reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Jeszcze 11 stron:tak::wściekła/y:
hahahahaa moze nie bedzie zle... czytalam w gazecie ze dzieci lubia jak mama chodzi bo to je fajnie kolysze i czesto przy tym zasypiaja ale czy tak jest to ja nie wiem... ale ta cola i kawa?? ja kawe pije tez ale ta cappucino za wielkiej roznicy nie ma bo tez kofeine w sobie zawiera prawie jak normalna kawa!!! oczywiscie cappucino z biedronki.. na poczatku mialam problemy przerzucic sie z normalnej kawy na taka... co ja migreny mialam po 5 razy dziennie to poezja.. bol nieziemski.

Ja pije dwie kawy rozpuszczalne dziennie z mleczkiem:tak:

Witam wszystkich dzisiaj prawie z rana, w ten słoneczny dzionek.
Wczorajsza wizyta u ginki wykazała rozwarcie na 2 cm i "jak na pierworódkę dużą gotowość do porodu". Więc chyba ze stresu do wieczora mnie wszystko bolało i myślałam, że pojedziemy do szpitala. Ale bolało nieregularnie, więc olałam.
Ale z tego co mówiła ginka, to terminu raczej też nie doczekam. I nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie, ale w ciąży to moje niezdecydowanie jest już legendarne wśród otoczenia :-)
Ach, no i podobno mam już komplet badań - wszystkie wyniki OK :-)
Ginka powiedziała, żebym jeszcze zrobiła mocz, a nuż zdążę (zdążyłam dzisiaj rano :-D ) I jeśli nie urodzę, to do zobaczenia we wtorek....
W każdym razie stan pełnej gotowości jak u wszystkich pewnie.
Uciekam coś porobić, bo mam wrażenie, ze ostatnie chwile na przygotowania....

Ciekawe która bedzie nastepna:-)jest was juz takich troche wiec jak sie zacznie to jedna za druga;-)

Więc na wypisie powinny być wyniki????

Tak powinny byc wyniki,badania przeprowadzone i podane leki:tak:

spokojnie teraz mam 87 i juz nigdy niue ebde tyle wazyc!!! pozatym chcialabym chociaz do 60 zejsc

Czyli wazysz teraz tyle co ja:tak:tylko ze ja z innego pułapu startowalam.

Ja też mam taki zamiar no ale jak wcześniej będzie bardzo boleć lub odejda wody to nie ma wyjścia;-)

Czemu płacicie za badania nie macie ubezpieczenia ??????? ja wszystkie robilam za darmo lekarz daje skierowanie i przeciez za darmo sie je robi :tak:

Jak ma sie skierowanie z prywatnego gabinetu to trzeba zaplacic.

mmnie juz nic nie dziwi. wlasnie moja mama wrocila od lekarza z moim mlodszym bratem... bo ma goraczke kaszel katar bol glowy i bol w klatce piersiowej promieniujacy do zeber. wiaodmo pierwsze co na mysl przyszlo to swinska grypa..a u lekarza jak byl to dostal leki i jak goraczka do niedzieli nie zejdzie a dojda dusznosci to szybko na IP... moim zdaniem niepowazne podejscie!! powinni teraz od samego poczatku to zbadac.. moze to nic takiego a pozniej nie bedzie kogo obwiniac tylko mame czemu wczesniej nie zareagowala!!!! dziady cholerne jedne!:wściekła/y:

No to ty sie lepiej nie zblizaj:no:lepiej dmuchac na zimne.

a ja kupiłam cepan na rozstępy
ale śmierdzi:cool2:
jak to jest z tym czopem???
pisać mi tu szybko
on musi być z krwią??

Zazwyczaj jest on troszke podbarwiony,moj byl leciutko brązowy:tak:

Ja mam obecnie Fissan wiecie czy dobry???

Jak dla mnie najlepszy:tak:

dużo tu chwali fissan. Mnie nerwuje ta konsystencja blee i ten "zapach" :-D no ale jak dobry to trzeba używać. No i tani ! o ile nie najtańszy

Napewno nie jest najtanszy:no:

Mnie w nim wnerwia to, że strasznie długo po posmarowaniu mam tłustą skórę

I o to wlasnie chodzi:tak:zeby jak najdluzej bylo nawilzenie:tak:

mi przepowiadają od poniedziałku:tak:

albo dzisiaj albo we wtorek

oglądałaś Joba????
chinole i kagańce:-D:-D:-D:-D

kiedyś też muszę zjeść:-p

Wy to normalka ale cała rodzinka moja i męża....:confused2:
ja podalam moim pierwsza, 'najdalsza' date, zeby spokojnie usiedzieli :)
ale liczymy z mezem ze mala bedzie wczesniej, na to na razie sie zapowiada po kontrolach

chyba nikt nie potrafi zrozumiec tego że stworzymy rodzine..
ile mamy jeszcze walczyć o to żebyśmy mogli być szczęśliwi?

ile razy juz prosilam zeby mnie nie denerwowali..
nie masz pojecia jaka jestem szczęśliwa wiedząc że przy tylu nerwach dziecko rozwija się prawidłowo..
i że ciąża nie jest zagrożona..

Po pierwsze współczuję sytuacji. Być może nie mam prawa w niczym Ci doradzać, bo nigdy nie miałam takich przeżyć, ale dobrze dziewczyny tu piszą - spróbuj choć trochę zmniejszyć stres. Pomyśl, że już niedługo będziesz mamą i twoje dziecko potrzebuje spokoju.
A co do wtrącania się - lepiej od razu ustalić jakieś granice, bo gdy dziecko pojawi się na świecie, na pewno nie opędzisz się od "dobrych" rad. A to Wy będziecie rodzicami i Wy odpowiadacie za swoje dziecko, nikt inny, żadne babcie czy ciocie.

Strasznie mnie poruszyło to co napisałaś o opłatach, których żąda Twoja teściowa :wściekła/y: nie można tego nazwać pomocą z jej strony...

probuje nie jesc mentosow, pisalam Wam o tej fazie na miete,
codziennie zjadam paczke takich duzych mentoli ;/
glupi nalog :eek:
a dzis wrednie leza w kuchni

reklama
Do góry