reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dorotka tez wózio śliczny ale ci powiem z doświadczenie że mała póki nie skończy 3 lat nie będzie chciała się nim bawić bo będzi dla niej ciężki do rowadzenia i nic zza niego nie będzie widziała:tak:lepiej teraz kupić taki tani malutki typu parasoleczka np w realu są po 25 zł na allegro niby w podobnej cenie ale dojdzie koszt wysyłki:sorry:a do tego dokup jej lalę albo misia i będzie miła mamusi mała co wozić albo jakieś ubranko dla niej:tak:bo wózio owszem ładny ale sama się przekonasz że nie będzie umiała sobie z nim poradzić:tak:
Co doświadczona mama, to doświadczona, ja tam jeszcze nie w temacie, moaj dostała latem taką zwykla spacerówkę parasolkę, leciutkie, na poczatku zamiast ją pchać , to nosiła:-D:-D:-D

U mojej lalak by się nie sprawdziła, ale reszta pierwsza klasa, o tym warsztacie nawet sama myslalam, jak byly w Carrefour, ale zmietli mi sprzed nosa, za długo się zastanawiałam. A namiot-no rewelka, moej by pasilo, póki co matka robi jej namiot za stolika, koca i poduszek:-D:-D:-D

Zamowilismy lame z grilla
Łooo, a to się je???:-D:-D:-D

HI HI ,JA DZIŚ MAM TEŻ BIGOSIK ,ALE TAKI ZWYCZAJNY ,NIE SWIĄTECZNY
lUNA WYjaśnij mi ,bo nie czaję,jak krojąc kapustkę sobie nadgastek pokroiłaś???:tak::-D
Madziula nie mam pojęcia, no trochę się spieszyłam, załzawiona, z maseczką na gębie , mała mi na nodze wisiała i samo się zrobiło, chyba:sorry:

co do huggisów u nas to samo wcale się nie sprawdziły szybko przeciekały najlepiej sprawdzają się dada

a ja jestem taka zła że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurier obudził mi antka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i już nie śpi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:marudny:wściekła/y::wściekła/y:pomijam fakt że facet z allegro dzień przed wysyłka puścić meila że wysyłka będziejutro nie wysłał a ja nie miałam kasy w domu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kurier będzie jutro na szczęście ale antek już nie śpi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no się wykrzyczałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No, u mnie huggisy do dupy:-D, nie nadawały się, przemakały moment. Używam tylko dady, czasem mama kupi jakieś w tesco, ale to do siebie ( tzn zeby dziewczyny u niej miały, hihi)
A co do kuriera, ja mam listonosza, któy nie uważa pukać tylko dzwonić ii to jak do pożaru, jak go zjeb... na czym świat stoi jak mi małą obudził, to teraz puka tak cicho, że musi po jakimś czasie pukac jeszcze raz tyciu głośniej, tak się boi-ale jak sie mnie nie bac???

Gdzie nasz wątek kulinarny założony przez joanne ,ślepa jestem ,albo wcieło????:szok:
no siem spóźniłam:cool2:, ja mam nowy adres w zakladkach, pożądeczek robiony był, to widać.

Teściowa kupiła Helece tatrzyk kukiełkowy :eek: Kupiła go miesiac temu:

NOWY TEATR TEATRZYK Z PACYNKAMI i studiem DŻwięk (839246588) - Aukcje internetowe Allegro

Zapłaciła połowę ceny z tej aukcji :szok::szok::szok:
OOO, świetna sprawa, ja widzialam coś podobne w biedronce kiedyś chyba, ale tez drogie i nie kupiłam, z reszta, u nas to na chwile by było.
Moja to lubi usiąść i sama cos kombinować, coś zamykac, otwierać, przekładać, przeciskać, no manualnie zdolna dziewoja:tak:

a sąsiad dom lampkami ubiera............................................................... a dzieci mu pomagają.............machają..................liżą szyby .....................
:-D:-D:-D:-D:-D

A moja się zbuntowałą, obiadu nie chciala, tośmy ja olali ( b chciała kiełbasę na bigos zjeść ) i się rozbeczała, to ją dale olewaliśmy ( ostatnio coraz czesciej takie scenki odchodzą, bo P przychodzi z pracy padnieęty i z chałasu i jak ta odwala, to albo ja albo P jej ustępujemy-ale powiedzialam dziś koniec! ). Noo i się wkurzyła, to i ja się wkurzyłam, bez słowa zrobiłam mleko w butli ( ale bez kaszki ) założyłam papmpka i do łóżeczka, tam poryczała jeszcze soie z 10 min i zasnęła. Zawsze byłam taka dumna, że ona mi takich scen nie robi, ze dobrze nam idzie a tu proszę chwila nieuwagi i gotowe.

Idęę bigoś miensznąć, bo się przypali

Luna nie przejmuj sie to poczatki:-D:-DZaczekaj az zacznie Ci/Wam pyskowac.Oczywiscie wszystko bedzie w Waszych rekach.Ale widze ze mamausi stanowcza wiec nie powinno byc wiekszych klopotow;-)
A lame sie je:-D:-Dostatnio jak ja jadla to podawali do niej ryz z orzeszkami:szok: nie berdzo mi ten ryz podchodzil ale dobra salatke mieli:rofl2:

No jak jej dam teraz wejśc sobie na głowę to będą stracona!
Ciekawe jak długo pośpi... Jak nie obudzi się do 17 to będę działać, bo później będzie meksyk z zaśnięciem wieczornym...
Kurcze, miałam kilka na prawdę rewelacyjnych przepisów na sałatki, ale jak nam się komp posypał, to wszystko przepadło i przepisy też...

MH a jak ty to znalazłaś???????????????
natalineczka to ma malutka zagadkę d;latego musi czaruś szybko iść bo paczka budzi duże zainteresowanie:-D:-D:-D
miałam kiedyś tzn tydzień temu czyste okno w pokoju.............................ale mam dzieci...........................a sąsiad dom lampkami ubiera............................................................... a dzieci mu pomagają.............machają..................liżą szyby .....................ech................
a ja mam psa:-D który wychodzi na balon siku tam jest mokro i jak chce wejśc to skacze po szybie i tez straszliwie wylgąda juz po 30 mmin od umycia:-D:-D:-D:-D a i lubie do lustra skakać i sie bawić sama ze soba:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

dziewczyny jak by mnie jutro nie było to znaczy że albo mnie zamkneli bo pozabijałam dzieci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo się pochlastałam i już mnie nie będzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo jestem w wariatkowie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oszaleję z nimi krzyczą drą się antek wyje bo nie wyspany:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Malinus cierpliwosci jeszcze troche i dzien sie skonczy:sorry:

Ja Laurze wyciagnelam wszystkie zabawki zeby sie zajela bo chodzila i slinila nas:-D:-D
Moj pojechal to ja moge posiedziec troche przed kompem a nie z dolotu:-p

Medeuska a Ty zamiast z psem na spacer to na balkon:-D:-D

reklama

a dziękuję bardzo :-)

A co to nie zaznaczyłam cytatów?

No i jak tylko pochwaliłam, że śpi to przyszła wybudzona, hihi, leży pod taty pluszowym szlafrokiem i mini mini ogląda, musiałam ją przekupić, żeby dała sobie noś zakroplić.
I tak się zastanawiam, czy warto iśc do lekarza, ona nigdy antybiotyków jej nie przepisuje, bo mówi, że to koń, nie dziecko i to ruski w dodatku. To co zwykle nam przepisuje to mam więc małą faszeruję i jeśli w 3 dni nie przejdzie to dopiero wtedy będę dzwonić. Boję się, że w tej przychodni to zwykłe przeziębienie na jakiegoś wirusa grypy zamienimy.
No zjadłam śniadanko, zaraz wezmę się za okna od środka, od zwwn pomyję jak dojdziemy do siebie, albo P mi to zrobi. Chciałam iść na poczte i po zakupy, ale P wymyśił mi szybki obiad i zakazał wyściubiać nos z domu. Sam zrobi zakupy, my mamy się kurować:tak:. No jak go nie kochać...
Kurcze Malina, coś miałam C napisać, aha, apro pos puzzli-nie chce któraś takich ?:

luna ja bym na razie nie szła bo złapie rzeczywiście coś gorszego,kuruj na razie ja sama :tak::tak::tak::tak:

No

A to moja pociecha wczoraj po kąpieli, zasnęła w pół minuty, jeśli nie szybciej, jak zakładałam jej pampersa i przebierałam nawet nie mruknęła, hihi

Normalnie przypomniało nam się jak to było takie maleńkie, zawiniątko słodkie

ale słodka,jak bobasek mały :-D:-D:-D:-D:-D

dzizewczyny mam pytanie.. bo sie zastanawiam czy dobrze peesel napisałam jak mi babka w urzedzie dyktowała cy nie....

jaki pocczątek mają wasze dzieci?

bo ja zapisałam maksa 09 30 14 a sie zastanawiam czy zamiast 30 nie powinno byc 10 tak jak w naszych rok miesiąc dzien, czy moze jakies nowe zrobili od 2000 roku ?

teraz jest iinaczej z tymi peselami,dobrze napisałaś Oliwka teżzamiast zera ma wpisane 2 w peselu,masz ok:tak::tak::tak:

Moj brat byl z laska na galeriankach usmiali sie z glupoty tych lasek.Podobno fajny:-)

My spadamy na zakupki

oj fajny fajny ja też się śmiałam jak głupia z tego filmu :tak::tak::tak::tak:

tak myslalam jeszcze dzis o tych wozeczka dla Oliwki i przegladalam allegro i chcialam ten wozeczek wiklinowy Ale wydaje mi sie ze normalny wozek bedzie bardziej praktyczniejszy i stabilniejszy

I co o tym myslicie Raczka jest regulowana I najmniej ma 52 cm to fajnie
I jest z tego i gondolka i spacerowka Mysle ze w lato Oliwce bedzie lepiej wyjsc z takim na spacer niz z wiklinowym No i sie sklada wiec zawsze mozna zlozyc jak sie oli akurat bawic nie bedzie bo miejsca jest coraz mniej na te zabawki
Wiklinowy jest sliczny ale mysle ze mniej trwaly i mniej pratyczny

HIT CENA!!! 3 FUNKCJE WÓZEK DLA LALI,POSCIEL,NOSI (836603101) - Aukcje internetowe Allegro

Oliwka ma bardzo podobny :tak::tak::tak::tak::tak:

ale twoja Oliwka nie wiem czy da rade go prowadzić,moze być jej na razie za ciężko,kup jej zwykłą parasolkę jest lekka będzie zadowolona :tak::tak::tak::tak:
Oliwka tez miałą na początku parasolke i sprawdziła sie superowo :tak::tak::tak::tak:

fajne :tak::tak::tak::tak::tak:

warsztat Oliwka miała,fajna zabawka,bawiła się nią często,a namiot to chyba taki Oliwce kupię bo mi sie spodobał :-p:-p:-p:-p:-p:-p

dziewczyny jak by mnie jutro nie było to znaczy że albo mnie zamkneli bo pozabijałam dzieci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo się pochlastałam i już mnie nie będzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:albo jestem w wariatkowie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oszaleję z nimi krzyczą drą się antek wyje bo nie wyspany:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

spokojnie oddychaj :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

malinka dasz radę niedługo dzień się skończy jeszzce troszkę,jutro będzie lepiej :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a Oliwka mi kipisz w szafie robi,wlazła do szafy i wszystko z niej wyrzuca :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przez 32 dni nauczyła się koja gwiazda "Jedzie pociąg z daleka"-refrenu i teraz chodzi i cały czas to śpiewa:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

moja mała zdolniacha:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Do góry