reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
narazie zostane w domu i poleze a jak sie cos zacznie dziac to pojade do szpitala...

macy no masz racje ostatnimi czasy cos zaniedbalam styczniowki ale podczytuje Was co jakis czas:-)

agagsm mnie tez to zdziwilo ze lutowki juz sie rozpakowuja a u nas jeszcze wszystkie w dwupaku:-) ciekawe ktora bedzie pierwsza

Paula ja tez sobie myslalam o tych fotelach po szkole rodzenia jak byl wyklad na temat porodu i uzytkowania tego fotela. To jest dla mnie niewyobrazalne. Poza tym ja nie chce na nim lezec milion godzin rozkraczona z cipka za przeproszeniem na wierzchu :szok:
No wiec Pani polozna w szkole przedstawila kilka innych pozycji do rodzenia. Musze przestudiowac, tylko czy jak np. wybiore te na kucki,to czy nie zrobie siusiu??? Bo to taka lesno-siuskowa dla mnie pozycja:cool2:

Ostatnia edycja:
Właśnie wstałam z południowej drzemki :) Ale dziś obiecałam sobie, że nie będzie tak bezproduktywnie jak wczoraj i jak tyko Was nadrobie to posprzatam łazienkę.
A myślicie, że jeśli faktycznie strzelę sobie lampkę szampana, czy winka tuż przed porodem to nie będzie to źle widziane na porodówce ? Obawiam się ze taka jedna lampka może na mnie zadziałać po takim czasie abstynencji i nie chce potem oglądąć na tvn24 newsa o wyrodnej pijanej matce :)

KAROLI ale mi sie teraz przypomniały te sale porodowe czy gdzie cc robia potem tam gdzie się lezy po porodzie aż ciarki przechodzą bo to takie szpitalne:sorry:
Co do pozycji nie wiem jak u innych ale ja wolałabym na stojaco czy na okucku rodzić bo jak mnie wzięto na łózko to odrazu synka juz tak fajnie nie czułam tzn.ze schodzi i ciężko mi tak szło przeć:sorry:a niestety we większości porodów u nas w szpitalu to standart że jak juz przeć bedziesz to na łóżko i doopa:confused2:ale za to fajnie sie siedziało podczas rozwierania się szyjki na sako o ile nie myle nazwy co jest tak inaczej:tak:ale juz przy partych kurcze tym razem sie uprze że nie chce na leżaco bo jest tak naprawde beznadziejnie:cool:

Leśno-siuśkowa pozycja :-D:-D:-D super pozycja i porządnie nazwana, konkretnie i wiadomo o co chodzi. To jedna z lepszych pozycji i jak coś puścisz się nie przejmuj... i pewnie tak będzie.
sylwia- miałam napisać wcześniej -akcja z kozaczkiem była boska naprawdę :-D

To ja już nie wiem. Czy na każdej porodówce są samoloty?? Ja myślałam, że rodzi się na normalnym łóżku :eek: Mnie poród nie przeraża, raczej bardziej obawiam się o swoje serce :-( że będzie zmęczone a lekarze w porę tego nie zauważą. Czułabym się lepiej gdyby podłączyli mnie to tego urządzenia co monitoruje pracę serca:sorry: i co najdziwniejsze obawiam się, że stopy będą mi brzydko pachnąć a tu lekarz czy położna będą zaglądać i nie będą chcieli mi pomóc tylko będą odchodzić bo ze smrodku nie dadzą rady. :eek::szok: Nie mam z nimi problemu ale jakoś sobie tak ubzdurałam :happy: U gina z resztą mam to samo zawsze zaciśnięte palce u stóp i taki dyskomfort:laugh2:

A mnie od 30 min strasznie brzuch boli jak na @ mam nadzieje ze przejdzie. MUSI:eek::eek: Bo dzis w planach zakupy a jak bedzie dalej bolalo to az strach jechac do centrum handlowego.

Dziewczyny wrociłam z toalety własnie i chyba mi czop odchodzi :szok::eek::szok::eek: gesta wydzielina i biaława taka to własnie ten CZOP :eek::eek::eek: ??? Cały czas czuje jak mi leci na wkładke jasna cho..... sama w domu jestem jeszcze przez godzine. A do tego brzucho twarde :eek::eek:

reklama
Do góry