a kiedy idziesz do szpitala jutro ? zostawiłaś komuś swoje namiary albo wzięłaś od kogoś żeby dać znać co i jak ?Jestem po wizycie i mam skierowanie do szpitala bo szyjka macicy jest strasznie krotka i sie otwiera i na dodatek mam za malo plynu owodniowego i dziecka nie ma jak sie obrucic do porodu i podejmna decyzje czy porod naturalny czy bede miec cesarke.

i widzę ze w większości udane wizyty
super tylko czekać na 1 rozpakowaną ;-):-)ja torbę spakowałam i sama nie wiem czy wszystko na pewno ładowarki muszę później dorzucić i dokumenty ;-)potem jeszcze spakować muszę cos na odbiór jak mąż przyjedzie ale to może w chwili natchnienia
;-)ale torba coś mi się nie kiepsko zamyka ledwo dopiełam;-) ale pobrałam i to co mają w szpitalu chociaż 5 pieluszek , 1 komplecik ubranka , podpaski , ręcznik papierowy i takie tam drobiazgi bo czasem pojadę do innego szpitala a mój będzie panikować że coś znaleźć nie może 
i dowiedziałam się od mojej mamy że u nas też zakaz odwiedzin do odwołania
ciekawe czy tatusiów na porodówkę wpuszczają 
co mnie zszokowało i pan dr dodał zaraz, że prognozuje go na 3,5 w 38 tygodniu ciąży kidy to ją zakończymy.
to jest dla mnie dziwne, że tydzien, nie wiem.. .dał mi tak na wszelki wypadek?
;-)
Kurde ,kazda kobieta powinna sama decydowac o sobie,obojetnie czy ma wskazania czy nie...Nawet strach przed porodem SN powinien byc traktowany powaznie....Ja,nie ukrywam,ze boje sie porodu-mam prawo,mam niski prog bolowy,znam swoj organizm...Kiedy zwierzylam sie z tych strachow mojej lekarce,pytanie bylo krotkie: czy chce urodzic przez cc,jesli ma byc to dla mnie mniejszym obciazeniem psychicznym to ona juz wpisuje w karte i koniec tematu.Zastanawialm sie kilka dni ale jednak podjelam decyzje,ze porod SN ale z furtka otwarta pt. PDA czyli znieczulenie zewnatrzoponowe. Nie wiem czy skorzystam,ale papiery dla anestezjologa mam wypelnione...I jakos psychicznie mi lzej....

bocian ją przyniósł, czy w kapuście była???
także mam niecałe 13 kg na plusie i raczej nie przybędzie już za dużo skoro przez ostatnie 1,5 miesiąca przytyłam tylko około 1,5 kg
próbuje 5 min i ni cholery,na to pan doktor kazał mi usiasc i sam zaczął walczyc z ekspresem i nie da rady