reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

aasica moje wskazanie jest to ze to juz moja trzecie dziecko, poprzednie tez byly ciecia a drugi porod z komplikacjami za duzo by pisac ale po krotce krwotok peknieta macica odklejenie lozyska, wiec nie za wesolo bylo.

reklama
a ja wlasnie jestem w strakcie robienia krzywej :tak: przed chwilką wypiłam 75g glukozy. Bez cytryny, bo boję się cytrusów ze względu na karmienie, ale jak się popije odrobiną wody, to da się wytrzymać tę zakurzoną słodycz :-p
na czczo miałam 114, moze dlatego, że wczoraj miałam stresujący dzień i na kolację po 22 zjadłąm 6 kromek chleba z dżemem :sorry:
ciągle nie wiem, jakie są normy cukru dla zdrowego człowieka

AgMich - Ania zawsze będzie żyła w Twojej pamięci! a synka urodzisz szczęśliwie, nie ma powodu, żeby miało być inaczej :tak:nie moge się go doczekać :tak:

norma na czczo do 120 dla zdrowego człowieka:-D:-D:-D fajnie brzmi

AGA Ania tam trzyma za was kciuki dzielna z ciebie babka:tak::tak::tak:

ja zawsze wierzyłam że nasze aniołki tam się za nami wstawiają:tak:
choć jak pomyślę że synuś by kończył 4 latka 25grudnia też ciężko się robi ale jak patrzę na Natalkę i swój brzuch wiem że tak musiało być

Maria jak u ciebie???

Iza, poniżej normy dla nieciężarnych:

Poziom cukru we krwi na czczo < 110 mg%
Poziom cukru we krwi 2 h po posiłku < 140 mg%
Poziom cukru we krwi przed snem < 120 mg%
Hemoglobina A1c < 6%

Gabrielko, a Tobie jak teraz kazali mierzyć, po 1 h czy po 2h po posiłku?

Iza, poniżej normy dla nieciężarnych:

Poziom cukru we krwi na czczo < 110 mg%
Poziom cukru we krwi 2 h po posiłku < 140 mg%
Poziom cukru we krwi przed snem < 120 mg%
Hemoglobina A1c < 6%

Gabrielko, a Tobie jak teraz kazali mierzyć, po 1 h czy po 2h po posiłku?

czyli w tej normie na czczo sie nie mieszcze :zawstydzona/y:
po godzinie miałam 164, jeszcze godzina czekania...

emka - bo ja już wyleczyłam moją cukrzycę ciążową :tak: :-)

reklama
wiem wlansie
najpierw napisalam potem przeczytalam uwaznie ;p
kurde
6 kanapek z dzemem ! nie mow ze z truskawkowym albo z czarnej porzeczki :wściekła/y:
a wlasnie ! polecacie jakis dzem ?? i jaka ilosc mozna go zjesc ?

Do góry