A ja mam pytanko. Jaki rozmiar czapeczki kupujecie na początek. Wczoraj byłam w sklepie bez żadnego przygotowania i kupiłam rozmiar 44 (tak mi się wydawało, że może być za duża) no i rzeczywiście - to podobno rozmiar na 5 miesięcznego malucha (więc chyba przesadziłam mocno- oczywiście przyjdzie i na nią kolej
). Ubranka kupuję 56 i 62 na początek. Pewnie trudno jest trafić idealnie, ale może macie jakieś doświadczenie żeby mniej więcej trafić z rozmiarem główki
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Nie wiem jaki rozmiar, ale mój mały miał obwód główki chyba 37 cm po urodzeniu.A ja mam pytanko. Jaki rozmiar czapeczki kupujecie na początek. Wczoraj byłam w sklepie bez żadnego przygotowania i kupiłam rozmiar 44 (tak mi się wydawało, że może być za duża) no i rzeczywiście - to podobno rozmiar na 5 miesięcznego malucha (więc chyba przesadziłam mocno- oczywiście przyjdzie i na nią kolej). Ubranka kupuję 56 i 62 na początek. Pewnie trudno jest trafić idealnie, ale może macie jakieś doświadczenie żeby mniej więcej trafić z rozmiarem główki
![]()
Agniesiak85
Fanka BB :)
Ja mam dwie czapeczki na razie wiązane pod bródką takie bawełniane.. kupiłam w Pepco własnie. Jedną malutka i jedną ciut większą
Tylko tam nueracja jest 1, 2... ja kupiłam 1 i dwójkę. Ubranek na 56 to mam malutko, prawie wogóle może z dwie pary czegoś. Bo wiadomo, że może wieksze się urodzic a i tak zaraz wyrośnie to wolę kupowac od 58 ubranka

AsiaKC
Just mama
Niby tak ale pamiętaj że jednak sporo dzieci rozmiar 56 nosi. Krócej lub dłużej ale w 62 wyglądają jakby się topiły ;-) Moje nosiły 56 ok 3tyg do miesiąca (niektóre były za małe po 2 tyg a niektóre dobre po 6 tyg - ot takie to sa rozmiarówki).
Ja mam dwie czapeczki na razie wiązane pod bródką takie bawełniane.. kupiłam w Pepco własnie. Jedną malutka i jedną ciut większąTylko tam nueracja jest 1, 2... ja kupiłam 1 i dwójkę. Ubranek na 56 to mam malutko, prawie wogóle może z dwie pary czegoś. Bo wiadomo, że może wieksze się urodzic a i tak zaraz wyrośnie to wolę kupowac od 58 ubranka
![]()
hej agniesiak, a ogladalam wypowiedź jakieś babki od dzieci i mówiła, żeby nie kupować dzieciaczkom wiązanych czapeczek
spotkałyście się z taką opinią?
reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
a taka czapeczka nie wiazana nie bedzie sie zsuwala z glowki?