Witajcie brzucholki :-) Moje samopoczucie w połowie ciąży świetne...od czw czuje ruchy dziecinki - te przysłowiowe "trzepotanie motylka" a na pożądnego kopa musze jeszcze poczekac-oby jak najkrócej:-) a dziś cały dzień czuje jak sie tam wierci glizdeczka mała

3,5 kg na plusie przez ostatni miesiąc
no i w sumie dopiero 4 kg mi przybyło a w pępku 97 cm ale i tak mi się wydaje ze mam mega wielki brzuchol
Dziś miałam wizyte kontrolną-co 4 tygodnie mam taką wizytę - kolejną 8 grudnia a usg połowkowe za 1,5 tyg i już nie możemy się doczekac zwlaszcza ze nie wiemy co nadal kryje nasza kruszynka ;-) ale mam miękką szyjke i dostałam zwolnienie na 1 misiąc
szok !! tego sie nie spodziewalam ze pojde tak szybko na zwolnienie...ale mam pytanie czy któraś z was miała miekka szyjke i czym to grozi...wyczytałam na szybko ze skurcze moze powodowac i mam sie oszczedzac
moze któraś wie cosik więcej 

3,5 kg na plusie przez ostatni miesiąc
no i w sumie dopiero 4 kg mi przybyło a w pępku 97 cm ale i tak mi się wydaje ze mam mega wielki brzuchol
Dziś miałam wizyte kontrolną-co 4 tygodnie mam taką wizytę - kolejną 8 grudnia a usg połowkowe za 1,5 tyg i już nie możemy się doczekac zwlaszcza ze nie wiemy co nadal kryje nasza kruszynka ;-) ale mam miękką szyjke i dostałam zwolnienie na 1 misiąc
szok !! tego sie nie spodziewalam ze pojde tak szybko na zwolnienie...ale mam pytanie czy któraś z was miała miekka szyjke i czym to grozi...wyczytałam na szybko ze skurcze moze powodowac i mam sie oszczedzac
moze któraś wie cosik więcej 

ja jak byłam na pierwszej wizycie w szpital, powiedziałam 100 razy, że u mne cukrzyca rodzinnie występuje, że ja nie mam, ale ryzyko jest i TYLKO DLATEGO będą mi to badanie robić 

wstyd mi az troche