reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

tez spadam moze pozniej uda mi sie usiasc do kompa

koncze informacja iz ma padac snieg - hurrrrra uwielbiam snieg :-D:-D:-D:-D jak dziecko ale tak to jest jak sie ma brata 7 letniego snieg , bałwan , sanki itp.
martie sie tym ze w tym roku to sobie przez okno popatrze ale dobre i to
jeżeli ten śnieg łaskawie raczy spaść;) bo już 9 grudzień a jego jak nie ma tak nie ma..., już dawno nie pamięta żeby do tej pory nic nie spadło..,a na świętau mnie też nie ma padać..aż smutno mi się robi jak o tym pomyśle bo tak lubię śnieg/...

reklama
maz wrocil z pracy i musialam z nim spedzic troche czasu :)

mea a bierzesz cos na uspokojenie??:-D
bo bez lekow to chyba bym sie nie opanowala zeby jej nie walnac:-D
jaka bezczelna franca..
powiedz jej ze Twoje uszy nie sa przystosowane do sluchania wariatek i neich sie nie odzywa pi.a....

powiedzialam tylko grzecznie "moze mamusia stad wyjsc ??!!"

mea !!!!!!!! ale babsko ! kurde ale te stare babska to wredne sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam nadzieje ze ci chociaz troche humor poprawilam !! bo ja sie raczej nie przejelam :)

ja postanowiłam ze jak w pt zdam egzamin i przesiedze w sb w szkole to od niedzieli zaczynam "wywoływać" nie wiem jeszcze jak ale cos wymysle :-D:-D:-D

wez przyklad z anki :)

No Twojej tesciowej to medal normalnie! :eek: A moze to ona Asie dzis na ulicy zaczepila bo z tego co widze to ten sam gatunek :-)

a cholera wie czy tez moja tesciowa nie szlaja sie gdzies po wolowie !!!

jak sie tak bedziesz bzykac to ty nie dotrwasz !!

kurna ja to nie wiem jak wygladaja wody ... moja mama mi mowila ze bede wiedziala ze to wody i juz !!
e moja mama wlasnie mnie nawiedzila i mowi ze to moze byc to.. tesciowa nie rodzila naturalnie wiec nie wie..
Anka kurde rodzisz czy jak ? ale podnieconam normalnie jak ja bym rodzila ahahha

NO i masz pobzykala sie i przepchnol komin hahahahahhaha !
:-D zabijasz mnie babo !!!!
kto sie ze mna zaklada ze anka rodzi ?? ja obstawiam najblizsze 3-4 dni :)
moja mama obstawia ze do jutra sie uwine :p
NO taz ja ciebie normalnie ij low ju !!!!!!!!!
A jak nie pachnie wogole to moga byc to wody hahahahah !! Przynajmniej moje jak sie saczyly to nie pachnialy zadnymi rybami jak to wczesniej laski pisaly tylko pachnialy slodko jakos tak :-D:-D:-D zawsze inna bylam ahahahhahah ....lednow wyczuwalny byl ten zapach ! Anka normalnie moze rodzisz ? NO ja podniecona ahhaha !

!
ej ja sie boje... ja jeszcze nie chce...
Anooola jaki Ty masz wielki brzuch!!:-)

.
uznam to za komplement :p

se wam mowie ze jeszcze jestem..
krzyz mi daje popalic.. brzuch juz teraz nie boli ciagle...
ale ostatni ból był jakieś 15 min temu... i przechodzil od krzyza do dolu brzucha.. no i dalej mam mokro w gaciach ze tak powiem..

e moja mama wlasnie mnie nawiedzila i mowi ze to moze byc to.. tesciowa nie rodzila naturalnie wiec nie wie..

moja mama obstawia ze do jutra sie uwine :p

se wam mowie ze jeszcze jestem..
krzyz mi daje popalic.. brzuch juz teraz nie boli ciagle...
ale ostatni ból był jakieś 15 min temu... i przechodzil od krzyza do dolu brzucha.. no i dalej mam mokro w gaciach ze tak powiem..

wlasnie mialam pytac czy jeszcze jestes ... ale bedziesz swinia jak urodzisz teraz no !!! chociaz jutro konczymy 37 tydzien wiec jest OK :) ciekawe czy zdazysz jeszcze jechac do plewki jutro - na ktora masz wizyte ??

Ania, one Cię chcą koniecznie na porodówkę wysłać - nie daj się :laugh2:
Emwu, te obrzęki to normalne ponoć - ja tak spuchłam że aż zaczęłam pękać...
Asia, świetnie wyglądasz a gadaniem głupich bab się nie przejmuj

a mnie dziś moje dziecko prawie że przyprawiło o zawał serca... pojechałam na KTG, podłączyli mnie i leżę, i słucham serduszka i mi się chyba przysnęło. nagle budzi mnie lekarka i mówi "proszę się położyć na bok, bo zapis brzydki, tętno dziecka ciągle spada i się w ogóle nie rusza". ja zerkam na zapis a tam normalnie linia ciągła!
zleciały się położne, lekarki i mój gin i kręcą mną, każą wypinać tyłek, to brzuch. wreszcie młody zaczął wierzgać to zostawili mnie w spokoju i kazali leżeć.
Dzióbek mój się tak wkurzył, że go pobudzili, nie dali mu spać, że dopiero przed chwilą się uspokoił.
jakie wytłumaczenie? albo faktycznie spał albo coraz mniej aktywny przed porodem, choć zapis zaczął się ładnie. do tego ciśnienie mi skoczyło na 145/100 ale puścili mnie do domu i jak do wieczora się nie poprawi to mam wracać na IP. ciśnienie spadło, zaraz zjem coś i będę liczyć ruchy.

a co do czopa, to ja już nic nie wiem - wczoraj lekko pokrwawiło a dzisiaj mam śluz jak katar - szklisty, biało-żółto-zielonkawy.

Ostatnia edycja:
wlasnie mialam pytac czy jeszcze jestes ... ale bedziesz swinia jak urodzisz teraz no !!! chociaz jutro konczymy 37 tydzien wiec jest OK :) ciekawe czy zdazysz jeszcze jechac do plewki jutro - na ktora masz wizyte ??
na 12 dopiero...
a teraz mój ból zamienił się w jakieś kłucie w okolicy pepka :/
Ania, one Cię chcą koniecznie na porodówkę wysłać - nie daj się :laugh2:

a mnie dziś moje dziecko prawie że przyprawiło o zawał serca... pojechałam na KTG, podłączyli mnie i leżę, i słucham serduszka i mi się chyba przysnęło. nagle budzi mnie lekarka i mówi "proszę się położyć na bok, bo zapis brzydki, tętno dziecka ciągle spada i się w ogóle nie rusza". ja zerkam na zapis a tam normalnie linia ciągła!
zleciały się położne, lekarki i mój gin i kręcą mną, każą wypinać tyłek, to brzuch. wreszcie młody zaczął wierzgać to zostawili mnie w spokoju i kazali leżeć.
Dzióbek mój się tak wkurzył, że go pobudzili, nie dali mu spać, że dopiero przed chwilą się uspokoił.
jakie wytłumaczenie? albo faktycznie spał albo coraz mniej aktywny przed porodem, choć zapis zaczął się ładnie. do tego ciśnienie mi skoczyło na 145/100 ale puścili mnie do domu i jak do wieczora się nie poprawi to mam wracać na IP. ciśnienie spadł, zaraz zjem coś i będę liczyć ruchy.

a co do czopa, to ja już nic nie wiem - wczoraj lekko pokrwawiło a dzisiaj mam śluz jak katar - szklisty, biało-żółto-zielonkawy.
nie dam się :-D

oj biedna... musiałas sie nieźle nastrachac..
mam nadzieje ze to tylko przejsciowo Danielek sie rozleniwił albo coś..

jakie wytłumaczenie? albo faktycznie spał albo coraz mniej aktywny przed porodem, choć zapis zaczął się ładnie. do tego ciśnienie mi skoczyło na 145/100 ale puścili mnie do domu i jak do wieczora się nie poprawi to mam wracać na IP. ciśnienie spadło, zaraz zjem coś i będę liczyć ruchy.

moze maly gdzies sie schowal przed glowica bo chcial spac ?? a go tak brutalnie obudzili !!! a czop moze na raty odchodzic ...

Kopciuszku ja też mogę z Lenką przyjechać???
wstaw przepis na pączki jeśli możesz bo ja jeszcze nigdy tego nie robiłam i nie umiem a chciałabym spróbować

Mozesz smialo przyjechac;-)tylko jesli karmicie piersia to raczej paczki sa nie wskazane.
A przepisik wstawie tylko ze pozniej,teraz maz siada do kompa;-)

no no zeby nie mial racji !!! jutro pojdziesz na wizyte i sie okaze ze rozwarcie na 3cm :) ja ide w piatek na wizyte ale o rozwarciu u mnie nie ma co mowic bo ja ciagle mialam szyjke dluga i twarda !!!

Oj rozwarcie moze cie niezle zaskoczyc:tak:

Asia wyglądasz wspaniale :)
a że masz troche brzuszka jeszcze to normalne...
po cesarce nie bedziesz od razu naiwaniac brzuszkow czy cos..
ślicznie wygladasz :)

a ja poeksperymentowalam..
poszłam sie wysikac.. a kolezanka mi poradzila zeby zobaczyc co ze mnie leci.
zebym rozlozyla bialy recznik i stanela okrakiem nad nim..
to sie wysiusiałam wytralam..
stoje
a za chwile takie chlust.. takie małe chlust.. i potem tylko kap kap..
patrze na recznik i to takie podżółcone..
se mysle no siara ale sie zesikałam.. wącham a to w ogole nie pachnie.. no i co to moze byc??
dodam ze nie jest to konsystencji śluzu tylko wody bardziej

Ja bym pojechala na twoim miejscu na IP:tak:lepiej niech to sprawdza;-)

kto sie ze mna zaklada ze anka rodzi ?? ja obstawiam najblizsze 3-4 dni :)

Aska poprawic ci humor ?? moja tesciowa mi przed chwila rzucila tekstem "NIE SIEDZ NA TYM FOTELU /chodzi o moj fotel do biurka taki obracany/ BO ON ZA CHWILE SIE POD TOBA ZAWALI ... ON NIE JEST DOSTOSOWANY NA TAKIE OBCIAZENIA!!"
mialam ochote dac jej w ryj !!! piz.a nawet nie wie ile ja waze !!! dowiedziala by sie za to jaka mam sile w rekach !!!

Nie no jak zwykle sie usmialam:-D

ASIU czym ty sie przejmujesz,przeciez tusza nie jest w zyciu najwazniejsza:no:ja bym jej odpowiedziala ze moze i jestem gruba ale za to mam wspanialego syna:-)i bylabym dumna z tego:tak:
Masz myslec tak jak sama napisalas
"2 ciaze za soba ,2 cudownych dzieci i kochanego meza ktory twierdzi ze kocha mnie taka jaka jestem"

reklama
To rzeczywiscie jest ciezkie ze hej ....
ale moj maz sie przyzwyczail i sie nie budzi chyba dlatego ze przekrecam sie na kazda strone co 20 min -poprostu ból bioder jest nie do wytrzymania i przekrecam sie zeby jedno moglo odpoczac pozniej drugie ... biodra sa prawdziwa moja udreka w ciazy...

Oj mam to samo- te biodra to jest jakaś masakra. :szok:

problemy ze zmianą pozycji to chyba przypadłość dużych brzuszków;) ja zawsze byłam ciepłolubna ale odkąd jestem w ciązy ciągle mi gorąco, szczególnie w tych ostatnich tygodniach, adzisiaj przesałam całe 7godz bez obudzenia się:)~!

Mi teraz też ciągle gorąco i nawet często mi się zdarza w nocy, że muszę zmieniać piżamę, bo jestem cała spocona (a wcale nie mam grubej kołdry) :-D.

Do góry