reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Właśnie- najlepsze jest to, że kompletnie żadna nie pije i w ogole nie wie jak to można do ust brac :tak::tak::tak::tak:
Ok.. umówmy się... nikt tu nie naduzywał alkoholu ale nie mowcie mi, że wam się nie przytrafiło z jakiejś okazji wychylić więcej tych lampeczek i poczuć miły szum w główce. :-D
Karoli - te pokoje boskie, na jedym wygląda jak fabryka i te łóżeczka dla dzieci - ale wanna boska, wyobraź sobie, że w niej siedzisz. ;-)

hehehe Kaja mi sie nawet nie raz za młodszych latek przytrafiło poczuć szum nie tylko w głowie ale i w kibelku hahaha ;-):-p

aga - ja tez jestem idealnym przykładem anty syndromu winia gniazdka - ja jedyne co sobie wije to wygodne łózko dla mnie :) dużo poduszek i cieplusia kołderka i nic więcej nie wije :laugh2: pranie, sprzatanie? prasowanie :szok::szok::szok: pojęcia jak najbardziej mi obce - jedyne co mnie nie męczy to wciskanie guziczka na allegro "kup teraz" hehehe bo przelewy to już nawet M robi bo jak on chce płacić to nie będe się przecież kłuciła :-D:-D:sorry:

ASIAX co do tego grejfruta to watpie bo ja zjadam nieziemskie ilości wszystkich sytrusów możliwych i jeszcze w dwupaku siedze :)

paula3 my z moim M już sobie prezentów naszczęście nie robimy ! mamy wyremontowany dom, nowe sprzety a i wielka wyprawka dla Małej więc kupie mu ewentualnie czekolade - która pewnie i tak sama zjem bo on nie przepada a ja za to na widok samotnie leżącej czekolady się cała trzęse :laugh2::laugh2::laugh2:

heh co do odziałów połozniczych to w mojej sali do porodu rodzinnego jest nawet telewizor hahaha - już ise śmiałąm z M że jak będe rodziła w godzinach emisji Brzyduli to jak znalazł ! nie przeocze żadnego odcinka hahahaha :laugh2::laugh2::laugh2:

Paula ja tez sobie myslalam o tych fotelach po szkole rodzenia jak byl wyklad na temat porodu i uzytkowania tego fotela. To jest dla mnie niewyobrazalne. Poza tym ja nie chce na nim lezec milion godzin rozkraczona z cipka za przeproszeniem na wierzchu :szok:
No wiec Pani polozna w szkole przedstawila kilka innych pozycji do rodzenia. Musze przestudiowac, tylko czy jak np. wybiore te na kucki,to czy nie zrobie siusiu??? Bo to taka lesno-siuskowa dla mnie pozycja:cool2:

hahahhaha myśle że w tym momencie bedzie Ci obojetne czy zrobisz siuśku czy nie !!! lej gdzie popadnie ! wkońcu mamy prawo do wszystkiego hahah :-D;-) -- oj oj ale mam dzisiaj humorek jakiś taki..... dziwny :-)

hehe Gosieeeek jak Ty możesz o stopach w takim momencie myślec :laugh2: lekarze pewnie nie jedne stópki już wąchali więc nawet jak Ci będa śmierdziały to oni sa przyzwyczajeni hehehe :rofl2:

ide do kibelka - bo tak piszecie o czopach to sobie też sprawdze czy mi nie leci :-);-):-)

reklama
Karoli, Paula, moje ciążowe sny są mocno zakręcone ... dzisiaj śniło mi się, że ktoś podłożył bombę i zostawił instrukcję jak ją rozbroić ... a instrukcja zawierała całą masę baaardzo dziwnych zachowań seksualnych ... a jak wzięliśmy się do roboty, to nakryły nas moja ciocia i babcia :eek:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
piękne!!

A myślicie, że jeśli faktycznie strzelę sobie lampkę szampana, czy winka tuż przed porodem to nie będzie to źle widziane na porodówce ? Obawiam się ze taka jedna lampka może na mnie zadziałać po takim czasie abstynencji i nie chce potem oglądąć na tvn24 newsa o wyrodnej pijanej matce :)
No własnie myślę nad tym intensywnie i zaraz maila napisze do mojej położnej co ona na malutką lampkę szampana przed porodem - przy pierwszym porodzie zanim do końca dotrzesz to nawet kropli nie będzie w tobie tej lampki bo wszystko wypocisz i wymęczysz w skurczach:eek: nie wiem gdzie rodzisz, ale jak mi odpisze, to powiem jak na Żelaznej z tymi lampkami szampana czy wina:-D

Tysiolek: ale się uśmiałam jak czytałam twojego posta - i ta biedna samotna czekolada - hahaha - jak czytam o Tobie to jakby siebie widziała - łóżeczko, czekoladki - i tez siedze non stop na allegro i jeszcze na BB - a te klikanie męczy;)))

A nie wiem jak twój małżonek, ale mój codziennie mi mówi - żebyś tylko nic tu nie sprzątała i wogóle nic się nie wysilaj - masz leżec i o nasza córkę dbać - no więc ja grzeczna żona jestem i mi z tym dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No własnie myślę nad tym intensywnie i zaraz maila napisze do mojej położnej co ona na malutką lampkę szampana przed porodem - przy pierwszym porodzie zanim do końca dotrzesz to nawet kropli nie będzie w tobie tej lampki bo wszystko wypocisz i wymęczysz w skurczach:eek: nie wiem gdzie rodzisz, ale jak mi odpisze, to powiem jak na Żelaznej z tymi lampkami szampana czy wina:-D

Koniecznie daj znac o tym szampanie.
Bo ja nie ukrywam juz sie na niego nastawilam. Wiem juz nawet jaki chce. Martini Asti:-p
A poza tym wydaje mi sie, ze przed porodem bedzie mi bardzo niedobrze, a ze szampan babelkowy to mi sie ladnie odbije i moze nudnosci przejda;-):-)

A mnie od 30 min strasznie brzuch boli jak na @ mam nadzieje ze przejdzie. MUSI:eek::eek: Bo dzis w planach zakupy a jak bedzie dalej bolalo to az strach jechac do centrum handlowego.

Dziewczyny wrociłam z toalety własnie i chyba mi czop odchodzi :szok::eek::szok::eek: gesta wydzielina i biaława taka to własnie ten CZOP :eek::eek::eek: ??? Cały czas czuje jak mi leci na wkładke jasna cho..... sama w domu jestem jeszcze przez godzine. A do tego brzucho twarde :eek::eek:
tzn.biały sluz czy takie glutki czy galaretkowate cos:eek:hmm ale nie martw się gdyby nawet to był czop a nie jest podbarwiony krwią to do porodu jeszcze czas:tak:a bóle może weź ciepła kapiel jak ustapia to jest ok a jak bedą się nasilały to szybko do szpitala:sorry:

patrysia86 tan śluz to tak prawie jak galaretka taki ciągutek bo w palcach sie nierozerwał. Juz dzwoniłam do meza zaraz przyjedzie i wskakuje pod prysznic sama sie boje ze mnie mocniej dopadnie. Brzuch jakby zwolnił ale zaczeło promieniowac tak jakby na nerki a tak wlasnie bolalo podczas okresu.Póki co leze i czekam na meza

A ja właśnie napisałam maila do szpitala, żeby mi napisali co mam ze sobą zabrać a czego nie :eek: Może odpiszą :sorry: Poza tym kumpela stwierdziła, że będę miała przej***ne bo będę miała skurcze z krzyża bo teraz strasznie łupią mnie plecy :eek:

Leśno-siuśkowa pozycja :-D:-D:-D super pozycja i porządnie nazwana, konkretnie i wiadomo o co chodzi. To jedna z lepszych pozycji i jak coś puścisz się nie przejmuj... i pewnie tak będzie.
sylwia- miałam napisać wcześniej -akcja z kozaczkiem była boska naprawdę :-D
matko jak sobie to dzis przypomne to jeszcze csie czerwona robie:tak:
Kaja heh, siuski to ja jeszcze przezyje, gorzej jak mi cos brazowego wyleci :szok::laugh2:
:-D:-D:-D
To ja już nie wiem. Czy na każdej porodówce są samoloty?? Ja myślałam, że rodzi się na normalnym łóżku :eek: Mnie poród nie przeraża, raczej bardziej obawiam się o swoje serce :-( że będzie zmęczone a lekarze w porę tego nie zauważą. Czułabym się lepiej gdyby podłączyli mnie to tego urządzenia co monitoruje pracę serca:sorry: i co najdziwniejsze obawiam się, że stopy będą mi brzydko pachnąć a tu lekarz czy położna będą zaglądać i nie będą chcieli mi pomóc tylko będą odchodzić bo ze smrodku nie dadzą rady. :eek::szok: Nie mam z nimi problemu ale jakoś sobie tak ubzdurałam :happy: U gina z resztą mam to samo zawsze zaciśnięte palce u stóp i taki dyskomfort:laugh2:
A masz jakies problemy z serduchem?ja mam arytmie i tez sie boje:tak:
A mnie od 30 min strasznie brzuch boli jak na @ mam nadzieje ze przejdzie. MUSI:eek::eek: Bo dzis w planach zakupy a jak bedzie dalej bolalo to az strach jechac do centrum handlowego.

Dziewczyny wrociłam z toalety własnie i chyba mi czop odchodzi :szok::eek::szok::eek: gesta wydzielina i biaława taka to własnie ten CZOP :eek::eek::eek: ??? Cały czas czuje jak mi leci na wkładke jasna cho..... sama w domu jestem jeszcze przez godzine. A do tego brzucho twarde :eek::eek:
a moze wiecej sluzu ci tylko poleciało?jak beda skurcze to koniecznie do lekarza:tak:

Tak Gosiek nic tylko sluchac tych kumpeli i z nimi rozmawiac. Sa takie zyczyliwe, az do przesady. Jak moja mnie zeschizowala co do tego, ze jestem chuda i przez to mam maly brzuch i czy wszystko w porzadku z moim synkiem:wściekła/y:

reklama
Uch, nie dam rady chyba nadrobić, strasznie dużo tego! -.-" A póki co zmykam, bo muszę jeszcze męża na zakupy wyciągnąć jakieś, a potem jeszcze trochę sprzątania mnie czeka (co powoli idzie, bo przecież nie będę się forsować:p). Jutro robimy małą imprezkę, bo tak jakoś nie ma okazji się spotkać ze znajomymi, a już niedługo święta i czasu nie będzie. Co do sylwestra, to jeszcze nie wiem, jak go spędzimy, ale coś czuję, że chyba w domku zostaniemy tym razem.

Spróbuję jeszcze wieczorem zajrzeć, bo w weekend to może być różnie z czasem. :) Pozdrowionka!!!

Do góry