reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ankzoc - pytalas się co z moją pracą... Otóż to stanowisko w UG otrzymał moj Kolega (po budownictwie), i chyba dobrze... Doszły do mnie słuchy, że tam co rok szukaja kogos do tej pracy, wiec cos nie do konca jest tam ok....:sorry2::sorry2::sorry2:

Mam wyslane 3 podania po firmach branzowych, wiec czekam co sie bedzie działo po Nowym Roku - poki co siedze na wychowawczym i suuuuper mi z tym:-D:-D:-D

Dzisiaj M pojechał do MOPS-u po tego dodatkowego 1000 zł dla nas (bo u niego co innego na umowie, a co innego w rzeczywistości) - i okazalo sie ze 5.01 otrzymam 1900 zł od Państwa (jednorazowy 1000 zl + 460 x2 zł za grudzień i styczen) - także jestem zadowolona... Wypełnilam stertę drukow, latałam po US i ZUS -ale bylo warto :tak::-):-):-) - jak coś - slużę pomocą :tak:

Wiesz że właśnie myślałam o tym ostatnio!! :tak::tak::tak:
Że się umawiałyśmy i kurczę ...
No chyba gdzieś zginał po drodze. :-p:-p

achhhh te cholerne przesyłki :wściekła/y::-D:-D:-D :-p
Po Nowym Roku wysle Ci zatem jakąś połóweczke (mi wystarczyloby małe B ;-)) - chyba ze przyjdzie zwrot, to wyslę Ci z 1,5 rozmiaru, hahaha

achhhh te cholerne przesyłki :wściekła/y::-D:-D:-D :-p
Po Nowym Roku wysle Ci zatem jakąś połóweczke (mi wystarczyloby małe B ;-)) - chyba ze przyjdzie zwrot, to wyslę Ci z 1,5 rozmiaru, hahaha

:-D:-D:-D:-DKochana jesteś :****

Boże dziewczyny ja mam ostatnio jakieś dziwne humory. Strasznie się zrobiłam wrażliwa.
Kiedyś popłakałam się jak malinka napisała żartem coś na forum.
Teraz odebrałam maila od koleżanki. I okazało się że z mężem kupili mieszkanie i że sobie remontują teraz i jakoś mis ię tak zrobiło w środku, no że zazdroszczę im. Ale nie tak źle tylko tak jakoś płaczliwie.
A potem pisze że była już w szpitalu 2 razy bo odkryli u niej jakiś schorzenie które może spowodować u niej niepłodnośc. To już wogole się rzokleiłam.
Boże co się ze mną dzieje.:baffled::baffled::baffled: Jakaś taka emocjonalna się zrobiłam. Strasznie to ciężkie jest dla mnie.

Kochana m&m's - ja juz od kilku dni widze, ze piszesz, ze cos Ci sie dzieje "od środka" - jesteś zmeczona, nie masz na nic ochoty, teraz rozklejasz sie emocjonalnie... :-:)-:)-(
Kochana - czyżby jakaś depresja zimowa Tobą owładnęła:szok::confused:?? koniecznie musisz zmienic monotonię w swoim zyciu na rzecz jakiś przyjemności (pod swoim adresem) w pojedynkę (np.jakis wypad z koleżankami, a M niech popilnuje domowej bandy), bądź we dwoje z M. BB jest super lekiem, ale nadal siedzisz w domku :sorry2::sorry2::sorry2:

Hello kobiety,witam:-);-)
Wczoraj nawet nie zajrzałam do Was:zawstydzona/y:jak młoda zasnęla przed 22 to ja padłam razem z Nią....jakaś zmęczona byłam:baffled:

Confi...dzięki za Twojego posta...mnie to się ciągle wydaje że tu nowa jestem i nie bardzo moge sie mieszać w Wasze forumowe sprawy...dlatego też tak troszke z boku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
M&m,s.... co się z Tobą słońce dzieje:confused::confused::confused: chyba ogarnęła Cie jakas deprecha....trzymaj się, zrób coś dla siebie.....Aga_km ma racje:tak:
Aga_km.. powiedz bo ja mialam sie starac o zasilek na wychowawczym..papiery juz w zasadzie wszystkie zalatwilam,tylko nie dam rady juz w tym roku ich oddac...nie wiesz czy moge to zrobic po Nowym,czy nie bedzie juz za pozno:confused::sorry2:
Jakie trzeba spelniac warunki zeby dostac te drugie becikowe(u nas tez co innego na papierku:sorry2:) sorrki ze tak mecze ale nie wiem co robic,w zasadzie to glupio mi bylo tam isc i sie prosic... ale z drugiej strony dlaczego nie:sorry2:

Wiecie co, nosz powinnam się obrazić!! I Kasia też!!!
Najpierw czekamy na Was całe popołudnie i wieczór, zjawia się tylko Marzenka wywołana tel. A jak już się zmyłyśmy spać, toście wylazły z pod łózek i zaczęły klikać na potęgę!!!! wstydźcie się.;-);-):-):-):-p:-p

a ja nie żartuję też się obraziłam :-p:-D
i mój smyk ostatnio płacze jak ja wychodzę z pokoju ale wysyłam tylko Wiktorcie aby go zajeła i przy niej się uspakaja :tak:
byłam dzisiaj na zakupkach poprawić sobie humorek i kupiłam sobie spodnie golfik i kamizelkę i mam w co się ubrać na jutrzejszą domówkę :-)

Marzenko a co twoje dziecię teraz robi, że tu jesteś? :-)
o tej porze Młoda spała... a ja pewnie czytałam zamknięty i Twojego posta już przeoczyłam...

Oj dziewczyny życzę wam powodzenia w zrzucaniu nadmairu, trzymam za was kciuki......
dziękujemy za wsparcie... ja w ciąży przytyłam 21 kg, a ztego jakieś 10 trzyma się mnie rękami i nogami...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a Tobie fajnie, że tyle zrzuciłaś...!

marzena80- dzięki kochana, tylko wyślij w jakimś termoopakowaniu, żeby ciepła doszła!!!!
się rozumie;-)!

no ejjjjj - wysylałam na gwiazdkę Tobie i Marzence po rozmiarze z mojego biustu - nie doszedł:confused::-p???? hmmmm...
do mnie też nic nie doszło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

byłam dzisiaj na zakupkach poprawić sobie humorek i kupiłam sobie spodnie golfik i kamizelkę i mam w co się ubrać na jutrzejszą domówkę :-)
fajnie, że zakupy się udały! też bym chciała... tylko, że jak wchodzę do sklepu to wpadam w depresje i już mi się nic nie chce oglądać, a tym bardziej mierzyć... a szafy mi w szwach pękają, a wszystko ciasne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kupiłam tylko jakieś dwie pary dżinsów na wyprzedaży w Tesco i nie zamierzam żadnych więcej kupować...:no:

Hello kobiety,witam:-);-)
Wczoraj nawet nie zajrzałam do Was:zawstydzona/y:jak młoda zasnęla przed 22 to ja padłam razem z Nią....jakaś zmęczona byłam:baffled:

hellołłł :-):-):-) wiem o czym piszesz :-:)tak:- przez Święta padałam na pyszczek przed swoim dzieckiem - dobrze, ze karmie piersią - Młoda sama się obsłuzyła ;-):tak::-D

Aga_km.. powiedz bo ja mialam sie starac o zasilek na wychowawczym..papiery juz w zasadzie wszystkie zalatwilam,tylko nie dam rady juz w tym roku ich oddac...nie wiesz czy moge to zrobic po Nowym,czy nie bedzie juz za pozno:confused::sorry2:
Jakie trzeba spelniac warunki zeby dostac te drugie becikowe(u nas tez co innego na papierku:sorry2:) sorrki ze tak mecze ale nie wiem co robic,w zasadzie to glupio mi bylo tam isc i sie prosic... ale z drugiej strony dlaczego nie:sorry2:

wiesz co - mi tez glupio było się zapytac o tą dodatkową kaskę, ale z drugiej strony ja sie cykałam, a koleżanka mojego M z pracy (córka bossa jakiejs dużej firmy budowlanej) - przez rok czasu brała tą dodatkową kaske:szok::wściekła/y:, więc za nic w świecie teraz nie czuję wstydu czy nietaktu - w końcu to są pieniądze od państwa, na które z pewnością zasłuzyłam:sorry2:

sprawa wyglada tak:
Wasz budżet Rodzinny nie może przekroczyć 504 zł netto/na osobę. Jeżeli mieścisz się w tym przedziale (a pewnie bedzie Ci ciężko, bo z tego co kojarze to oboje z mezem pracujecie?? kredyty ich nie obchodzą - czyste zarobki muszą być) - to czeka Cie wypełnienie kilku formularzy, oswiadczenia z pracy, zaświadczenia z US i ZUSu. I tyle...

reklama
acha Roxy - co do terminu złożenia papierów - nam zależało zeby to zrobic jeszcze w grudniu - dzieki temu mam kaskę za grudzien no i na styczen. Jezeli zlożysz w styczniu to moga Ci nie wypłacic wstecz

Do góry