reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A ja mam pytanko. Jaki rozmiar czapeczki kupujecie na początek. Wczoraj byłam w sklepie bez żadnego przygotowania i kupiłam rozmiar 44 (tak mi się wydawało, że może być za duża) no i rzeczywiście - to podobno rozmiar na 5 miesięcznego malucha (więc chyba przesadziłam mocno- oczywiście przyjdzie i na nią kolej;)). Ubranka kupuję 56 i 62 na początek. Pewnie trudno jest trafić idealnie, ale może macie jakieś doświadczenie żeby mniej więcej trafić z rozmiarem główki;)

reklama
A ja mam pytanko. Jaki rozmiar czapeczki kupujecie na początek. Wczoraj byłam w sklepie bez żadnego przygotowania i kupiłam rozmiar 44 (tak mi się wydawało, że może być za duża) no i rzeczywiście - to podobno rozmiar na 5 miesięcznego malucha (więc chyba przesadziłam mocno- oczywiście przyjdzie i na nią kolej;)). Ubranka kupuję 56 i 62 na początek. Pewnie trudno jest trafić idealnie, ale może macie jakieś doświadczenie żeby mniej więcej trafić z rozmiarem główki;)
Nie wiem jaki rozmiar, ale mój mały miał obwód główki chyba 37 cm po urodzeniu.

Ja mam dwie czapeczki na razie wiązane pod bródką takie bawełniane.. kupiłam w Pepco własnie. Jedną malutka i jedną ciut większą:tak: Tylko tam nueracja jest 1, 2... ja kupiłam 1 i dwójkę. Ubranek na 56 to mam malutko, prawie wogóle może z dwie pary czegoś. Bo wiadomo, że może wieksze się urodzic a i tak zaraz wyrośnie to wolę kupowac od 58 ubranka:tak:

Niby tak ale pamiętaj że jednak sporo dzieci rozmiar 56 nosi. Krócej lub dłużej ale w 62 wyglądają jakby się topiły ;-) Moje nosiły 56 ok 3tyg do miesiąca (niektóre były za małe po 2 tyg a niektóre dobre po 6 tyg - ot takie to sa rozmiarówki).

Ja mam dwie czapeczki na razie wiązane pod bródką takie bawełniane.. kupiłam w Pepco własnie. Jedną malutka i jedną ciut większą:tak: Tylko tam nueracja jest 1, 2... ja kupiłam 1 i dwójkę. Ubranek na 56 to mam malutko, prawie wogóle może z dwie pary czegoś. Bo wiadomo, że może wieksze się urodzic a i tak zaraz wyrośnie to wolę kupowac od 58 ubranka:tak:

hej agniesiak, a ogladalam wypowiedź jakieś babki od dzieci i mówiła, żeby nie kupować dzieciaczkom wiązanych czapeczek

spotkałyście się z taką opinią?

ja kupowałam wiązane, ale żadnej nie wiązałam - ale to było lato. Mój mały "nie miał" szyi i ciężko by było to zawiązac :sorry:

Ja nie słysząłm nigdy żeby nie kupować wiązanych pod szyją, no ale to będzie mój pierwszy dzidziuś. Ale takie malutkie to mam niewiązane, tzw. chyba smerfetki:) A większe mam już wiązane pod szyjką

reklama
Do góry