reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Iza co do huśtawki to zapewniam, ze Amelka ją będzie uwielbiać... przyzwyczai się tylko. Zocha mi na bujaczku się darła a teraz śpi w nim i zajmuje się sama sobą w nim całkiem długo. Daj jej czas;-)

My mamy Rainforest Fishera karuzelkę. Na pilota i baterie póki co już miesiąc chodzą:tak: przydaje się przy przewijaniu jak młoda wierzga:-D ale zasypiać ni cholery nie chce:-D:-D:-D

reklama
Planuje kupić śpiworek dla małej, bo mi się kołderką przykrywa:sorry: boję się że kiedyś w nocy nie zauważę że się zakopała w kołderkę, więc szukam jakiegoś fajnego śiworka
.
Sterntaler ma fajne, ale dość drogie.

af62ad6ec5e44c7db0d9c2365faa0fa4.jpg

Czy któraś z Was używa śpiworka? na jaki rozmiar najlepiej kupić i czy z rękawkami czy bez??

a może taki Motherhood?

4795_9.jpg

Ostatnia edycja:
Planuje kupić śpiworek dla małej, bo mi się kołderką przykrywa:sorry: boję się że kiedyś w nocy nie zauważę że się zakopała w kołderkę, więc szukam jakiegoś fajnego śiworka
.
Sterntaler ma fajne, ale dość drogie.

af62ad6ec5e44c7db0d9c2365faa0fa4.jpg

Czy któraś z Was używa śpiworka? na jaki rozmiar najlepiej kupić i czy z rękawkami czy bez??

ja się boję młodą w śpiworek wsadzić bo mi chyba go rozerwie tymi swoimi wierzgaczami. Gemelo podarowała mi takie nosidło
Chusta od narodzin do 15kg kultowa Carrycot INFANT (815850056) - Aukcje internetowe Allegro
próbowałam młodą w nie wsadzić:-D była taka syrena, że hoho:-D:-D:-D
no i mamy też od gemelo śpiworki... jak wsadzę młodą to opowiem:-)

ja się boję młodą w śpiworek wsadzić bo mi chyba go rozerwie tymi swoimi wierzgaczami. Gemelo podarowała mi takie nosidło
Chusta od narodzin do 15kg kultowa Carrycot INFANT (815850056) - Aukcje internetowe Allegro
to opowiedz:)
moja też wierzga, ale lepiej niż wierzga jak ma się pod kołdrą udusić bo się przekręca i śpi w poprzek:sorry::sorry::sorry:

a ja za choleręnie wiem jaki rozmiar czegoś takiego kupić zeby na dłuzej starczyło.

Izaa z chuśtawką spokojnie, może daj dziecku czas na polubienie i zaakceptowanie nowości? my też mamy tę chuśtawkę i czasem Nadii się bardzo podoba (i rodzice mogą spokojnie zjeść wtedy swój posiłek) a czasem jest ryk, gdy młoda ma akurat ochotę być tylko na rękach.. serio nie wiem czy jest sens wymieniania: na innym leżaczku może Ci tak samo ryczeć, to raczej kwestia okoliczności kiedy się ją akurat wkłada i oczekiwań na jak długo ma dziecko tam pozostać..

Chyba wiem w czym jest problem. Mała nie leży w huśtawce, tylko siedzi, a główka leci jej na boczek :szok: Ta hustawka nie nadaje się dla tak małego dziecka, więc do sklepu!!!

skąd ja znam takie głośne syrenki :-):-):-)

chusty są fajne, ale tak samo jak bujaczki i chuśtawki małe się musi najpierw przyzwyczaić do takich nowości :tak:

w tego typu chuście wygodnie jest karmić i łatwo się w nią pakuje dziecko, ale minusem jest asymetrycznie rozłożony ciężar.. dla pleców mamy wygodniej jest dziecko omotać taką zwykłą chustą a la szal.. no ale to już nie jest takie szybkie i nosząc "na żabkę" nie da się podkarmiać jednocześnie. Więc w zależności od potrzeb używam różnych chust, no albo wózka ;-)

a na śpiworek chyba się przerzucimy dopiero po dziecięcej wyprowadzce z sypialni.. na razie testowałam raz, rękawki były za wielkie więc szybko zostały odczepione, no i zbyt męcząca przy zmienianiu pieluch w nocy była dla mnie ta dodatkowa warstwa "garderoby"..

Chyba wiem w czym jest problem. Mała nie leży w huśtawce, tylko siedzi, a główka leci jej na boczek :szok: Ta hustawka nie nadaje się dla tak małego dziecka, więc do sklepu!!!

tam masz dwie opcje ustawienia: bardziej siedząco i leżąco..
no i jest ta wstawka na główkę - btw zdjęłam już ją parę dni temu bo dziecko prędko z niej wyrosło..

Iza co do huśtawki to zapewniam, ze Amelka ją będzie uwielbiać... przyzwyczai się tylko. Zocha mi na bujaczku się darła a teraz śpi w nim i zajmuje się sama sobą w nim całkiem długo. Daj jej czas;-)

My mamy Rainforest Fishera karuzelkę. Na pilota i baterie póki co już miesiąc chodzą:tak: przydaje się przy przewijaniu jak młoda wierzga:-D ale zasypiać ni cholery nie chce:-D:-D:-D
tez mam ta karuzele ale moj synus ma ja gleboko gdzies :-D
jak zwykle pisze jedna reka:sorry:

reklama
to opowiedz:)
moja też wierzga, ale lepiej niż wierzga jak ma się pod kołdrą udusić bo się przekręca i śpi w poprzek:sorry::sorry::sorry:

a ja za choleręnie wiem jaki rozmiar czegoś takiego kupić zeby na dłuzej starczyło.

ja mam w nocy często ataki śmiechu bo młoda śpi ze mna pod kołdrą i czasami zdarza mi się ją przykryć:sorry: i wtedy słyszę tylko takie zduszone uuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i od razu wiem, że jest pod kołdrą:-D:-D:-D oczywiście wyciągamy i śpi dalej na środku wyra a ja przyklejona do ściany bo jakbym ją dotykała czymś innym niż cyckiem to od razu się drze:eek::-D:-D:-D

Do góry