuset zł to rzeczywiście przesada. Ja chodziłam do przyszpitalnej i byłam bardzo zadowolona.

Ruchy maluszka czuję kilka razy dziennie, takie delikatne pojedyncze puk puk, potem jak się skupiam i trzymam rękę na brzuszku to głucha cisza

Cześć ;-)
Ja też co raz częściej czuję jak moje maleństwo się rusza :-D Najlepiej jest wieczorem, ale tej nocy dało o sobie znać i czasem jak się położę po jedzeniu to też "coś" mnie delikatnie kopnie! :-D Strasznie to fajne!!! :-)

Poza tym pogoda koszmarna i odechciewa się wszystkiego :oo: Zasnęłam nawet dzis popoludniu nie wiem kiedy :eek:
No i dziś znów wróciły moje bóle brzucha- chyba tych więzadeł znowu, bo boli tak jak tydzień temu :no: ehhh...

Mam nadzieję, że Wy i wasze brzuszki czujecie się dobrze! :tak:

Kochane ja właśnie wróciłam z wizyty:biggrin2::biggrin2:.
Z dzidzią wszystko dobrze jest duża . Pani doktor pomierzyła wszystkie kostki dzidzi i wszystko jest w normie.:biggrin2::biggrin2:
80% będziemy mieli córeczkę:biggrin2::biggrin2::biggrin2:.

bardzo się cieszymy:biggrin2::biggrin2: siusioka między nogami nie ma :biggrin2:

reklama
Do góry