reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
mi tez sie nie podoba :eek:
a powiedzcie czy spacerowki nie maja budki?

Jest podobna do wielu spacerówek w takich wózkach (na klasycznym stelażu) Może kolorystyka trochę zmienia wrażenie?
Budka z reguły jest przekładana z gondoli, na drugiej fotce, przy rozłożonej spacerówce jest jednak inna niż na pierwszej - można się dopytać czy są dwie czy co...

Dziewczyny a jakie najlepsze są pieluchy dla naszych maluchów:confused: ztn jakie wy kupiłyście albo kupujecie :confused2:Pampersy, huugisy, happy ??:sorry: Nie wiem zupełnie i się gubie w tym:eek:
Ja hołduję pampersom. Jakoś inne nam nie podpasowały na tyle żeby na trwale zmienić markę. Kupuję pampersy z reguły w aptece superpharm - często mają promocje i są zdecydowanie tańsze niż gdzie indziej. Tańsze pieluchy może za mniej się kupuje ale więcej ich schodzi, bo są mniej chłonne, robi się "klucha" (przy poruszającym się dziecku jest niefajne to mocno), przeciakają lub obcierają... Sum a summarum wychodzi prawie na jedno a roboty przy nich więcej i prania ciuszków też.

DZIĘKI DZIEWCZYNY no wiec i my kupimy pamapersy new born:-) a jeszcze ile kupujecie paczek bo wiem ze nie warto kupowac np 5 opakowan chuteczek nawilzajacych czy pampersow ale 1 opakowanie to chyba mało na początek:sorry: W sumie to XXI wiek i zawsze do slepu mozna wyskoczyc jak sie ozbaczy czy dziecko dobrze toleruje pieluszki ale...moze 2 opakowania na dobry poczatek czy jedno:confused2:

Ostatnia edycja:
Co do pieluch to pierwsza paczke polecam z huggies z takim wycieciem zeby nie draznily pepowiny. Ja zaczelam z huggies, a jak mlody skonczyl pol roczku to juz roznie, raz pampers raz huggies. Warto wiedziec jednak ze niebieski pasek w pampersach czasami uczula maluszki, wiec najpierw warto sprobowac z mala paczka.
To jest stronka pieluch z wycieciem na pepowine.

Huggies® Diapers – HUGGIES® Baby Products - HUGGIES®

O ile kojarzę to u nas nie ma tych pieluch. z wycięciem są tylko happy. A i tak u wielu noworodków to wycięcie jest za wysoko, znaczy pieluszka i tak sięga na pępek.
A ja po prostu wywijałam pieluszkę i nie było żadnego problemu.

Faktem jest że pieluszki mogą uczulić więc lepiej kupić jedną paczkę na początek i to nie największą ale zwykłą. jak się sprawdzą to można kupować potem po więcej.
My jednak dość szybko przechodziliśmy z 1 (2-5kg) na 2 (3-6kg), więc zapasu tych pierwszych nie ma co robić zbyt wielkiego.

Nie martw się - pępowina nie jest unerwiona.
Poza tym po paru dniach (no, czasem po kilkunastu) odpada i jest z głowy :-)

No chyba ja kupie jedną paczkę 43szt ...no waśnie słyszałam ze Huugisy są tez spoko ze wzgledu na ten pępuszek:-) Lookniemy w sklepie jeszcze na nie :-D

reklama
Do góry