reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mi nie mówili, żebym uważała na pępowinkę, normalne pampersy, nic nie zakrywać wacikami, przemywać przy każdym przebieraniu i na brzuszku również wskazane jest kłaść bobasa nawet jak ma kikuta, także nie ma raczej problemu.

reklama
Co do pieluch, to w listopadowym numerze "Dziecko" jest test pieluszek. I tak najlepsze noty mają pampersy i huggies, ale też same super wyniki mają pieluszki Wickies Comfort (wyprodukowane dla Kaufland) , a cena 25zł za 56szt.

Ja ich jeszcze nie stosowałam, a to opis z allegro
Wyjątkowo miękkie muszle laktacyjne do noszenia w biustonoszu. Chronią sutki przed otarciem i zbierają sączące się z piersi mleko. Muszle laktacyjne wentylowane - chronią obolałe lub popękane brodawki sutkowe, wspomagając szybsze gojenie się. Ich delikatny ucisk przynosi ulgę nabrzmiałym piersiom a otwory pozwalają na swobodny przepływ powietrza. Muszle laktacyjne do zbierania pokarmu (bez otworów) - zbierają sączące się z piersi mleko podczas karmienia lub stosowania laktatora.
W zestawie:
• 2 muszle wentylowane;
• 2 muszle do zbierania pokarmu;
• 2 cienkie silikonowe wkładki.

Wklejam też linka

AVENT NOWE MUSZLE LAKTACYJNE NAJTANIEJ !!!!!! (841470816) - Aukcje internetowe Allegro

Ja myslę je zakładac jak bedę karmić, zeby z drugiej lało sie do muszli (o ile też mi będzie sie tak lało jak przy Filipku)

bo kolderka poki co mi nie potrzebna, tak samo jak i poduszki. wiec i poszewki tez mi nie potrzebne.
Dzidzia bedzie lezala na materacyku przykryta kocykiem. :-)
a ochraniacz kupuje bo... bo ladnie to wyglada :-D

reklama
Ale nam sie rozkrecil ten watek !!!! :-) A co to bedzie pozniej :-D
A moja Corunia "dorobila' sie rozowych ciuszkow :-) Ja nie kupuje w tym kolorze; dostalysmy w prezencie. Ale sa slodkie!!!
Wiem, ide z zakupami jak burza, moze troche za wczesnie dla niektorych, ale niedlugo wracam na Polnoc:-) i chce sie jak najlepiej zaopatrzyc.
Zdjec ciuszkow nie wklejam bo nie mam ze soba aparatu:-(

Do góry